17.1 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Άνοδος κατά 22% για την αγορά IoT το 2015

Είναι ένας ακόμη τομέας της τεχνολογικής αγοράς που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και του λόγου το αληθές έρχεται να επιβεβαιώσει η τελευταία πρόβλεψη της IDC. O λόγος για την αγορά του Internet of Things, η οποία στην περιοχή της CEMA (Central and Eastern Europe, the Middle East, and Africa) αναμένεται να επεκταθεί κατά 22% το 2015, αγγίζοντας συνολικά τα $14 δις.

 

Μάλιστα πρόκειται για την πρώτη πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη αγορά στη συγκεκριμένη περιοχή και η IDC έχει επικεντρωθεί σε 11 κάθετες αγορές, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους τομείς κατασκευών, μεταφορών, υγείας, δημόσιο τομέα και retail.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC, οι τεχνολογίες της 3ης Πλατφόρμας (mobility, cloud, big data, analytics και social networking) ήδη αλλάζουν ριζικά το χώρο των επιχειρήσεων, του δημόσιου τομέα αλλά και των νοικοκυριών, αλλά βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Η αλλαγή αυτή θα επιταχυνθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας ευκαιρίες υψηλής  αξία για όσους δραστηριοποιηθούν εγκαίρως στην προσφορά λύσεων και προϊόντων IoT. Αλλά και όσοι υιοθετήσουν γρήγορα λύσεις και προϊόντα ΙοΤ θα αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, κάτι που πρακτικά αφορά κάθε αγορά.

 

Οι λύσεις παρακολούθησης εμπορευμάτων θα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς ΙοΤ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με αξία που θα φτάσει τα $1,2 δις το 2018.  Αντίστοιχα, οι λύσεις ΙοΤ απευθύνονται στον τομέα των κατασκευών θα αυξηθούν από $0,6 δις το 2013 στα $1,4 δις το 2018, αλλά για ολόκληρη την περιοχή της CEMA.

 

Ο τομέας, όμως, με την μεγαλύτερη ανάπτυξη, τουλάχιστον για το 2015, θα είναι αυτός των διασυνδεδεμένων οχημάτων, αφού για την τρέχουσα χρονιά θα αυξηθεί με ρυθμό 55,3% όπως προβλέπει η IDC.

Σχετικά άρθρα

Προχωρά ένα ακόμη έργο του δημοσίου από την Intrasoft

Channel-Manager

To Office 365 στην υπηρεσία της Folli Follie

Kitriniaris

“AI for all”: H Lenovo οδηγεί τις εξελίξεις στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης  

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα