5.7 C
Athens
27/01/2021
Biztech

Τι αποκάλυψε η Apple στο WWDC 2018

Στο πλαίσιο του ετήσιου παγκοσμίου συνεδρίου προγραμματιστών (WWDC) που πραγματοποιείται 4 – 8 Ιουνίου στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, η Apple παρουσίασε τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων για υπολογιστές, φορητές, φορετές συσκευές και Apple TV. Οι νέες εκδόσεις θα γίνουν δωρεάν διαθέσιμες το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στο φετινό συνέδριο δεν υπήρξαν ανακοινώσεις συσκευών, όπως είχε συμβεί πέρυσι με τα HomePod, iPad Pro 12.9 και iPad Pro 10.5.

 

Το iOS 12, αποτελεί τη σημαντικότερη αναβάθμιση για τις φορητές συσκευές της Apple. Εκτός από τις άλλες αλλαγές, το iOS 12 αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες του βλέπουν τον κόσμο, μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (ανακοινώθηκε το ARKit 2.0) και καθιστά τις επικοινωνίες διασκεδαστικές και δημιουργικά εκφραστικές με το Memoji και το Group FaceTime, με το οποίο μπορεί ένας χρήστης να συνομιλεί μέσω audio chat ή video chat με ταυτόχρονα 32 φίλους του.

Το iOS 12 θα απευθύνεται σε όσες συσκευές μπορούν να σηκώσουν ήδη την έκδοση 11, ενώ όπως αναφέρθηκε, σε παλαιότερες συσκευές η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα φέρει ταχύτερη λειτουργία. Η απόκριση της πληκτρολόγησης σε ένα iPhone 6S Plus, για παράδειγμα θα γίνεται 50% ταχύτερα, ενώ η κάμερα θα είναι κατά 70% ταχύτερη. Επίσης, η εκκίνηση των apps σε όλες τις συσκευές θα πραγματοποιείται δυο φορές ταχύτερα με το iOS 12. Από την άλλη, παρά την έντονη φημολογία, δεν ανακοινώθηκε το «άνοιγμα» της τεχνολογίας NFC σε τρίτες εφαρμογές παραμένοντας «κλειδωμένο» μόνο για τη λειτουργία Apple Pay.

 

 

iOS apps για πρώτη φορά σε Mac

Η τελευταία έκδοση του macOS ονομάζεται Mojave και περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από επαγγελματίες, αλλά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των χρηστών. Στο νέο macOS, η νέα λειτουργία Dark Mode προσφέρει μια δραματική, νέα, εμφάνιση στην επιφάνεια εργασίας, η οποία δίνει έμφαση στο περιεχόμενο του χρήστη. Η νέα λειτουργία Stacks οργανώνει πλήρως την επιφάνεια εργασίας στον Mac στοιβάζοντας αυτόματα τα αρχεία του χρήστη σε τακτικές ομάδες.

Παράλληλα, μία σειρά γνώριμων iOS εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των News, Stocks, Voice Memos και του Home, είναι τώρα διαθέσιμες για πρώτη φορά στα Mac. Το νέο Mac App Store αποκτά έναν πλήρη επανασχεδιασμό με πλούσιο περιεχόμενο και την προσθήκη εφαρμογών από κορυφαίους προγραμματιστές, όπως η Microsoft και η Adobe.

 

Για το χέρι και την τηλεόραση

To watchOS 5, είναι το νέο λειτουργικό σύστημα του Apple Watch, το οποίο όπως ανέφερε ο CEO της Apple, Tim Cook στην παρουσίασή του, κατέχει την 1η θέση στην ικανοποίηση καταναλωτών στα smartwatches. Το νέο λειτουργικό σύστημα αποτελεί μια σημαντική ενημέρωση, βοηθώντας ουσιαστικά τον χρήστη να παραμείνει υγιής και δραστήριος, ενώ παρέχει εξελιγμένους τρόπους επικοινωνίας. Έτσι, το Apple Watch γίνεται ένας ακόμη πιο ισχυρός σύντροφος για την καθημερινότητα, την επικοινωνία και τη γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες, με πλήθος νέων λειτουργιών, όπως προκλήσεις μέσω του Activity Sharing, αυτόματη ανίχνευση εκγύμνασης, προηγμένα χαρακτηριστικά που αφορούν στη δραστηριότητα του τρεξίματος, λειτουργία επικοινωνίας Walkie-Talkie, Apple Podcasts και νέες επιλογές προπόνησης που περιλαμβάνουν και ασκήσεις Yoga.

 

Τέλος, τo Apple TV θα έχει σημαντικά βελτιωμένη απόδοση με τις δυνατότητες που προσφέρει το tvOS 12, το οποίο υποστηρίζει τεχνολογία ήχου Dolby Atmos και εύχρηστες νέες λειτουργίες για εύκολη πρόσβαση στις εκπομπές και τις ταινίες που προτιμά ο χρήστης. Το Apple TV 4K παρέχει έτσι την υψηλότερη ποιότητα κινηματογραφικής εμπειρίας, με 4K HDR και εντυπωσιακή ροή ήχου που καλύπτει και τις τρεις διαστάσεις του χώρου.

 

Όπως μας ενημερώνει η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, τα νέα λειτουργικά συστήματα για τις συσκευές Apple, iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5 και tvOS 12 θα είναι διαθέσιμα δωρεάν το φθινόπωρο.

Σχετικά άρθρα

H Cloudbiz στην αγορά των Βαλκανίων

Kitriniaris

ΣΕΠΕ: Απαραίτητο το ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη

Kitriniaris

Η Lenovo γιορτάζει τα 25 χρόνια του ThinkPad

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα