Το cloud στην εφοδιαστικη αλυσιδα

Τον Απρίλιο, η εταιρεία Optimum διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Cloud και πρωτοπόρες τεχνολογίες logistics» και με τη χορηγία της Oracle.

Η ημερίδα είχε ως στόχο την παρουσίαση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών cloud και των λύσεων που ανταποκρίνονται στα πλέον καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα logistics σήμερα.

Στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη από το χώρο της πληροφορικής και των logistics, παρουσιάστηκαν εφαρμοσμένες λύσεις όπως αυτοματισμοί, sorters, συστήματα pick / put to light, εφαρμογές σε φαρμακαποθήκες και το νέο σύστημα multi order picker, μέσα από επιτυχημένες εγκαταστάσεις που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Επίσης παρουσιάστηκε η λύση aberon για τη διαχείριση των logistics ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

 

«Τα logistics εξελίσσονται ραγδαία και μεταβάλλονται σε ένα νευραλγικό κομμάτι της επιχείρησης, που επηρεάζει στρατηγικούς δείκτες όπως η ικανοποίηση των πελατών, η επαναλαμβανόμενη πώληση και η εμπορική ανάπτυξη», σχολίασε ο Απόστολος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Optimum. «Συζητήσεις με πελάτες, μας αναδεικνύουν την ανάγκη για εκσυγχρονισμό των λειτουργιών με ασφαλείς και αξιόπιστες τεχνολογίες αλλά και δοκιμασμένες διαδικασίες που επιταχύνουν τη διεκπεραίωση των παραγγελιών και μειώνουν την πιθανότητα λάθους. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται όχι μόνο την καλύτερη τεχνολογία, αλλά και καθοδήγηση και υπηρεσίες, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στις ανταγωνιστικές συνθήκες των αγορών».