Η Kaspersky Lab στρεφει το βλεμμα της στην προστασια κρισιμων υποδομων

Την έναρξη συνεργασίας με τη Διεθνής Εταιρεία Αυτοματισμών (ISA) ανακοίνωσε η  Kaspersky Lab, στο πλαίσιο μιας κοινής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας και στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των χειριστών εξοπλισμού βιομηχανικών αυτοματισμών σε σχέση με τις ψηφιακές απειλές. Το  πρόγραμμα αναφέρεται ως Kaspersky Industrial Protection Simulation και θα περιλαμβάνεται σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα της ISA.

 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Kaspersky Security Network, μέχρι το τέλος του 2014 εντοπίστηκαν περίπου 3.000 περιστατικά ανά μήνα, όπου κακόβουλοι κώδικες επιχείρησαν να «μολύνουν» υπολογιστές που έτρεχαν συστήματα ελέγχου αυτόματων διαδικασιών από εταιρείες όπως η Siemens, η Rockwell, η Wonderware, η General Electric, η Emerson κ.α.

 

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η Kaspersky Lab και η ISA αναμένουν την προώθηση της ανάπτυξης μικτών «ομάδων γνώσης» από τους τομείς της ψηφιακής ασφάλειας και της μηχανολογίας, μεταξύ των ιδιοκτητών και των διαχειριστών κρίσιμων υποδομών.

 

Το πρόγραμμα Kaspersky Industrial Protection Simulation θα αποτελέσει μια διαδικασία πρακτικής εκπαίδευσης για όσους συμμετέχουν σε προγράμματα πιστοποίησης της ISA, όπως τα TS12 και TS20.