17.3 C
Athens
06/03/2021
Biztech

Ρεκόρ εσόδων το τρίτο τρίμηνο η Lenovo

Η Lenovo ανακοίνωσε τα έσοδα του ομίλου κατά το τρίτο τρίμηνο που έφτασαν τα 14,1 δισ. δολάρια αντιπροσωπεύοντας το δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης. Τα έσοδα προ φόρων αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σε 390 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν επίσης κατά 11% σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχό τρίμηνο και ανήλθαν σε 258 εκατομμύρια δολάρια.

 

Το Intelligent Devices Group (IDG) της Lenovo συνεχίζει να ηγείται της ισχυρής απόδοσης της εταιρείας. Το PC και το Smart Devices Group (PCSD), μία από τις δύο επιχειρηματικές μονάδες του IDG, παρουσίασε έσοδα ρεκόρ ύψους 11,1 δισ. δολαρίων. Τα αποτελέσματα αυτά κατέδειξαν την ικανότητα απόδοσης της Lenovo  σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα όσον αφορά στην αντιμετώπιση της σημαντικής έλλειψης CPU που πλήττει το σύνολο του κλάδου. Στην αγορά υπολογιστών, η Lenovo επέκτεινε την πρώτη θέση της, με ρεκόρ αποστολών, ξεπερνώντας την αναπτυσσόμενη αγορά κατά σχεδόν 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Lenovo ήταν επίσης πρώτη κατά το ημερολογιακό έτος που παρήλθε, με μερίδιο αγοράς 24,3%, αυξημένο κατά 1,6 μονάδες από έτος σε έτος. Ο όγκος σε premium κατηγορίες προϊόντων, όπως τα Gaming, Thin & Light, Visuals, Workstations και Chromebook, εξακολούθησε να αυξάνεται και να σημειώνει διψήφια αποτελέσματα, ενώ ξεπέρασε σημαντικά την αγορά κατά διψήφιο αριθμό σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Εξετάζοντας το μέλλον, παρόλο που οι μακροοικονομικές προκλήσεις μπορεί να συνεχιστούν, η Lenovo είναι πεπεισμένη ότι η αποδεδειγμένη υπεροχή της θα της επιτρέψει να οδηγήσει στην αύξηση της αγοράς με την κορυφαία κερδοφορία της βιομηχανίας. Επιπλέον, η Lenovo θα αξιοποιήσει την καινοτομία ως οδηγό στην ανάπτυξη, όπως καταδεικνύεται από τις πρόσφατες παρουσιάσεις του ThinkBook Plus με e-ink cover display , του ThinkPad X1 Fold laptop με foldable  οθόνη και του πρώτου παγκοσμίως 5G PC – του  Yoga 5G.

Η δεύτερη επιχειρηματική μονάδα του IDG, το Mobile Business Group (MBG), κατέγραψε το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας του. Στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής ο όγκος της Lenovo ξεπέρασε την αγορά κατά 19 μονάδες, βελτιώνοντας το περιθώριο κέρδους προ φόρων στο 5,8%. Στο μέλλον, το MBG θα συνεχίσει να ενισχύει την κερδοφορία, οδηγώντας την ανάπτυξη σε νέες αγορές. Επιπλέον, το Motorola razr που παρουσίασε η Motorola πρόσφατα, σηματοδοτεί την παρουσία της εταιρείας στο premium κομμάτι της αγοράς – ένα τμήμα της αγοράς στο όποιο θα εστιάσει ιδιαίτερα στο μέλλον.

 

Σε ό,τι αφορά το Data Center Group  (DCG), οι αποστολές σε servers αυξήθηκαν κατά 18% από έτος σε έτος, αλλά τα έσοδα της επιχειρησιακής μονάδας παρέμειναν σταθερά, λόγω της απότομης μείωσης των τιμών σε εξαρτήματα, γεγονός που μείωσε την μέση τιμή των συστημάτων. Παράλληλα όμως, η κερδοφορία της επιχειρησιακής μονάδας συνέχισε να βελτιώνεται. Το Non-Hyperscale έφερε τα υψηλότερα έσοδά σε τέσσερα χρόνια, φτάνοντας σχεδόν στο 16%, ενώ τα έσοδα από την αγορά της Κίνας και μόνο αυξήθηκαν κατά 46% από έτος σε έτος. Το Software Defined Infrastructure (SDI) και το Storage σημείωσαν αύξηση  εσόδων πάνω από 40% σε ετήσια βάση. Όσον αφορά τις μελλοντικές προοπτικές, αναμένεται μελλοντική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα σε servers, storage, SDI, High Performance Computing, software και services, καθώς ο όμιλος επικεντρώνεται στην αύξηση της ποικιλομορφίας των πελατών και τη διεύρυνση των έμμεσων καναλιών.

 

Τo intelligent transformation ως καταλύτης για τον όμιλο

Η επιχειρηματική στρατηγική της Lenovo για έξυπνο μετασχηματισμό συνέχισε να δείχνει ισχυρή δυναμική ως καταλύτης μακροχρόνιας ανάπτυξης για τον όμιλο. Τα έσοδα από Software και Services ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ανά τρίμηνο, αυξάνοντας κατά 41% από έτος σε έτος και σήμερα συμβάλλουν στο 7% των συνολικών εσόδων του ομίλου. Στο Smart IoT, τα έσοδα σχεδόν τετραπλασιάστηκαν από έτος σε έτος και ανήλθαν σε στα 90 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, λόγω της αύξησης σε προϊόντα AR / VR,  Smart Home και Smart Office.

Τα έσοδα από Smart Infrastructure αυξήθηκαν περισσότερο από 50% σε ετήσια βάση, αύξηση που προήλθε από Software Defined Infrastructure και Network Function Virtualization. Τα έσοδα από Smart Vertical διπλασιάστηκαν, ως αποτέλεσμα της τριπλής ανάπτυξης από τα έσοδα του Data Intelligence Business Group και των λύσεων PCSD, στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης.

 

«Το τελευταίο τρίμηνο, παρά τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες και τις ελλείψεις υλικών σε όλο τον κόσμο, καταφέραμε ρεκόρ επιδόσεων, γεωγραφικά ισορροπημένες, με επιχειρησιακή αριστεία και σταθερή στρατηγική εκτέλεσης. Τόσο τα καθαρά έσοδα όσο και τα έσοδα προ φόρων έφθασαν σε υψηλά επίπεδα», δήλωσε ο Yang Yuanqing, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo. «Αυτές οι βασικές ικανότητες όχι μόνο μας επιτρέπουν να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες του μετασχηματισμού της τεχνολογίας και να προωθήσουμε την αειφόρο ανάπτυξη, αλλά επίσης να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας σήμερα».

Σχετικά άρθρα

Η τεχνολογία Xerox ConnectKey είναι φιλική προς το περιβάλλον

Πανευρωπαϊκή διάκριση για το Πλαίσιο

Kitriniaris

Τα smartphones οδηγούν σε κέρδη την LG

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα