Στα υψη οι δαπανες για υποδομες cloud

Με το εντυπωσιακό 24,1% θα επιταχυνθούν οι επενδύσεις σε υποδομές cloud το 2015, με το public cloud να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος. Η πρόβλεψη αυτή ανήκει στην IDC, με την εταιρεία ερευνών να επισημαίνει ότι ταυτόχρονα θα υπάρξει μια οριακή μείωση στις επενδύσεις σε παραδοσιακές υποδομές ΙΤ για το σύνολο της χρονιάς που διανύουμε.

 

Έτσι, οι δαπάνες για servers, συστήματα storage και Ethernet switches που χρησιμοποιούνται σε υποδομές cloud θα φτάσουν τα $32,6 δις το 2015, ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 των συνολικών επενδύσεων από τους end users σε υποδομές enterprise IT, από 27,9% το 2014. Σε αντιδιαστολή, οι επενδύσεις σε idc1παραδοσιακές υποδομές IT θα μειωθούν κατά -1,6% το 2015, αν και θα παραμείνουν το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω αγοράς φτάνοντας τα $66,8 δις.

 

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και το ότι οι δαπάνες σε υποδομές private cloud το 2015 θα αυξηθούν “μόλις” κατά 15,8%, στα $12,1 δις, την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσό για υποδομές public cloud θα φτάσει τα $20,5 δις, έχοντας ενισχυθεί κατά 29,6% σε σύγκριση με το 2014.

 

Η IDC αναμένει ότι η ανάπτυξη της αγοράς cloud θα είναι παγκόσμια με εξαίρεση την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπου η μεγάλη αγορά της Ρωσίας αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Εντυπωσιακή είναι επίσης η πρόβλεψη της IDC σύμφωνα με την οποία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια οι επιχειρηματικές δαπάνες για υποδομές cloud θα είναι περίπου ίσες με εκείνες για παραδοσιακές υποδομές ΙΤ. Ειδικότερα, το 2019 οι δαπάνες των επιχειρήσεων σε υποδομές cloud θα φτάσουν τα $53,1 δις, αντιπροσωπεύοντας το 46% των συνολικών δαπανών για επιχειρηματικές υποδομές ΙΤ.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Related Posts