20.6 C
Athens
19/04/2021
Biztech

Στον Θεόδωρο Φέσσα το φετινό Business Unusual Award του Alba

Μία από τις πλέον καταξιωμένες προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας, ιδρυτή και βασικό μέτοχο της εταιρείας Quest Συμμετοχών και πρόεδρο του ΣΕΒ τα τελευταία 5 χρόνια, Θεόδωρο Φέσσα, επέλεξε να τιμήσει φέτος το «Alba Graduate Business School, The American College of Greece», απονέμοντάς του το 5o Business Unusual Award. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συγκέντρωσε σημαντικούς εκπροσώπους του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και πολιτικού κόσμου.

 

Το βραβείο Business Unusual Award θεσπίστηκε από το Αlba το 2010 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε σημαντικές προσωπικότητες της χώρας μας ή του εξωτερικού, οι οποίες –χάρη στην επιτυχημένη πορεία τους σε χώρους δραστηριότητας με ευρεία απήχηση για την ελληνική οικονομία και κοινωνία– αποτελούν πρότυπα προσωπικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς.

Την ευφυΐα, τη διορατικότητα, και την πολυσχιδή προσωπικότητα του Θεόδωρου Φέσσα εξήρε ο πρύτανης Κώστας Αξαρλόγλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα, με το 5ο Business Unusual Award τιμούμε τον οραματιστή, διορατικό, ευφυή και αυτοδημιούργητο Έλληνα επιχειρηματία που αντιλήφθηκε πολύ νωρίς όχι μόνο τη σημασία της τεχνολογίας στην εξέλιξη της επιχείρησης, αλλά και τον ανατρεπτικό ρόλο της στην καθημερινότητά μας και στο σύνολο της κοινωνίας. Μία από τις πλέον καταξιωμένες προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας, ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, είναι ο διορατικός επιχειρηματίας που επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, και πρωτοπορεί επιχειρηματικά στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, με βλέμμα πάντα μπροστά από την εποχή του. Με τη σημερινή απονομή το Alba τιμά στο πρόσωπο του κ. Θεόδωρου Φέσσα τον οραματιστή καινοτόμο επιχειρηματία, που με όπλο την εργατικότητα, την επιμονή, την ακεραιότητα, και την αξιοκρατία, καταφέρνει να μεγαλουργεί. Γιατί ο κ. Θεόδωρος Φέσσας καταφέρνει να μεγαλουργεί με την πολυσχιδή επιχειρηματική του δραστηριότητα, τα επιτεύγματα και την προσφορά του στην κοινωνία».

 

Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος του ΣΕΒ, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας
Quest Συμμετοχών & Πρύτανης του ALBA, καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου

 

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Φέσσας ευχαρίστησε το Alba και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι οι μεγάλες επιχειρηματικές του επιλογές αποδείχθηκαν σωστές ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ευγνωμοσύνη του προς τους φίλους, του συνεργάτες, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ομίλου Quest, χωρίς τους οποίους «δεν θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα».

 

Σε αναφορά με την Ελλάδα, υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του ΣΕΒ, είπε χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία πέντε χρόνια, προσπαθούμε, οι συνεργάτες μου και εγώ, να δείξουμε ότι πέρα από την Ελλάδα που παγιδεύτηκε στον εύκολο δανεισμό, στην αλόγιστη κατανάλωση και τον άκρατο λαϊκισμό, υπάρχει και η Ελλάδα της σκληρής δουλειάς και της προκοπής. Η Ελλάδα των αξιών και των άξιων ανθρώπων, που μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει τον διεθνή σεβασμό όχι μόνο με την ιστορία της, αλλά και με τις σύγχρονες δυνατότητες και ικανότητές της».

Σχετικά άρθρα

Tech Channel Partner: Διαβάστε στο 11ο τεύχος

Kitriniaris

Χέρι-χέρι Chromebooks και Intel

Kitriniaris

NetU: Ανάληψη έργου για το κυπριακό δημόσιο

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα