12.2 C
Athens
28/02/2021
Biztech

Στις 7 Μαΐου τo digital economy forum 2018

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ανακοίνωσε τη διοργάνωση του σημαντικότερου συνεδρίου για τη ψηφιακή οικονομία, «digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε», το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

 

Οι βασικές θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφορούν στην ανάγκη για εξωστρέφεια του κλάδου της ψηφιακής οικονομίας, τα εργαλεία για την χρηματοδότηση καινοτόμων προσπαθειών, την αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού, τη δημιουργία νέων ψηφιακών υποδομών, κυρίως στον τομέα των ψηφιακών επικοινωνιών, τα πλεονεκτήματα από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας και τέλος, τις δυνατότητες για βελτίωση της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου προς πολίτες και επιχειρήσεις από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πολιτείας.

Παράλληλα, ομιλητές, συμμετέχοντες και καλεσμένοι του συνεδρίου τοποθετούνται σε ένα γόνιμο διάλογο για τη ψηφιακή στρατηγική και την υλοποίηση της, που θα επιτρέψει στην Ελληνική οικονομία να απαντήσει -επιτέλους- θετικά στην ψηφιακή πρόκληση της εποχής, χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος.

 

Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου, που θα παρατεθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ενώ την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, στο συνέδριο συμμετέχουν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, όσο και παραγωγικών κλάδων της οικονομίας.

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το CEO Panel, όπου επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών αναμένεται να δώσουν τη δική τους διάσταση όσον αφορά το ψηφιακό στοίχημα που έχει να κερδίσει η Ελλάδα. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση ορισμένων από τα πλέον ενδιαφέροντα καινοτόμα projects νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες στην Ελλάδα αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Με αυτόν τον τρόπο, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το δίκτυό τους, μέσα από την επαφή με επιλεγμένους επενδυτές και funds αλλά και το δυναμικό κλάδο ψηφιακής τεχνολογίας. Σκοπός του digital economy forum 2018 είναι να αναδείξει τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα τεράστια οφέλη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

 

Παρουσίαση νέων τάσεων

Όσοι ασχολούνται με το χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών γνωρίζουν την ταχύτητα των εξελίξεων και ότι η εμφάνιση νέων τάσεων (Artificial Intelligence, Virtual Reality, Augmented Reality, Machine Learning) είναι αρκετά συνηθισμένη. Ποιες, όμως, είναι οι τεχνολογίες εκείνες που θα μας απασχολήσουν περισσότερο βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα; Πόσο πιθανό είναι να δούμε ολόκληρες κατηγορίες προϊόντων να εξαφανίζονται μέσα στην επόμενη δεκαετία; Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξουμε την επόμενη πενταετία; Στα ερωτήματα αυτά θα επιδιώξει να απαντήσει η συγκεκριμένη ενότητα του digital economy forum 2018.

Σχετικά άρθρα

Νέο smartphone με κυρτή οθόνη από την Samsung

Kitriniaris

Huawei: Ένας ακόμη “μεγάλος” στα detachables

Channel-Manager

Office Line & Info Quest σας βάζουν στο Azure

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα