13.1 C
Athens
26/02/2021
Biztech

Νέα όλα-σε-ένα λύση as-a-service από την Dell Technologies

Η Dell Technologies επεκτείνει τις δυνατότητες as-a-Service με το Project APEX για να απλοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες και οι συνεργάτες έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία της Dell κατ’ απαίτηση, σε όλους τους τομείς: Στην αποθήκευση, στους servers, στη δικτύωση, στην υποδομή hyperconverged, σε υπολογιστικούς πόρους και σε άλλες, ευρύτερες λύσεις.

Το Project APEX θα ενοποιήσει τις στρατηγικές της εταιρείας as-a-Service και cloud, τις τεχνολογικές προσφορές και τις ενέργειες μετάβασης στην αγορά. Οι επιχειρήσεις θα έχουν μια ενοποιημένη εμπειρία as-a-Service όπου και αν εκτελούν φορτία εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ιδιόκτητων υποδομών τους, των τοποθεσιών Edge και των δημόσιων υποδομών cloud.

«Το Project APEX θα προσφέρει στους  πελάτες μας την επιλογή, την απλότητα και μια ενιαία εμπειρία σε όλους τους υπολογιστές και την υποδομή ΙΤ από έναν αξιόπιστο συνεργάτη, ασύγκριτο στον κλάδο», δήλωσε ο Jeff Clarke, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Dell Technologies. «Χτίζουμε πάνω στη μακρά ιστορία μας, για προσφορά τεχνολογίας κατ’ απαίτηση, με αυτή την πρωτοβουλία. Στόχος μας είναι να δώσουμε στους  πελάτες την ελευθερία να κλιμακώνουν τους πόρους τους, με τρόπους που λειτουργούν καλύτερα για αυτούς, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα στις αλλαγές και να επικεντρώνονται λιγότερο στον τομέα του ΙΤ και περισσότερο στις επιχειρηματικές τους ανάγκες».

«Μέχρι το τέλος του 2021, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα που συνοδεύει το μοντέλο as-a-Service θα οδηγήσει σε τριπλασιασμό της αύξησης της ζήτησης για υποδομές με λειτουργία σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που παραδίδονται μέσω λύσεων ευέλικτης κατανάλωσης / as-a-Service», δήλωσε ο Rick Villars,group vice president, worldwide research της IDC.

Η Dell Technologies as-a-Service και οι εξελίξεις στο cloud

Η νέα Dell Technologies Cloud Console θα παρέχει τη βάση για το Project APEX και θα  προσφέρει μια ενιαία, απρόσκοπτη εμπειρία στους πελάτες για τη διαχείριση της διαδρομής τους στο cloud και στο μοντέλο as-a-Service. Οι επιχειρήσεις μπορούν να περιηγούνται στην  αγορά και να παραγγέλνουν υπηρεσίες cloud και λύσεις as-a-Service για να καλύπτουν γρήγορα τις ανάγκες τους. Με λίγα κλικ, οι πελάτες μπορούν να προετοιμάζουν φορτία εργασίας, να διαχειρίζονται τους πόρους σε πολλαπλά cloud, να παρακολουθούν το κόστος τους σε πραγματικό χρόνο και να προσθέτουν δυνατότητες.

Διαθέσιμο κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, το Dell Technologies Storage as-a-Service (STaaS) είναι ένα χαρτοφυλάκιο για εσωτερική εγκατάσταση, as-a-Service με επεκτάσιμους και ελαστικούς πόρους αποθήκευσης, που θα προσφέρουν υπηρεσίες δεδομένων τύπου μπλοκ και αρχείων, καθώς και ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων επιχειρησιακού επιπέδου (enterprise). Το STaaS έχει σχεδιαστεί με φιλοσοφία OPEX και επιτρέπει στους πελάτες να διαχειρίζονται εύκολα τους πόρους STaaS μέσω της Dell Technologies Cloud Console.

Η Dell συνεχίζει να επεκτείνει τις προσφορές της στο Dell Technologies Cloud και στο μοντέλο as-a-Service με άλλους τρόπους:

  • Προσφορές βάσει σεναρίων χρήσης της πλατφόρμας Dell Technologies Cloud Platform – Οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν από ένα υβριδικό cloud από 47 δολάρια ανά περίπτωση χρήσης2 ανά μήνα, με τιμολόγηση συνδρομής, διευκολύνοντας την αγορά και την κλιμάκωση πόρων cloud με προκαθορισμένες διαμορφώσεις, μέσω της νέας Dell Technologies Cloud Console.
  • Γεωγραφικές επεκτάσεις – Η Dell Technologies επεκτείνει τη διαθεσιμότητα συνδρομής της στην πλατφόρμα Dell Technologies Cloud Platform στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, με περαιτέρω επεκτάσεις να ανανεώνονται σύντομα.
  • Dell Technologies Cloud PowerProtect για multi-cloud –  Αυτή η πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία βοηθά τους πελάτες να προστατεύουν τα δεδομένα και τις εφαρμογές τους σε δημόσια clouds, σε έναν μόνο προορισμό, μέσω μιας σύνδεσης χαμηλού χρόνου latency στα μεγαλύτερα δημόσια clouds. Οι επιχειρήσεις εξοικονομούν κόστος μέσω της τεχνολογίας κατάργησης διπλοτύπων των συσκευών PowerProtect και εξοικονομούν επιπλέον χρήματα με μηδενικά τέλη εξόδου κατά την ανάκτηση των δεδομένων τους από το Microsoft Azure.
  • Προέγκριση τιμολόγησης Flex On Demand -Η προρυθμισμένη τιμολόγηση  καθιστά απλούστερη για τους πελάτες την επιλογή και την ανάπτυξη λύσεων Dell Technologies με εμπειρία pay-per-use (πληρωμή ανά χρήση). Οι συνεργάτες της Dell Technologies  παγκοσμίως, θα λαμβάνουν έκπτωση έως και 20% στις λύσεις Flex On Demand.

«Οι πελάτες μας αναμένουν ότι οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες Διαδικτύου, που λαμβάνουν, θα είναι πάντα ενεργές, και αυτό απαιτεί ιδιαίτερα αξιόπιστη και διαθέσιμη υποδομή αποθήκευσης» αναφέρει σχετικά η Sandra Rodel, επικεφαλής του τμήματος SAN Storage, της Swisscomm AG. «Το Dell Technologies as-a-Service και οι ευέλικτες λύσεις κατανάλωσης λύσεων storage, μας παρέχουν οικονομικά προσιτή, κατ’ απαίτηση πρόσβαση στην χωρητικότητα που χρειαζόμαστε όπως τη χρειαζόμαστε, εξαλείφοντας τα σημεία συμφόρησης και διασφαλίζοντας την ικανοποίηση των πελατών μας. Η Dell Technologies αποσύρει επίσης τις υποδομές με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο, εξοικονομώντας μας χρόνο και χρήμα».

Συνεχής εστίαση στη βιωσιμότητα

Το Dell Technologies Project APEX θα βοηθήσει τις εταιρείες να αποσύρουν την υποδομή με ασφαλή και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Η Dell διαχειρίζεται την επιστροφή και την ανακαίνιση των μεταχειρισμένων εργαλείων ΙΤ, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην υποστήριξη των στόχων βιωσιμότητας των πελατών.

Σχετικά άρθρα

Webinar με θέμα το ICT security από Dataways και Cisco

Giorgos Athanassiadis

Ericsson: Το πρώτο παγκόσμιο κέντρο ΤΠΕ είναι γεγονός

Kitriniaris

To ΔΣ της Symantec ενέκρινε το σχέδιο διαχωρισμού της εταιρείας

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα