Νεα ευκαιρια χρηματοδοτησης για τις εταιρειες τεχνολογιας

Μία ακόμα ευκαιρία χρηματοδότησης για τις ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας θα ανοίξει το 2016 – 2017 καθώς πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι για το εν λόγω διάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επενδύσει σχεδόν €16 δις στην έρευνα και την καινοτομία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Ορίζοντας 2020.

 

Το νέο πρόγραμμα επενδύσεων παρέχει δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω προσκλήσεων υποβολής προτάσεων, δημόσιων συμβάσεων και άλλων δράσεων, ενώ θα υποστηρίξει και μια σειρά διατομεακών πρωτοβουλιών: τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής μεταποιητικής βιομηχανίας ( €1 δις), τεχνολογίες και πρότυπα για την αυτόματη οδήγηση (περίπου €100 εκατ.), το IoT (€139 εκατ. ) με επίκεντρο την αντιμετώπιση της ψηφιοποίησης των βιομηχανιών της ΕΕ και τις ”Έξυπνες και Βιώσιμες Πόλεις” (€232 εκατ.) για την καλύτερη ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών, μεταφορικών, ενεργειακών και ψηφιακών δικτύων στο αστικό περιβάλλον της ΕΕ.

 

Οι νέες δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα εργασίας ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις πολιτικές προτεραιότητες της ΕE που δεν είναι άλλες από την αύξηση του βιομηχανικού αποτυπώματος, την ενοποίηση της ψηφιακής αγοράς και την απόκτηση τεχνολογικού πλεονεκτήματος για την Ευρώπη. Φυσικά όλα τα παραπάνω για να καταστούν εφικτά δεν αρκεί η όποια χρηματοδότηση αλλά και ένα οικονομικό περιβάλλον που ενθαρρύνει το επιχειρείν αντί να το δαιμονοποιεί και να το αφαιμάζει συστηματικά προκειμένου να συντηρήσει παρασιτικούς τομείς της οικονομίας.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη