9.3 C
Athens
27/01/2021
Biztech

Νέα κέντρα τεχνητής νοημοσύνης ιδρύει η Samsung

Το τμήμα Samsung Research ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την ίδρυση τριών κέντρων τεχνητής νοημοσύνης στο Κέιμπριτζ, στο Ηνωμένο Βασίλειο (22 Μαΐου), στο Τορόντο, στον Καναδά (24 Μαΐου) και στη Μόσχα, στη Ρωσία (29 Μαΐου) για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας με επίκεντρο τον χρήστη.

 

Το τμήμα Samsung Research ηγείται της πιο πρόσφατης προσπάθειας για την επέκταση παγκοσμίως των δυνατοτήτων των ερευνητικών κέντρων AI της Samsung Electronics και έχει συγκεράσει όλη την τεχνογνωσία του για τη δημιουργία νέων κέντρων ΑΙ. Το τμήμα Samsung Research επέβλεψε επίσης τη δημιουργία νέων κέντρων AI στη Σεούλ τον περασμένο Νοέμβριο και στη Silicon Valley τον Ιανουάριο. Με την προσθήκη των τριών νέων κέντρων AI, το τμήμα Samsung Research θα λειτουργεί πέντε κέντρα AI σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, με την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού AI σε παγκόσμια κλίμακα, το τμήμα Samsung Research σχεδιάζει να επεκτείνει τον αριθμό των ερευνητών προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης σε συνολικά περίπου 1.000 παγκοσμίως μέχρι το 2020.

 

Κορυφαίοι ερευνητές

Τα νέα κέντρα AI θα αξιοποιούν το προηγμένο ερευνητικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τα ισχυρά σημεία των ερευνητών της κάθε περιοχής για να οδηγήσουν τις δυνατότητες της AI της Samsung σε νέα ύψη. Η Samsung συνεργάζεται με διακεκριμένους επιστήμονες AI για την προετοιμασία της δημιουργίας ερευνητικών βάσεων σε ένα εύρος πεδίων εξειδίκευσης.

Διευθυντής του κέντρου ΑΙ της Samsung στο Κέιμπριτζ θα είναι ο Andrew Blake, πρώην διευθυντής του εργαστηρίου της Microsoft στο Κέιμπριτζ, και πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της θεωρίας και των αλγορίθμων που θα επιτρέψουν στους υπολογιστές να συμπεριφέρονται ως μηχανές που βλέπουν. Με τη συνεργασία διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων στον τομέα, όπως η καθηγήτρια Maja Pantić (Imperial College), το Κέντρο ΑΙ της Samsung στο Κέιμπριτζ θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προηγμένη έρευνα AI για το τμήμα Samsung Research.

Το κέντρο ΑΙ της Samsung στο Τορόντο θα το διευθύνει ο Dr. Larry Heck, Senior Vice President τoυ τμήματος Samsung Research της Αμερικής (SRA) και εμπειρογνώμονας σε τεχνολογίες εικονικών προσωπικών βοηθών, καθώς και επικεφαλής του Κέντρου SRA AI. Το κέντρο AI στο Τορόντο θα ενισχύσει τις ερευνητικές του προσπάθειες σε βασικές τεχνολογίες AI σε στρατηγική συνεργασία με μεγάλα πανεπιστήμια του Καναδά.

Το κέντρο ΑΙ της Samsung στη Μόσχα αναμένεται να αξιοποιήσει την εμπειρία της Ρωσίας στα μαθηματικά, τη φυσική και άλλες θεμελιώδεις επιστήμες. Σχεδιάζει να συμπεριλάβει κορυφαίο εξειδικευμένο προσωπικό, όπως ο καθηγητής Dmitry Vetrov (Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών) και ο καθηγητής Victor Lempitsky (Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Skolkovo), για να ηγηθούν της έρευνάς του σε αλγορίθμους ΑΙ.

 

Η εταιρεία θα συνεχίσει να διευρύνει τα πεδία εξειδίκευσης και τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της, ιδιαίτερης σημασίας, ανατολικής περιφέρειας των ΗΠΑ.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, οι συσκευές Internet of Things (IoT) με ενσωματωμένη AI θα παράγουν ένα μεγάλο εύρος δεδομένων που θα μπορεί να παρέχει σημαντικά ευρήματα σχετικά με τη ζωή των χρηστών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επωφελούνται από ευφυείς υπηρεσίες που έχουν βελτιστοποιηθεί με βάση τις δικές τους προσωπικές προτιμήσεις και συμπεριφορές. Ο τρόπος με τον οποίο οι συσκευές με δυνατότητες AI προσφέρουν στους καταναλωτές τις βέλτιστες επιλογές θα είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία της τεχνολογίας AI στο κοντινό μέλλον. Προκειμένου να προσφέρει ένα οικοσύστημα με επίκεντρο το χρήστη, η Samsung στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας AI κάτω από μια κοινή αρχιτεκτονική, που όχι μόνο θα κλιμακωθεί γρήγορα, αλλά θα παρέχει επίσης την πιο βαθιά κατανόηση του πλαισίου χρήσης και συμπεριφορών, καθιστώντας την AI  πιο ουσιαστική και χρήσιμη.

Σχετικά άρθρα

Samsung: Tizen και νέο “αστέρι” το S5 στον γαλαξία της

Kitriniaris

Με το δεξί η CPI στο α’ τρίμηνο

Kitriniaris

Βέλτιστες πρακτικές για ασφαλή τηλεργασία από την Priority

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα