Η Lenovo στην πρωτη θεση σε PC και tablet στην Ελλαδα

Σύμφωνα με τη μελέτη της IDC που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 7/11, το τρίτο τρίμηνο του έτους η Lenovo κατάλαβε την πρώτη θέση με μερίδιο 28,9% σε όλες τις κατηγορίες υπολογιστών στην Ελλάδα.

Στη 2η θέση ακολουθεί η Dell με μερίδιο 24,4% , ενώ οι επόμενες θέσεις συμπληρώνονται από τις HP, Asus και Turbo X με 23,3%, 6,7%, και 3,3% μερίδιο αγοράς αντίστοιχα.

 

Παράλληλα, η Lenovo κατέλαβε την πρώτη θέση και στα tablets, με μερίδιο αγοράς που ανήλθε σε 34%.

Άλλωστε και σε παγκόσμιο επίπεδο, η Lenovo κατέχει το 24,4% της αγοράς υπολογιστών διατηρώντας την πρώτη θέση το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία στις 7 Νοεμβρίου, ο όγκος πωλήσεων στο χώρο των υπολογιστών παρουσίασε ισχυρή άνοδο 7,1% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα ο συνολικός ετήσιος ρυθμός αύξησης των εσόδων της επιχειρησιακής μονάδας PCSD (PCs & Smart Devices) της Lenovo να είναι 4,1%.

 

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της IDC, o γενικός διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, κύριος Παναγιώτης Μακρυνιώτης, δήλωσε: «Στη Lenovo Ελλάδας, είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του τριμήνου, ιδιαίτερα δεδομένου του γενικότερου κλίματος της αγοράς. Η απόδοση της Lenovo είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που ακολουθούμε με σταθερά βήματα, συνεχίζοντας να προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Είμαι περήφανος για τα αποτελέσματα και σίγουρος ότι η ανέλιξή μας θα συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς και στο μέλλον».