11.2 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Έγκριση GOTS για τα μελάνια UltraChrome DG της Epson

Καθώς οι καταναλωτές και οι εταιρείες ευαισθητοποιούνται ολοένα και περισσότερο σχετικά με την προέλευση των ενδυμάτων και των υφασμάτων που αγοράζουν, οι κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων οφείλουν να είναι σε θέση να αποδείξουν τα οικολογικά τους διαπιστευτήρια.

Η Epson επιβεβαιώσει ότι τα μελάνια Ultrachrome DG και το υγρό προ-επεξεργασίας βάμβακα έχουν εγκριθεί σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρότυπο Βιολογικών Προϊόντων Κλωστοϋφαντουργίας (GOTS). Και τα δύο είναι διαθέσιμα με τον εκτυπωτή SC-F3000 που τυπώνει απευθείας σε υφάσματα και κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Epson, ενώ χρησιμοποιούνται και στον μικρότερο εκτυπωτή SC-F2100 της ίδια σειράς.

Το GOTS είναι το παγκοσμίως κορυφαίο πρότυπο επεξεργασίας υφασμάτων για οργανικές ίνες. Στόχος του προτύπου είναι να καθορίσει και να αναγνωρίσει παγκοσμίως τις προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την οργανική διάσταση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, από τη συγκομιδή των πρώτων υλών, την περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνη επεξεργασία τους, έως και την τοποθέτηση της ετικέτας, προκειμένου να διασφαλίσει αξιόπιστα τον τελικό καταναλωτή.

Έτσι, οι κλωστοϋφαντουργικές μονάδες επεξεργασίας και παραγωγής υφασμάτων έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν οργανικά υφάσματα και ενδύματα έχοντας μία έγκριση που είναι αποδεκτή σε όλες τις μεγάλες αγορές.

Η Epson εξετάζει και λαμβάνει υπόψιν της τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε κάθε φάση του κύκλου ζωής του προϊόντος, από το σχεδιασμό και την κατασκευή του, έως τη μεταφορά, τη χρήση και την ανακύκλωση.

Μιλώντας για την απόκτηση της έγκρισης, η Heather Kendle, senior product manager της Epson Ευρώπης, δήλωσε: «Με τη βιωσιμότητα να βρίσκεται στον πυρήνα όλων των δραστηριοτήτων μας, είναι σημαντικό για εμάς να διευκολύνουμε τους πελάτες μας να συμμετέχουν σε μια κοινωνικά υπεύθυνη αλυσίδα εφοδιασμού. Η έγκριση GOTS για τα μελάνια  UltraChrome DG θα επιτρέψει στους πελάτες μας να πουλήσουν τα υφάσματά τους, γνωρίζοντας ότι τηρούν ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρότυπο».

Ο εκτυπωτής Epson SC-F3000 προσφέρει χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας για μεσαίες/ μεγάλες επιχειρήσεις παραγωγής ενδυμάτων και επιχειρήσεις διάθεσης t-shirt και θα είναι διαθέσιμος προς πώληση από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σχετικά άρθρα

Dahua Technology: Δυναμικά στην ελληνική αγορά με λύσεις για όλους

Giorgos Athanassiadis

Νέα σειρά λεπτών οθονών V2 Series της AOC

H Kaspersky ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα συνεργατών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα