13 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Ευκαιρία για το κανάλι η κατηγορία A4 MFPs

Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων έχει αυξηθεί, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται. Πλέον οι πολυλειτουργικές συσκευές αποτελούν το κέντρο των δραστηριοτήτων κάθε επιχείρησης, αφού αντί απλά να εκτυπώνουν τα καθημερινά έγγραφα, αναλαμβάνουν αντιγραφές, σαρώσεις, αποστολές fax, αλλά και προηγμένες λειτουργίες, όπως διαχείριση μέσω κινητού, ασύρματες συνδέσεις, αυτόματη αποστολή e-mail ή ανέβασμα στο cloud.

Τα σύγχρονα MFPs έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιχείρησης, ενώ μειώνουν το κόστος λειτουργίας, αυξάνοντας το workflow. Από την άλλη, οι επιχειρήσεις έχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή τους, τόσο σε ό,τι αφορά την τεχνολογία (laser/inkjet, μονόχρωμες/έγχρωμες συσκευές), όσο και στον τρόπο απόκτησης (αγορά/ μίσθωση στο πλαίσιο ολοκληρωμένου συμβολαίου συντήρησης/ διαχείρισης).

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι εκτυπωτές μονής λειτουργίας συνεχίζουν να χάνουν μερίδιο αγοράς, ενώ τα Α4 MFPs παρουσιάζουν αξιοσημείωτη άνοδο ειδικά στην αγορά SOHO και SMB. Έτσι, ο χώρος αυτός -τόσο στο laser όσο και στο business inkjet- παρουσιάζει σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης για το κανάλι.

 


 

Οι πρόσφατες αλλαγές στον κλάδο εκτύπωσης παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους εκείνους που δραστηριοποιούνται, καθώς κάποιες από αυτές έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο στην αγορά. Είτε πρόκειται για τη μείωση των σελίδων που εκτυπώνονται συνολικά, είτε για την ανάπτυξη του MPS και την πρωτοκαθεδρία των MFPs, είτε για τη βελτιωμένη ασφάλεια και λύσεις, οι τελικοί χρήστες και τα τμήματα ΙΤ απαιτείται συνεχώς να αποφασίζουν μεταξύ των τάσεων που θέλουν να ακολουθήσουν. Συγκεκριμένα, ποιες από αυτές έχουν τα περισσότερα πλεονεκτήματα, τόσο από πλευράς workflow όσο και από οικονομικής πλευράς, για την επιχείρησή τους.

Μια από τις πιο πρόσφατες και ενδιαφέρουσες αλλαγές στη βιομηχανία του print είναι η αυξημένη υιοθέτηση των συσκευών Α4 αντί των Α3 MFPs και μάλιστα σε κανάλια που μέχρι πρότινος κυριαρχούσαν τα copier-based συστήματα. Η αλλαγή αυτή είναι περισσότερο προφανής στους τελικούς χρήστες που εκτυπώνουν σαφώς λιγότερες Α3 σελίδες (και συνολικά λιγότερες σελίδες), με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να επανεκτιμούν τα printing budgets τους. Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε μια στροφή στις αγοραστικές προτιμήσεις εντός του κλάδου, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ισορροπήσουν τις δαπάνες του printing hardware και της χρήσης του. Αυτό με τη σειρά του έχει οδηγήσει τους παραδοσιακούς κατασκευαστές Α3 να προσαρμόζουν τα portfolios τους ενισχύοντας τα Α4 lineups με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης και ενισχυμένα χαρακτηριστικά (σε αντιστοιχία με τα higher-end A3 MFPs), σε μια προσπάθεια για νέες ευκαιρίες κερδοφορίας.

Βέβαια, αυτή η τάση δεν αποτελεί απαραίτητα μια δομική αλλαγή στον κλάδο (δεδομένου πως είναι αρκετοί οι κατασκευαστές που παραμένουν πιστοί στις Α3 συσκευές). Από την άλλη, η απόφαση για τους κατασκευαστές να μετακινηθούν στην κατεύθυνση αυτή είναι στρατηγικής φύσης, και καλό θα είναι να την λάβουν σοβαρά υπόψη τους εφόσον επιθυμούν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να εκμεταλλευτούν τις αλλαγές στην αγορά.

 

Πλεονεκτήματα των Α4 MFPs

Οι μεγάλοι παίκτες-κατασκευαστές κυκλοφορούν συνεχώς νέα μοντέλα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και διαφοροποιούνται ανάλογα με την κλίμακα και τους στόχους, με τις προοπτικές και το κόστος λειτουργίας. Οι συνεργάτες δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάνε πως ο καλύτερος εκτυπωτής για μια επιχείρηση είναι εκείνος που σχετίζεται με τις τρέχουσες και τις μέλλουσες εκτυπωτικές της ανάγκες. Εφόσον αυτή θέλει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της επένδυσής της, θα πρέπει να κατανοήσει τις ανάγκες αυτές και να δράσει ανάλογα.

Σε πρώτο επίπεδο, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι επαγγελματικών εκτυπωτών Α4: Οι multifunctional (επίσης γνωστοί και ως 4-σε-1) και οι εξειδικευμένοι single-function εκτυπωτές. Εφόσον ο χώρος στο γραφείο δεν αποτελεί πρόβλημα και η επιχείρηση έχει ποικίλες εκτυπωτικές ανάγκες, τότε ένας MFP αποτελεί τη λύση. Οι συσκευές του είδους μπορούν να χειριστούν μια πλήρη σειρά εργασιών επιπροσθέτως του printing, όπως είναι τα φωτοαντίγραφα, οι σαρώσεις, τα fax και το email.

Ένας επιπλέον διαχωρισμός στους Α4 MFP εκτυπωτές είναι εκείνος μεταξύ inkjet και laser εκτυπωτών. Η διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών είναι ουσιαστικά οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούν. Στη μία περίπτωση οι inkjet ψεκάζουν σταγονίδια μελανιού από την εκτυπωτική κεφαλή στην επιφάνεια εκτύπωσης για να σχηματιστεί η εικόνα. Η άλλη τεχνολογία χρησιμοποιεί laser που θερμαίνει και προσελκύει τα σωματίδια του toner προτού να πιεστούν στην επιφάνεια εκτύπωσης.

Η βασική τους διαφορά έγκειται στον σκοπό, στην ποιότητα, στην ταχύτητα και στο κόστος. Οι inkjet συνήθως επιλέγονται για τη δυνατότητά τους να εκτυπώνουν υψηλής ποιότητας εικόνες, καθώς και για το χαμηλό αρχικό τους κόστος. Εντούτοις, τείνουν να είναι πιο αργοί και να έχουν υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες σε σχέση με τους αντίστοιχους laser.

Οι laser εκτυπωτές είναι ταχύτατοι, έχουν χαμηλές λειτουργικές δαπάνες και αποδεικνύονται εξαιρετικοί στην εκτύπωση μεγάλου όγκου εγγράφων. Από την άλλη πλευρά, είναι ακριβότεροι και δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα από πλευράς ποιότητας σε σχέση με τους inkjet εκτυπωτές (ειδικά στο χρώμα). Βέβαια, το υψηλό αρχικό κόστος, εξισορροπείται μακροπρόθεσμα από το toner των laser εκτυπωτών.

 

Επιπλέον, υπάρχουν κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά που η επιχείρηση πρέπει να λάβει υπόψη της όταν επενδύει σε μια συσκευή Α4 MFP. Αν και μπορεί να μην είναι κρίσιμα για τη λειτουργία του εκτυπωτή, επηρεάζουν τη συνολική αξία και χρηστικότητα:

 

Ασύρματη συνδεσιμότητα

Οι νεότερες συσκευές μπορούν να συνδεθούν ασύρματα σε ένα τοπικό δίκτυο ή κινητή συσκευή.

 

Ασπρόμαυρος ή έγχρωμος

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν μεγάλο εύρος εκτυπωτικών αναγκών απαιτούν εκτυπωτές που εκτυπώνουν και στα δύο, ενώ άλλες μπορούν να αρκεστούν σε έναν μονόχρωμο εκτυπωτή.

 

Φορητότητα

Οι φορητοί Α4 εκτυπωτές είναι ιδανικοί για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν συχνά σε εκθεσιακούς χώρους και συνέδρια. Η φορητότητα επιτρέπει την εκτύπωση τιμολόγιων, προωθητικού υλικού και συμβολαίων όποτε οι εργαζόμενοι είναι εκτός γραφείου.

 

Cloud print

Οι χρήστες μπορούν να εκτυπώσουν από οποιαδήποτε συσκευή σε έναν εκτυπωτή με σύνδεση στο cloud. Είναι πλέον αρκετά εκείνα τα μοντέλα Α4 MFPs που επιτρέπουν εκτυπώσεις μέσω Wi-Fi από τον υπολογιστή ή και δυνατότητα διαμοιρασμού της συσκευής με άλλους, συνδέοντάς τη σε μια υπηρεσία όπως το Google Cloud Print.

 

Άρθρο εκ μέρους της Epson

Καταρρίπτοντας τον μύθο του laser

Ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετές επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τον όγκο των εκτυπώσεών τους, είναι η επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας εκτύπωσης. Το ερώτημα συνήθως είναι inkjet ή laser; Υπάρχει, μάλιστα, η πεποίθηση πως η τεχνολογία inkjet ανταποκρίνεται σε ανάγκες μικρότερου όγκου εκτυπώσεων. Τον μύθο αυτό έρχεται να καταρρίψει η Epson, η οποία με γνώμονα τις υψηλές απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων, έχει επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογία inkjet, δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, να μεταμορφώσει τα δεδομένα εκτύπωσης.

Ναυαρχίδα στις επαγγελματικές λύσεις εκτύπωσης της Epson αποτελούν οι υψηλής ταχύτητας MFP inkjet εκτυπωτές της, που εκτός από την άριστη ποιότητα εκτύπωσης, το χαμηλό κόστος και τη δυνατότητα παράδοσης έως και 100 σελίδων ανά λεπτό, προφέρουν αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε επιχείρησης. Επίσης, με το ιδιαίτερο σύστημα ψεκασμού που διαθέτουν, υποστηρίζουν σχεδόν κάθε τύπο χαρτιού, απαντώντας στις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών.

 

«Η Epson πρωτοπορεί στις λύσεις MFP για business περιβάλλον με πολυλειτουργικούς εκτυπωτές, όπως οι WorkForce RIPS και WorkForce Enterprise, προσφέροντας γρήγορες ταχύτητες εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής, με μικρότερο εμβαδόν, χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και χαμηλή περιβαλλοντική επίπτωση, κριτήρια που τους κάνουν να ξεχωρίζουν στην συγκεκριμένη κατηγορία», αναφέρει, η κ. Νατάσσα Γεωργίου Corporate Channel Manager της Epson Ελλάδος. Σύμφωνα με το στέλεχος της Epson, «…είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να τολμήσουν την αντικατάσταση ενός εκτυπωτή laser με έναν εκτυπωτή inkjet της Epson, παρόλο που αρχικά δείχνει να μην είναι μία εύκολη απόφαση, ιδιαίτερα εάν σκεφτούμε το μέγεθος της εξοικονόμησης, καθώς προσφέρει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά και περιορισμό των απορριμμάτων».

Η σειρά WorkForce Pro RIPS (Replaceable Ink Pack System) έρχεται με σακούλες μελανιών αντί για cartridges και «… σε σχέση με αντίστοιχους laser εκτυπωτές, μία μόνο συσκευασία αναλωσίμου WorkForce αρκεί για την εκτύπωση 84.000 ασπρόμαυρων σελίδων απρόσκοπτα, χωρίς αλλαγή, ενώ ένας αντίστοιχος εκτυπωτής laser για τον ίδιο αριθμό σελίδων απαιτεί την αγορά και αλλαγή ως και 13 συσκευασιών toner. Στην έγχρωμη εκτύπωση, η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη, με ένα σετ μελανιών RIPS 3 χρωμάτων και 1 μαύρου να αντιστοιχεί σε συνολικά ως και 51 toner. Έτσι, κάθε επιχείρηση επιτυγχάνει μείωση κόστους, αλλά και αύξηση της παραγωγικότητας, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στο ‘κυνήγι’ της ιδανικής τεχνολογίας εκτύπωσης».

 

Πέρα, όμως, από τον οικολογικό αντίκτυπο της απόρριψης x4 περισσότερων αναλωσίμων – υπολογίζοντας μόνο τα μελάνια και όχι τα πολυάριθμα ανταλλακτικά που απαιτεί η συντήρηση ενός laser εκτυπωτή – τα οφέλη για τις επιχειρήσεις με υψηλές απαιτήσεις και ανάγκη προαγοράς και αποθήκευσης αναλωσίμων στον χώρο της εταιρείας, είναι μεγάλα, καθώς εξοικονομούν χώρο, αλλά και κόστος εσωτερικής μεταφοράς.

Επίσης, για τις πολυάριθμες εταιρείες, η προστασία των εγγράφων του οργανισμού είναι ζωτικής σημασίας. Το σύστημα λογισμικού EPA της σειράς WorkForce Pro και WorkForce Pro RIPS που επιτρέπει την πρόσβαση σε πάνω από 100 χρήστες, δίνει τη δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας χρηστών στις συσκευές.

 

Ένα case study με σημασία

Στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι μεγάλες εταιρείες, κάνουν πλέον την αλλαγή. Η Europa Profil Aluminium SA είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο αναγνωρισμένες εταιρείες αλουμινίου στην Ελλάδα, με περισσότερους από 350 εργαζομένους και ως φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία, νοιάζεται για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

 

Με την υποστήριξη του επίσημου μεταπωλητή της Epson, Infinitum A.E., η Europa επέλεξε την τεχνολογία της Epson. Μερικοί από τους λόγους είναι: καθαρό περιβάλλον στο γραφείο, ταχύτητα, λιγότερη χρήση ενέργειας, φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, εξοικονόμηση. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνακάκη, ΙΤ Manager, της Europa, «Σε σχέση με τον προηγούμενο προμηθευτή εκτύπωσης κερδίζουμε περισσότερες ώρες εκτός λειτουργίας για συντήρηση, τα εφεδρικά αναλώσιμα δεν πιάνουν πλέον πολύ χώρο κατά την αποθήκευση, ενώ δεν χρειάζεται συχνή αλλαγή μελανιών. Ο Οργανισμός και το προσωπικό επωφελήθηκαν από τα νέα WorkForce Enterprise και WorkForce Pro RIPS της Epson. Για παράδειγμα, με τους νέους WorkForce RIPS που τοποθετήσαμε, υπάρχει 60% μειωμένο downtime σε σχέση με τις προηγούμενες συσκευές που χρησιμοποιούσαμε».

 

Συνολικά εξυπηρετούνται 249 χρήστες από μηχανήματα που τοποθετήθηκαν εκτός από τα κεντρικά και σε σημεία παραγωγής του εργοστασίου, όπως στη σωληνουργεία, όπου επικρατούν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λειτουργίας, δηλαδή μεγάλη θερμοκρασία, πολύ σκόνη, χρήστες με καθόλου καλή συμπεριφορά προς τις μηχανές. Στα καταστήματα, οι λύσεις της Epson καλύπτουν όλες τις ανάγκες για εκτύπωση προσφορών, παραστατικών κλπ. «Οι χρήστες είναι ευχαριστημένοι, καθώς παίρνουν τις εκτυπώσεις τους γρήγορα λόγω χαμηλών FPO, ενώ απολαμβάνουμε μεγαλύτερη ασφάλεια, χρησιμοποιώντας το EPA, το οποίο έχει εγκατασταθεί μόνο στους 2 Enterprise και στους εκτυπωτές που βρίσκονται στα κεντρικά. Στο πλαίσιο αυτό, το κύριο όφελος είναι ότι πληρώνουμε λιγότερα και λαμβάνουμε περισσότερα», τονίζει ο κος Αντωνακάκης.

Πολλά από τα παραπάνω πλεονεκτήματα οφείλονται στην τεχνολογία PrecisionCore, την νεότερη τεχνολογία εκτύπωσης της Epson που περιλαμβάνει chip εκτύπωσης υψηλής ανάλυσης και είναι μία από τις ταχύτερες τεχνολογίες εκτύπωσης inkjet στον κόσμο, με δυνατότητα κλιμάκωσης που χρησιμοποιείται σε βιομηχανικά συστήματα και εξασφαλίζει παράλληλα ποιότητα απόδοσης, γεγονός που έχει χαρίσει στην Epson την πρώτη θέση στην κατηγορία αυτή.

 

Τα trends που οδηγούν τις αλλαγές

Έχουμε ακούσει αναλυτές και κατασκευαστές να αναφέρονται με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα στις ολοένα και λιγότερες εκτυπώσεις σελίδων. Η συζήτηση αυτή γίνεται εδώ και αρκετό καιρό είναι η αλήθεια και έχει προσλάβει σοβαρές διαστάσεις. Καθώς οι επιχειρήσεις έχουν γίνει πιο ευαίσθητες στις δαπάνες εκτύπωσης, οι οικονομικές επιπτώσεις του printing έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις στο να υιοθετήσουν μια νέα προσέγγιση στον τρόπο που ισορροπείται το κόστος του hardware με εκείνο του αριθμού των εκτυπωμένων σελίδων. Η πίεση συνολικά στις δαπάνες εκτύπωσης και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους, με ολοένα και περισσότερες διεργασίες να γίνονται ψηφιακές.

Επιπρόσθετα, εξαιτίας των σταδιακών αλλαγών στην οικονομία και στα δημογραφικά στοιχεία, το επιχειρηματικό τοπίο έχει αλλάξει, όπως επίσης και οι προτιμήσεις των χρηστών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα οι millennials και η λεγόμενη Generation-Z βρίσκονται τώρα στη θέση των decision makers τόσο σε επίπεδο ΙΤ όσο και ως στελέχη, ενώ ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται απομακρυσμένα και, βέβαια, το BYOD έχει γίνει κοινός τόπος στους σύγχρονους χώρους εργασίας. Με όλα αυτά, οι συνήθειες εκτύπωσης και οι αντιλήψεις συνολικά σχετικά με τις δαπάνες εκτύπωσης έχουν αλλάξει.

 

Εν όψει αυτών των αλλαγών στην αγορά, οι κατασκευαστές αναζητούν νέες ευκαιρίες εσόδων εκτός των παραδοσιακών στρατηγικών. Σύμφωνα με την gap intelligence, τα portfolios των κατασκευαστών όσον αφορά τη διανομή έχουν αλλάξει κι αυτά τα τελευταία χρόνια. Το κανάλι των συνεργατών, κυρίως στο εξωτερικό, είναι παραδοσιακά Α3-κεντρικό, καθώς το επιχειρηματικό μοντέλο των dealers περιστρέφεται κυρίως γύρω από τα περιθώρια κέρδους, εξαιτίας των υψηλότερων τιμών hardware και των μακροπρόθεσμων συμβολαίων για service συσκευών.

Όμως, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων 8 ετών, στην αγορά των ΗΠΑ κυρίως, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση του αριθμού των συσκευών Α4 που έχουν παρουσιάσει οι κατασκευαστές ειδικά για το κανάλι. Σε αυτό το πλαίσιο, οι συσκευές Α4 MFP έχουν δει το μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης της τάξης του 173%, με τους ασπρόμαυρους Α4 MFPs να έχουν αυξηθεί περίπου 141%. Το συμπέρασμα είναι πως οι Α4 MFPs έχουν πολύ σημαντική παρουσία στην αγορά, έχοντας αντικαταστήσει σε κάποια σενάρια τους Α3.

 

HP LaserJet Pro 400

Σχεδιασμένοι για τις SMBs

Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας. Η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων αυτών βασίζεται σε έναν εκτυπωτή ή πολυλειτουργική συσκευή για την καθημερινή της λειτουργία. Την ίδια στιγμή, επειδή συνήθως οι SMBs δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για εξειδικευμένο τμήμα ΙΤ, αφενός σπαταλούν χρήματα και ανθρωποώρες προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα του printing, αφετέρου είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κυβερνοεπιθέσεις.

 

Η οριστική λύση στα παραπάνω προβλήματα έρχεται με τη μορφή μιας νέας σειράς έξυπνων εκτυπωτών και MFPs. Η σειρά HP LaserJet Pro 400 απευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν μια συσκευή που θα αυξάνει την παραγωγικότητά τους, θα απλουστεύει τα workflows με μια σειρά από cloud υπηρεσίες (SharePoint, Dropbox, Google Drive κ.λπ) και τελικά θα μειώνει το λειτουργικό κόστος του printing.

Παράλληλα, επειδή η ασφάλεια των δεδομένων είναι υπόθεση (και υποχρέωση) όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους, η σειρά HP LaserJet Pro 400 ενσωματώνει τις κορυφαίες λειτουργίες προστασίας HP Print Security που προστατεύουν συσκευές, δεδομένα και δίκτυο, εντοπίζοντας σε πραγματικό χρόνο κάθε απειλή πριν καταφέρει και προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές.

 

Μια συσκευή για κάθε ανάγκη

Η σειρά HP LaserJet Pro 400 περιλαμβάνει τρία μοντέλα, τον μονόχρωμο εκτυπωτή LaserJet Pro M404, τον μονόχρωμο πολυλειτουργικό εκτυπωτή HP LaserJet Pro M428 και τον έγχρωμο πολυλειτουργικό εκτυπωτή HP LaserJet Pro M479. Οι πολυλειτουργικοί εκτυπωτές υποστηρίζουν εκτύπωση, σάρωση, αντιγραφή και φαξ, ενώ διατίθενται και σε έκδοση με ενσωματωμένο Wi-Fi και μάλιστα dual band (2,4GHz & 5GHz) για ταχύτερες ασύρματες συνδέσεις χωρίς προβλήματα «συνωστισμού».

 

Τέλος, οι συσκευές συνοδεύονται από δωρεάν εγγύηση τριών ετών (upon registration), ενώ τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη HP με τεχνολογία JetIntelligence είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στην απόδοση υψηλής ταχύτητας του εκτυπωτή σας να προσφέρουν τεχνολογία προστασίας από απάτες.

 

Επικοινωνήστε σήμερα με τους ειδικούς της Logicom για να δείτε πώς με τη σειρά HP LaserJet Pro 400 μπορείτε να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας, μειώνοντας παράλληλα το κόστος του printing.

 

e-mail: info@enet.com.gr

Visit our e-commerce site: www.logicompartners.com

Τηλέφωνο: 210-2883600

 

Εφόσον λάβουμε υπόψη και τις αλλαγές στο εργατικό δυναμικό και στις συνήθειες εκτύπωσης, όπως προειπώθηκε, ο στοχευμένος πελάτης έχεις επίσης αλλάξει. Το νεότερο εργατικό δυναμικό είναι ακόμα περισσότερο συνδεδεμένο ψηφιακά, ενώ έχει ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα των τιμών (και ειδικότερα σε εκείνα που σχετίζονται με το κόστος εκτύπωσης) από ποτέ στο παρελθόν.

Δεδομένων αυτών, οι χρήστες αποθηκεύουν ψηφιακά περισσότερα δεδομένα και έγγραφα, και ως αποτέλεσμα, εκτυπώνουν ακόμα λιγότερες σελίδες. Με χαμηλότερο όγκο εκτυπωμένων σελίδων, είναι πολύ λογικό ο ΙΤ manager, που πιθανότατα ανήκει στους millennials, να δικαιολογήσει την αγορά ενός Α3 MFP που κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ, ενώ η επιχείρηση μπορεί αντ’ αυτού να αποκτήσει έναν παρόμοιας ταχύτητας Α4 MFP στη μισή περίπου τιμή, ο οποίος αντιστοιχεί καλύτερα στις ανάγκες εκτύπωσης της επιχείρησης.

Επιπρόσθετα, οι Managed Print Services (MPS) έχουν αποκτήσει ακόμα πιο ισχυρή παρουσία, με τα A4 MFPs να αποτελούν σοβαρή πρόταση από πλευράς αξίας για MPS σε χαμηλότερο κόστος απόκτησης, λιγότερες ανάγκες service και μειωμένες δαπάνες συντήρησης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης για Α4.

Μάλιστα, με τις νέες ευκαιρίες εσόδων εντός του κλάδου των Α4, οι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται κυρίως στους Α3, προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις αλλαγές αυτές. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα προφανές με την κυκλοφορία κάποιων higher-end A4 MFPs, στα οποία οι κατασκευαστές έχουν προσθέσει επιπλέον σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως είναι το ταχύτερο σκανάρισμα, η αυξημένη υποστήριξη για λύσεις και apps και η βελτιωμένη συνδεσιμότητα για Wi-Fi και ασύρματη εκτύπωση. Τα μοντέλα αυτά είναι εξοπλισμένα με χαρακτηριστικά που μέχρι πρότινος διέθεταν αποκλειστικά τα Α3 MFPs, καθιστώντας τις συσκευές Α4 εξαιρετικά ελκυστικές, ιδίως στο χαμηλότερο όριο τιμών, από τις αντίστοιχες Α3.

 

Ένα ακόμα αξιοπρόσεκτο στοιχείο είναι πως σε πολλά σενάρια ο συνεργάτης αποφασίζει ποιο ακριβώς προϊόν θα προσφέρει στον πελάτη, με συνέπεια να προκρίνει την πώληση ενός σαφώς ακριβότερου Α3 MFP αντί ενός χαμηλότερης τιμής Α4. Οι πιο πρόσφατες συσκευές υψηλής ταχύτητας Α4 από διαφορετικούς κατασκευαστές είναι σίγουρο πως θα επηρεάσουν τους συνεργάτες προκειμένου να προωθήσουν ακόμα περισσότερα μοντέλα Α4, εφόσον μπορούν να διασφαλίσουν ένα συμφέρον οικονομικά συμβόλαιο με αξιόλογη προμήθεια. Η συνεχής επένδυση των κατασκευαστών σε higher-end συσκευές Α4 MFPs θα ισχυροποιήσει την ανάπτυξη των Α4 συσκευών κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών.

 

Άρθρο του Χαράλαμπου Καραΐσκου

Brother MFPs για αξιοπιστία και χαμηλό κόστος εκτύπωσης

Χαράλαμπος Καραΐσκος, Product Manager Business, Imaging & Professional Print στην Intersys

Το 2019 οι πωλήσεις εκτυπωτών μίας λειτουργίας (SFP) συνέχισαν να έχουν σταθερή πτώση σε αναλογία με τις προηγούμενες περιόδους. Οι SFP αντιμετωπίζουν πιέσεις από τις πολυλειτουργικές MFP συσκευές που βασίζονται σε γραφίτη, οι οποίες προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις και χαμηλότερο κόστος, αλλά και ανταγωνισμό που προήλθε από την ανάπτυξη εκτυπωτών business inkjet, οι οποίοι προσελκύουν τον τελικό καταναλωτή λόγω του πολύ ελκυστικού κόστους ανά σελίδα.

 

Ο βασικός στόχος της Intersys, είναι να βοηθήσει τους πελάτες της να αποκτήσουν υπηρεσίες χαμηλότερου κόστους και αποτελεσματικότερης διαχείρισης εγγράφων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω εκτυπωτών πολλαπλών λειτουργιών (MFPs), οι οποίοι μπορούν να εκτυπώνουν, να σαρώνουν, να αντιγράφουν, με τη διαχείρισή τους να πραγματοποιείται μέσω της πύλης Brother MPS και συστημάτων, όπως το BR-Admin, η ακόμα και με third party λύσεις που παρέχει το δίκτυο συνεργατών της Intersys.

 

Στην Intersys είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ισορροπημένες λύσεις ανάπτυξης, με τις οποίες οι συνεργάτες-μεταπωλητές έχουν τη δυνατότητα να συνδυάζουν στην ίδια πλατφόρμα διαχείρισης εκτυπώσεων μεγαλύτερες συσκευές φωτοαντιγραφής με μικρότερες Inkjet λύσεις της Brother και να μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστα, οικονομικά και αποδοτικά αποτελέσματα στους πελάτες τους.

 

Business σειρές A4 MFP τεχνολογίας Laser

Το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών εκτυπωτών μας, προσφέρει λύσεις εκτύπωσης για επιχειρήσεις. Mε ένα πλήρες portfolio οι σειρές MFCL και DCPL καλύπτουν όλα τα segments της αγοράς. Αξιοποιώντας τα οφέλη του Brother PPP (P-Toner Partner Program) και τις συνεργαζόμενες πλατφόρμες, οι συνεργάτες μας μπορούν να προσφέρουν added value υπηρεσίες στους πελάτες τους.

 

Business σειρές A4 MFP τεχνολογίας inkjet

Η Brother inkjet X-Series καλύπτει όλο το φάσμα του SMB συμπεριλαμβάνοντας ανάγκες Α3 εκτύπωσης με αξιοπιστία ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Οι συνεργάτες μας κάνοντας χρήση των ειδικών μελανιών P-Inks και με την υψηλή τεχνογνωσία της Intersys, καθιστούν τις Brother Business Inkjet λύσεις πολύ ελκυστικές για την Ελληνική αγορά.

 

Επιπλέον, με ευέλικτες επιλογές και την αναβαθμισμένη πλατφόρμα BR-Admin σε συνδυασμό με εφαρμογές όπως PrintSmart Cost Control, PrintSmart Secure Pro, μπορεί να βελτιωθεί εύκολα η αποτελεσματικότητα της εκτύπωσης, με παράλληλο όφελος το ασυναγώνιστο επίπεδο υποστήριξης και τον πρόσθετο έλεγχο διαχείρισης που προσφέρει στις εκτυπώσεις η Intersys.

Η Brother κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των MFP laser και Business Inkjet. Με το πλήρες portfolio της μπορεί να εξυπηρετεί όλα τα segments της αγοράς.

Η Intersys ως παραδοσιακός διανομέας με ξεκάθαρες πολιτικές για το κανάλι αλλά και για το retail, εγγυάται υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για τους συνεργάτες της και τους τελικούς καταναλωτές.

 

Το αίνιγμα των συνεργατών

Η αυξημένη υιοθέτηση των Α4 MFP συσκευών έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις για τους συνεργάτες, καθώς οι αλλαγές που περιγράψαμε θέτουν σημαντικές προκλήσεις στα θεμέλια του μοντέλου business/ κερδοφορίας τους. Οι συνεργάτες στον κλάδο της εκτύπωσης έχουν κέρδος πουλώντας αναλώσιμα εκτυπωτών και service συσκευών, ως μέρος συμφωνίας όπου το service και οι προμήθειες χρεώνονται στη λογική του per-page (ή ακόμα και ανά θέση/ άτομο).

 

Οι βασισμένες στο laser A3 συσκευές διαθέτουν σαφώς μεγαλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα σε σχέση με τα Α4 μοντέλα, σαφώς περισσότερα κινούμενα μέρη και απαιτούν τακτικό service συχνότερα. Επιπλέον, οι συσκευές Α3 παραδοσιακά συνοδεύονται από μια ευρεία ποικιλία high-end χαρακτηριστικών (internal finishers, ταχύτερο σκανάρισμα, solutions-enabled κ.ο.κ.), καθώς και σαφώς μεγαλύτερη προτεινόμενη λιανική τιμή, πάντα σε σύγκριση με τους Α4.

Δεδομένων αυτών, οι print dealers έχουν αναπτύξει ένα κερδοφόρο οικονομικό business μοντέλο σε σχέση με τη πώληση και το service των συσκευών Α3, αφού τα μοντέλα Α4 δεν προσφέρουν το ίδιο περιθώριο κερδοφορίας (είναι μικρότερα, λιγότερο ακριβά και με λιγότερα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά).

Το να μπορέσουν οι κατασκευαστές να κατανοήσουν το μοντέλο κερδοφορίας των συνεργατών, σημαίνει πως θα πρέπει να προτείνουν παρόμοιες υπηρεσίες με τις Α4 MFP συσκευές, εφόσον βέβαια επιθυμούν μεγαλύτερο ποσοστό υιοθέτησής τους από τους συνεργάτες. Αντίστοιχα, οι συνεργάτες θα πρέπει να στρέψουν περισσότερο την προσοχή τους στους Α4 και να παραμερίσουν τη μέχρι πρότινος στόχευσή τους στα παραδοσιακά μοντέλα Α3. Οι συνεργάτες θα πρέπει τελικά να αποφασίσουν κατά πόσον το να διατηρήσουν το υπάρχον μοντέλο αξίζει μακροπρόθεσμα τη θυσία να μην θελήσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προκύπτουν στην αγορά.

 

Άρθρο του Βασίλη Παρασκευόπουλου

Kyocera ECOSYS: Όχι απλά μηχανές, αλλά λύσεις!

Βασίλης Παρασκευόπουλος,
διευθυντής πωλήσεων της KCR Printing

Παρά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση της ζωής και της εργασίας, οι άνθρωποι από πολλές απόψεις και σε συγκεκριμένους τομείς, εξακολουθούν να εξαρτώνται από το χαρτί. Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες που έχει η χρήση του χαρτιού σε μια ψηφιακή εποχή, αλλά και τη διαχείριση του εκτυπωτικού τους εξοπλισμού σε επίπεδο μηχανημάτων, αναλωσίμων και συντήρησης.

 

Τα προβλήματα

Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις έχει να κάνει με το υψηλό κόστος, όσο αυξάνεται ο όγκος εργασιών εκτύπωσης. Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ανεπαρκή παλαιό εξοπλισμό με αποτέλεσμα περιορισμένα χαρακτηριστικά, χαμηλή παραγωγικότητα και απόδοση. Στις περιπτώσεις αυτές συχνά παρατηρούνται καθυστερήσεις στα συμφωνηθέντα συμβόλαια συντήρησης/διαχείρισης (εάν φυσικά υπάρχουν).

Επιπροσθέτως, σε μη διαχειρίσιμα περιβάλλοντα εκτύπωσης, η έλλειψη λύσεων ασφαλείας, προκαλεί σημαντικά προβλήματα (νομικά και οικονομικά) στη λειτουργία των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς (GDPR).

Η έλλειψη πολιτικής ασφαλείας, έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να στέλνουν εργασίες ανεξάρτητα από την κατάσταση του μηχανήματος. Έτσι τα έγγραφα παραμένουν χωρίς επιτήρηση στο σκληρό δίσκο της συσκευής ή χωρίς επιτήρηση σε επίπεδο admin. Οι περισσότερες επιχειρήσεις εξακολουθούν να διαθέτουν χώρους αρχειοθέτησης που προσπαθούν να διαχειριστούν και να προστατεύσουν.

Τέλος, η έλλειψη ολοκληρωμένης διαχείρισης των αναλωσίμων και βιωσιμότητας έχει ως αποτέλεσμα οι κενές κασέτες γραφίτη και τα χρησιμοποιούμενα αναλώσιμα να ρίχνονται στα σκουπίδια.

 

…και η πρόταση της Kyocera για τη λύση τους

Η ευελιξία του επιχειρηματικού μοντέλου Solution as Service (SaaS) της Kyocera προσφέρει μειωμένο κόστος επιτρέποντας σε οποιαδήποτε εταιρεία να πληρώνει λιγότερο όταν εκτυπώνει περισσότερο. Επιπλέον, η ολοκληρωμένη λύση του συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης αναλωσίμων και βλαβοληπτικού ελέγχου Kyocera Fleet Services, βελτιώνει σημαντικά την παραγωγικότητα.

Την ίδια στιγμή, οι συσκευές και τα έγγραφα που διακινούνται παρακολουθούνται και προστατεύονται σε πραγματικό χρόνο. Τέλος λόγω των εξαρτημάτων μεγάλης διάρκειας ζωής και των αναλωσίμων υψηλής απόδοσης, φιλικών προς το περιβάλλον και των υπηρεσιών συλλογής και διάθεσης της Kyocera, ελαχιστοποιούνται τα απόβλητα βελτιώνοντας τη βιωσιμότητα.

 

Η σειρά Kyocera ECOSYS

Η Kyocera έχει λανσάρει τρεις νέες συσκευές ECOSYS που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας εκτυπωτών και MFP για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Η νέα σειρά ECOSYS που περιλαμβάνει τα μοντέλα P3260dn, ECOSYS M3860idn και ECOSYS M3860idnf είναι η τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο Α4 b/w laser υψηλής ταχύτητας. Οι νέες συσκευές έχουν βραβευθεί για την επιτυχή εκτύπωση υψηλότερου όγκου, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαχειρίζονται την αύξηση της εκτύπωσης με πιο αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Ο εκτυπωτής ECOSYS P3260dn και τα δύο νέα MFP, M3860idn και M3860idnf, προσφέρουν βελτιωμένη ασφάλεια δεδομένων, ταχύτερη εκτύπωση με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, μειώνοντας τον χρόνο εκτύπωσης κατά 20% και βελτιωμένες δυνατότητες σάρωσης με τη γρήγορη σάρωση να περιλαμβάνεται στις στάνταρ δυνατότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το toner έχει υψηλή απόδοση 40.000 σελίδων, μειώνοντας το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO). Επιπλέον, αυτές οι συσκευές είναι συμβατές με τέσσερις διαφορετικούς τύπους γραφίτη για να μπορούν οι επιχειρήσεις να βρουν τη σωστή λύση για να ταιριάζουν με τις ανάγκες τους.

 

Τι φέρνει το μέλλον;

Σε γενικές γραμμές, απέχουμε ακόμη από την εποχή όπου οι Α4 θα πάρουν τη θέση των Α3 συσκευών, τόσο στο κανάλι όσο και στα εργασιακά περιβάλλοντα που παραδοσιακά χρησιμοποιούν Α3 MFPs. Οι συνεργάτες παραμένουν προσκολλημένοι στην πώληση Α3 μοντέλων και είναι πολλές οι επιχειρήσεις που χρειάζονται τις συσκευές αυτές για να καλύψουν τις ανάγκες του workflow τους.

Αλλά με δεδομένο αυτό, είναι σίγουρο πως θα συνεχίσουμε να βλέπουμε Α4 MFP μοντέλα εν μέσω των portfolios των κατασκευαστών, καθώς οι τελευταίοι θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ακόμα πιο δυναμικά lineups που θα ανταποκρίνονται πληρέστερα στις ανάγκες του σύγχρονου workplace. Αν και η αλλαγή αυτή είναι θετική, παραμένει αργή, καθώς οι εξελίξεις στο print τρέχουν και αναπροσαρμόζονται σταδιακά για να ανταποκριθούν σε εκείνες της πελατειακής τους βάσης. Θα πρέπει να ισορροπήσουν τη ζήτηση των πελατών από τη μία και την ικανοποίηση των συνεργατών από την άλλη και αυτό είναι μια συνεχής πρόκληση. Και βέβαια, από τη μεριά τους οι συνεργάτες θα πρέπει να παραμερίσουν τις καχυποψίες και την κοντόφθαλμη οπτική τους σχετικά με τους Α3, να κατανοήσουν πως είμαστε στα πρόθυρα αλλαγής και να υιοθετήσουν ένα νέο οικονομικό business μοντέλο που θα τους επιτρέψει να κερδοφορήσουν χωρίς πρόβλημα.

 

Η παγκόσμια αγορά MFP

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς εκτυπωτών MFPs (συνολικά Α3 και Α4) υπολογίστηκε στα 27,5 δις δολάρια το 2017 και αναμένεται να φτάσει τα 34 δις δολάρια ως το 2023, με μέσο ετήσιο όρο ανάπτυξης της τάξης του 3,6% κατά τη διάρκεια της περιόδου 2017-2023.

Βασικός παράγοντας ανάπτυξης της αγοράς MFP είναι η ικανότητά της εκτελεί πολλαπλές λειτουργίες όπως εκτύπωση, σκανάρισμα και αποστολή fax. Επιπρόσθετα, εξαιτίας της υψηλής αξιοπιστίας και της ευελιξίας όπως και της ευκολίας χρήσης και του compact μεγέθους, οι multi-function εκτυπωτές χρησιμοποιούνται τόσο για οικιακή όσο και για επιχειρηματική χρήση. Πρόκειται για σημαντικό παράγοντα στον οποίο οφείλεται η ζήτηση για MFPs και αναμένεται να αυξηθεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οδηγώντας την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς.

Από την άλλη, ένας ανασχετικός παράγοντας είναι το γεγονός πως οι συσκευές του είδους είναι συνήθως πιο ακριβές, ενώ η συντήρησή τους πιθανώς να αποδειχθεί συχνά δαπανηρή.

