17.1 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Έκλεισε το deal μεταξύ Dell και EMC

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και χθες ανακοινώθηκε επίσημα η εξαγορά της EMC από την Dell με το μυθικό ποσό των 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η νέα εταιρεία ονομάζεται Dell Technologies, CEO της οποίας θα είναι ο Michael Dell, ενώ ο CEO της EMC Joseph Tucci θα συνταξιοδοτηθεί.

 

Η Dell Technologies αποτελεί μια εταιρεία που θα υποστηρίζει όλους τους τομείς της τεχνολογίας (server, storage, virtualization, security, networking, cloud, content management και end-point computing) από το επίπεδο του απλού καταναλωτή μέχρι τον πιο μεγάλο οργανισμό.

Μαζί με την EMC, η Dell ενσωματώνει επίσης και όλες τις άλλες εταιρείες που ανήκουν σε αυτήν, όπως την VMware, αλλά και τις RSA Security, Pivotal κ.ά. και όπως είναι φυσικό ο συνδυασμός των δύο γιγάντων θα φέρει κι άλλες ανακατατάξεις στην αγορά και τους συγκεκριμένους κλάδους προκαλώντας περισσότερες συγχωνεύσεις και συνεργασίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η VMware η οποία εξαγοράστηκε στο παρελθόν από την EMC, αλλά παρέμεινε στο χρηματιστήριο ως ξεχωριστή εταιρεία, θα συνεχίσει ως έχει, ενώ η ίδια η EMC θα ενσωματωθεί στη Dell, βγαίνοντας παράλληλα από το χρηματιστήριο.

 

Από τους servers στο private cloud

 

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της συγχώνευσης των δύο εταιρειών, ο κ. Michael Dell ανέφερε ότι ο συνδυασμός των δύο μεγαλύτερων εταιριών τεχνολογίας θα δημιουργήσει έναν γίγαντα ο οποίος θα συνδυάζει την ισχύ της Dell στην κατηγορία του SMB και την κυριαρχία της EMC στον χώρο του enterprise.

Έτσι, ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη συμφωνία είναι προφανής. Εδώ και πολύ καιρό η Dell προσπαθούσε να βρει τρόπους για να ξεφύγει από το χώρο των PC, των servers και των workstations και να μπει στα «βαθιά» και συγκεκριμένα στον χώρο του enterprise, όπου κυριαρχεί το private cloud, τα μεγάλα data centers, με παίκτες εταιρείες όπως οι IBM, HPE, Cisco κ.λπ.

 

Η συμφωνία αναμένεται να προκαλέσει πολλούς «μετασεισμούς» σε όλη τη βιομηχανία, ενώ θα συμβούν πολλές ανακατατάξεις, νέες συμφωνίες και συνεργασίες, ενώ θα επηρεαστούν και οι παραδοσιακές «φιλίες». Για παράδειγμα η Dell είναι παλιός συνεργάτης της Microsoft, η οποία είναι ανταγωνίστρια της VMware στον τομέα του virtualization. Επίσης, η EMC συνεργαζόταν με την Cisco, η οποία ήταν ανταγωνίστρια της Dell.

Ένα είναι σίγουρο: η τράπουλα θα ανακατευθεί και θα μοιραστεί ξανά. Το θέμα, πάντως, που μένει να διαπιστωθεί στην πράξη είναι το πως οι δύο αυτές τεράστιες, αλλά ξεχωριστές μέχρι πρότινος εταιρείες θα λειτουργήσουν σαν μια οντότητα.

 

Στο παρακάτω βίντεο ο κ. Dell μας ξεναγεί στην Dell Technologies και το portfolio της εταιρείας από τα client μέχρι τα συστήματα data center.

Σχετικά άρθρα

Η Microsoft περνά στην αντεπίθεση για τα Windows 8

Kitriniaris

Ιστορική νίκη για την ουδετερότητα στο Διαδίκτυο

Kitriniaris

Το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί τελικά η MWC Barcelona 2021

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα