Τεχνολογια και πολιτισμος απο UniSystems και HPE

Η UniSystems και η Hewlett Packard Enterprise Ελλάδας και Κύπρου παρουσίασαν την Τετάρτη 20 Ιουνίου την ολοκληρωμένη λύση ανάδειξης πολιτισμού CultureMapp, η οποία μέσω εξειδικευμένης εφαρμογής και τεχνολογίας beacon της Aruba Hewlett Packard Enterprise Company  προσφέρει ψηφιακή εμπειρία χρήσης και πολλαπλές δυνατότητες διαχείρισης του κοινού στους πολιτιστικούς οργανισμούς.

Η λύση CultureMapp, σχεδιασμένη για χρήση από κινητές συσκευές, αποτελεί κάτι περισσότερο από μία εφαρμογή καθώς εμπλουτίζει την εμπειρία του επισκέπτη και ταυτόχρονα βελτιστοποιεί τις ροές κοινού ενισχύοντας σημαντικά τις υπηρεσίες του φορέα που τη χρησιμοποιεί.

 

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της λύσης CultureMapp, ο φορέας  μπορεί να παρέχει σειρά υπηρεσιών διαμορφωμένων αποκλειστικά για το κοινό του, όπως ειδικές θεματικές διαδρομές ή βέλτιστες διαδρομές βάσει των απαιτήσεων των επισκεπτών, προβολή των έργων του με καθοδήγηση στο χώρο, ενημερώσεις για εκδηλώσεις, αγορά εισιτηρίων, ειδοποιήσεις και ανάπτυξη δράσεων gamification, στις οποίες μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση από το κινητό ή το tablet. Επιπλέον, ο φορέας έχει τη δυνατότητα να μάθει για τη συμπεριφορά του κοινού μέσα στο χώρο, τις επιλογές του, το χρόνο που διαθέτει στην επίσκεψη του ή και τις προτιμήσεις του σε εκδηλώσεις μέσω της στατιστικής ανάλυσης της πλατφόρμας.

 

Για την ανάπτυξη της λύσης αξιοποιήθηκε η τεχνολογία beacon της Aruba HPE για ακριβή προσδιορισμό της θέσης του χρήστη σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η πλατφόρμα Meridian της Aruba HPE για διαχείριση της πληροφορίας, ενώ οι υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί από τον φορέα φθάνουν στο επισκέπτη μέσω εφαρμογής που αναπτύχθηκε από τη Mobile 72. Η λύση ολοκληρώνεται με υπηρεσίες  μελέτης χώρου, σχεδιασμού διαδρομών, εμπλουτισμού περιεχομένου, μετάπτωσης δεδομένων και ολοκλήρωσης με τρίτα συστήματα, εγκατάστασης, εκπαίδευσης και υποστήριξης της λύσης από την εξειδικευμένη ομάδα της UniSystems.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της λύσης και προκειμένου να αναπτυχθεί ρεαλιστική εμπειρία χρήσης, δημιουργήθηκε pop-up έκθεση με τίτλο «Εφαρμογές Τέχνης» με έργα από την ιδιωτική συλλογή τέχνης του Ομίλου Quest, η οποία λειτούργησε ως γέφυρα μεταξύ τέχνης και πληροφορικής.