Τα Business Intelligence and Analytics αναγκαιοτητα για τις επιχειρησεις

Στα $16,9 δις θα ανέλθει το 2016 η παγκόσμια αγορά business intelligence and analytics καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις κατανοούν ότι οι ανάγκες της εποχής απαιτούν εξειδικευμένη και βαθιά γνώση κάθε αγοράς. Αυτό είναι το συμπέρασμα της πιο πρόσφατης σχετικής έρευνας της Gartner, σύμφωνα με την οποία η παγκόσμια αγορά business intelligence and analytics θα τρέξει με ρυθμό ανάπτυξης +5,2% το 2015.

 

Σύμφωνα με την Gartner η αγορά BI and analytics βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε σημείο καμπής αφού μετά από πολλά χρόνια εξέλιξης μεταμορφώνεται σε business driver παράγοντα. Σαν αποτέλεσμα τα σύγχρονα εργαλεία business intelligence and analytics έρχονται για να συναντήσουν επιχειρησιακές ανάγκες όπως η προσβασιμότητα από παντού, η ευελιξία και η βαθύτερη ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων.

 

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Gartner, σύγχρονες πλατφόρμες BI πρέπει να είναι εξαιρετικά απλές, ώστε να είναι αξιοποιήσιμες από περισσότερους εργαζόμενους. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να προσθέσουν έξτρα αξία στις επιχειρήσεις. Εν κατακλείδι, κάθε business είναι analytics business, κάθε business διαδικασία είναι μια analytics διαδικασία και κάθε εργαζόμενος είναι ένας χρήστης analytics στοιχείων, επισημαίνει η Gartner.