Η Metis στα Ποσειδωνια 2018

Η εταιρεία Metis Cyberspace Technology, μέλος του Olympia Group, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στα Ποσειδώνια, τη μεγάλη γιορτή της ναυτιλίας, παρουσιάζοντας σε χιλιάδες επισκέπτες του ελληνικού και διεθνούς ναυτιλιακού επιχειρείν το καινοτόμο σύστημα Metis που έχει σχεδιάσει.

 

Σε ένα εντυπωσιακό περίπτερο με φουτουριστικά χαρακτηριστικά, το οποίο ήταν πόλος έλξης σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, η ομάδα της Metis παρουσίασε στους εκπροσώπους της ναυτιλιακής κοινότητας, το πρωτοποριακό σύστημα που έχει σχεδιάσει και τη μοναδική αυτονομία που προσφέρει στα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών. Μέσα από βιωματικά σεμινάρια και επιδείξεις, οι επισκέπτες του περιπτέρου γνώρισαν τον καινοτόμο digital virtual assistant της εταιρείας και τις προσωποποιημένες αναλύσεις που παρέχει σε πραγματικό χρόνο, με ένα μόνο κλικ σε κάθε smartphone ή desktop.

 

Τι είναι το Metis

Η εταιρεία προσφέρει εξειδίκευση στα πεδία της ηλεκτρονικής μηχανικής, του Internet of Things, του cloud computing και της τεχνητής νοημοσύνης για τις ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Metis αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες επενδύσεις του ομίλου Olympia με ποσοστό συμμετοχής 80%.

Το σύστημα METIS (Maritime Efficiency Through Intelligent Systems) ενημερώνει τις ναυτιλιακές εταιρείες που το έχουν εγκαταστήσει, σε πραγματικό χρόνο, 24/7, για την κατάσταση των πλοίων του στόλου τους, όπου και εάν βρίσκονται. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική μάθηση, ενώ αξιοποιεί την τεχνολογία των ασύρματων δικτύων, των έξυπνων συσκευών και του cloud computing.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα Metis πιστοποιήθηκε κατά Lloyds με την ύψιστη διάκριση για τη συλλογή, αναμετάδοση και ανάλυση των δεδομένων των πλοίων.

Related Posts