Θετικα τα αποτελεσματα για την Oktabit το 2017

Θετικό πρόσημο είχε για την Oktabit το 2017, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 53,15 εκατ. ευρώ, έναντι 48,73 εκατ. ευρώ το 2016, και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 2,3 εκατ. ευρώ, έναντι 1,98 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,48 εκατ. ευρώ, έναντι 1,05 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος.

 

Κατά τη χρονιά που πέρασε, η Oktabit γιόρτασε 25 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά πληροφορικής, ενώ απέσπασε το βραβείο του κορυφαίου διανομέα στις Dell client λύσεις και τιμήθηκε ως Client distributor of the Year στα Dell EMC Partner Awards. Επιπλέον, η εταιρεία βραβεύθηκε με την Gold διάκριση στα Supply Chain Awards 2018 στην κατηγορία της εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας, πληροφορικής & επικοινωνιών.

Οι στόχοι της εταιρείας για το 2018 και το επόμενο διάστημα είναι οι επενδύσεις στην ανάπτυξη και διάθεση εξειδικευμένου λογισμικού προστιθέμενης αξίας. Πρόκειται για εφαρμογές που αξιοποιούν τεχνολογίες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing) και μηχανικής μάθησης (Machine Learning). Επίσης, όπως σημείωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, γενικός διευθυντής της Oktabit, η εταιρεία σκοπεύει να προσεγγίσει δυναμικά την ελληνική, όσο και τη διεθνή αγορά, προσφέροντας ευρεία γκάμα υπηρεσιών και εφαρμογών που αξιοποιούν το cloud.