Και η Alcatel ψηφιζει Windows 10 Mobile

Με δεδομένο ότι η Microsoft θα στρέψει πια οριστικά την προσοχή της στις high-end συσκευές όσον αφορά τα smartphones, το ερώτημα είναι τι θα γίνει με εκείνες τις συσκευές που απευθύνονται σε πιο «ρηχές» τσέπες. Στη συγκεκριμένη αγορά η εταιρεία αποκτά έναν σύμμαχο στο όνομα της Alcatel One Touch.

 

H κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το πρώτο της smartphone με Windows 10 Mobile έως το τέλος του 2015 και μάλιστα από την αγορά των ΗΠΑ αρχικά.  Ταυτόχρονα η επικεφαλής της Alcatel για τη Βόρεια Αμερική δήλωσε ότι η εταιρεία θα υποστηρίξει με θέρμη το οικοσύστημα των Windows 10, δήλωση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προπομπός και άλλων συσκευών.

 

Μπορεί η Alcatel να μην είναι ο εμβληματικός κατασκευαστής ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε αρκετές αγορές, προσφέροντας συσκευές μέχρι τη μεσαία κατηγορία. Εκεί ακριβώς που η Microsoft θα αναζητήσει συνεργάτες καθώς η ίδια θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στις ακριβές συσκευές που έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους και οι οποίες μπορούν να προσφέρουν διαφοροποίηση στους καταναλωτές.

 

Από την άλλη η Alcatel OneTouch, η οποία ανήκει στην κινεζική TCL, μπήκε στην αγορά των ΗΠΑ μόλις πριν δύο χρόνια και επιθυμεί να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την τεράστια αμερικανική αγορά.