ΟΤΕ και Inmarsat «απογειωνουν» το Internet στα αεροπλανα

Ακόμη μία σημαντική διεθνή συνεργασία πέτυχε ο όμιλος ΟΤΕ επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εξοπλισμού που διαθέτει. Συγκεκριμένα, ο Inmarsat, κορυφαίος πάροχος κινητών δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, επέλεξε τον ΟΤΕ και την Ελλάδα, για να εγκαταστήσει την επίγεια δορυφορική υποδομή του European Aviation Network-EAN, για παροχή ευρυζωνικού internet σε πτήσεις πάνω από την Ευρώπη. Πρόκειται για έργο που θα επιτρέψει οι ταξιδιώτες με αεροπλάνα που πετούν πάνω από την Γηραιά Ήπειρο να έχουν δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

 

Ο επίγειος δορυφορικός σταθμός που θα εγκατασταθεί στο κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών του ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα θα αποτελέσει πύλη πρόσβασης για τον νέο προηγμένο, υπό κατασκευή, δορυφόρο του Inmarsat. Ο δορυφόρος θα επικοινωνεί με τον τερματικό εξοπλισμό των αεροσκαφών (MSS) και θα εξασφαλίζει την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών internet που προσφέρει ο Inmarsat, με τον OTE να αναλαμβάνει τη λειτουργία τoυ σταθμού δορυφορικής πρόσβασης.

 

Το European Aviation Network είναι ένα πρωτοποριακό δίκτυο που θα επιτρέπει σε εκατομμύρια επιβάτες πτήσεων πάνω από την Ευρώπη να χρησιμοποιούν εν πτήσει τα smartphones και τις άλλες συσκευές τους, όπως θα έκαναν και στο έδαφος. Το ΕΑΝ θα συνδυάζει τη δορυφορική τεχνολογία του νέου δορυφόρου Inmarsat, με ένα νέο πανευρωπαϊκό επίγειο ευρυζωνικό δίκτυο τεχνολογίας LTE, που θα κατασκευάσει η Deutsche Telekom.

 

Ο πρόεδρος της Inmarsat Aviation, Leo Mondale, δήλωσε ότι το European Aviation Network είναι ένα σημαντικό έργο για τον Inmarsat, την πολιτική αεροπορία και την Ευρώπη ενώ εξήρε την αποτελεσματικότητα του OTE ως διαχειριστή του σταθμού δορυφορικής πρόσβασης Global Xpress στη Νεμέα.