Η Microsoft ηγετης στο IaaS

Αποδίδει και με το παραπάνω η προσπάθεια που κάνει η Microsoft να πρωταγωνιστήσει και στις cloud υπηρεσίες, γεγονός που επιβεβαιώνεται και στο τελευταίο Magic Quadrant της Gartner, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία από το Ρέντμοντ ηγείται πλέον ξεκάθαρα στην αγορά IaaS, μαζί βέβαια με την Amazon. Πρόκειται για επιβράβευση της στροφής προς το cloud που κάνει εδώ και καιρό η Microsoft καθώς μέχρι πρόσφατα η Amazon ήταν σχεδόν μόνη της ολόκληρη η αγορά.

 

Στην πλέον πρόσφατη έκθεσή του Magic Quadrant κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, η Gartner υποστηρίζει ότι AWS και Azure είναι οι μοναδικοί πραγματικοί «ηγέτες» στο IaaS ακολουθούμενοι σε απόσταση από τις λύσεις των CenturyLink, Google, VMware και IBM. Και παρά το γεγονός ότι το AWS εξακολουθεί να διατηρεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτηα χάρη στην πολυετή κυριαρχία του στην αγορά, το Azure κλείνει την ψαλίδα. Μεγάλο πλεονέκτημα της Microsoft είναι τα 19 data centers σε όλο τον κόσμο, περισσότερα απ΄ ότι Amazon και Google μαζί, κάτι που της επιτρέπει να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες στους πελάτες της.

gartner1

 

Σύμφωνα τώρα με στελέχη της Microsoft, κάθε μήνα καταγράφονται 90.000 νέες συνδρομές στο Azure, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών περισσότερα από 500 νέα χαρακτηριστικά και υπηρεσίες έχουν εμπλουτίσει το Azure Platform, ώστε οι πελάτες να καλύψουν κάθε ανάγκη τους.