 

Αν και η παγκόσμια αγορά εξοπλισμού γραφείου στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη είναι ώριμη, το InfoTrends αναμένει αύξηση στις πωλήσεις τεμαχίων, ειδικότερα στους έγχρωμους Α4 εκτυπωτές. Συγκεκριμένα, τονίζει πως η αγορά θα συνεχίσει να μετακινείται από τους Single Function (SF) laser printers στους MFPs και από τις μονόχρωμες στις έγχρωμες συσκευές.

 

Στην πραγματικότητα, εντός του 2016 οι MFPs αντιπροσώπευαν το 52% επί του συνόλου των πωλήσεων laser εκτυπωτών, ενώ όπως δείχνουν οι σχετικές ενδείξεις, οι συσκευές MFP θα αυξηθούν περίπου στο 58% των συνολικών πωλήσεων τεμαχίων. Αντίστοιχα, οι έγχρωμες laser συσκευές αναμένεται να αυξηθούν από το 31% στο 34% των συνολικών πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική και από το 37% στο 40% στη Δυτική Ευρώπη κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου. Στη Βόρεια Αμερική, οι έγχρωμοι Laser A4 MFPs πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,9% ως το 2021. Οι πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη υπολογίζεται να αυξηθούν με μέσο ετήσιο όρο ανάπτυξης 2,5%.

 

Αύξηση των inkjet πωλήσεων

Το InfoTrends προβλέπει συνεχή ανάπτυξη στις πωλήσεις τεμαχίων στον κλάδο των Business Inkjet τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στη Δυτική Ευρώπη εντός του 2021. Στη Βόρεια Αμερική οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν με μέσο ετήσιο όρο ανάπτυξης 6,2%, ενώ στη Δυτική Ευρώπη προβλέπεται αύξηση με μέσο ετήσιο όρο 4,6% κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου. Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται εν πολλοίς στη νέα γενιά συσκευών inkjet συσκευών, οι οποίες προσφέρουν μια ελκυστική εναλλακτική στους laser.

 

Άρθρο του Νίκου Μπακάλη Brother:

Ποιότητα, ποικιλία, ασφάλεια και οικονομία στα Α4 MFPs

Νίκος Μπακάλης, Head of Greek Office SiliconBlue (Brother-Hellas.gr)

H SiliconBlue (www.brother-hellas.gr), αποτελεί τον επίσημο αντιπρόσωπο των μηχανών Brother (www.brother.com) για Ελλάδα και Κύπρο και από το 2003 προσφέρει στην ελληνική αγορά όλη τη γκάμα των ποιοτικών Brother Α4 MFPs. Οι νέες συσκευές διαθέτουν αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά για secure printing, ενώ δέχονται τα ειδικά αναλώσιμα μειωμένου κόστους της Brother.

 

Σημαντικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά

• Μεγάλη γκάμα ποιοτικών πολυμηχανημάτων και 3 σε 1, δηλ. print, scan & copy (DCPs), αλλά και 4 σε 1, δηλ. print, scan, copy & fax (MFCs)

• Laser και inkjet έγχρωμα ή μονόχρωμα πολυμηχανήματα, με τις επαγγελματικές συσκευές να φθάνουν τις 50 σελίδες το λεπτό σε εκτύπωση και σάρωση. Ενδεικτικό μοντέλο: MFC-L6900DW.

• Α4 laser πολυμηχανήματα με μεγάλης χωρητικότητας μελάνια έως 20.000 σελ. Ενδεικτικό μοντέλο: MFC-L6970DW.

• Νέα επαγγελματική σειρά Α4 Inkjet X-Series

• Α4 inkjet έγχρωμα πολυμηχανήματα με μεγάλης χωρητικότητας μελάνια, που φθάνει έως τις 6.000 σελ. αλλά και δυνατότητα για εκτύπωση Α3. Ενδεικτικά μοντέλα: MFC-J5945DW, MFC-J6945DW.

• Α4 inkjet έγχρωμα πολυμηχανήματα με επαναγεμιζόμενα δοχεία ink tanks. Ενδεικτικά μοντέλα: DCPT510W, MFCT910DW. • Αρκετά πολυμηχανήματα με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά για secure printing, όπως για παράδειγμα, εκτύπωση με NFC Reader, PIN κ.λπ.

• Μεγάλη γκάμα Α4 έγχρωμων και μονόχρωμων πολυμηχανημάτων για χρήση σε MPS εφαρμογές με τη δυνατότητα χρησιμοποίησης ειδικών αναλωσίμων με μειωμένο κόστος. Ενδεικτικό μοντέλο: MFC-L5750DW.

 

Συνολικά, οι διεθνώς βραβευμένες μηχανές γραφείου Brother καλύπτουν όλες τις ανάγκες στον τομέα της εκτύπωσης και η SiliconBlue, ως επίσημος αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο, προσφέρει υψηλού επιπέδου λύσεις τόσο για τους συνεργάτες όσο και για τους τελικούς πελάτες, με στόχο να αποτελέσουν την πρώτη επιλογή στο χώρο της εκτύπωσης.

 

4 λόγοι προτίμησης των Α4 MFPs από τις SMBs

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κινούνται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, απαιτούν αποτελεσματικές επιλογές εκτύπωσης που θα μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα, θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα, θα μειώσουν τις δαπάνες και θα απλοποιήσουν τις καθημερινές διεργασίες. Οι τέσσερις βασικοί λόγοι για τους οποίους μια SMB θα χρειαστεί μια συσκευή MFP περιλαμβάνουν: Βελτιωμένο workflow και αύξηση παραγωγικότητας, έλεγχος δαπανών και παρακολούθηση εκτυπώσεων, εξοικονόμηση χώρου και περικοπή δαπανών. Ας τα δούμε αναλυτικότερα.

 

Βελτίωση workflow και αύξηση παραγωγικότητας

Οι σύγχρονες συσκευές MFP είναι εξοπλισμένες με χαρακτηριστικά ενίσχυσης της παραγωγικότητας, προκειμένου να διασφαλίσουν πως οι χρήστες τους μπορούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να αξιοποιήσουν τις λειτουργίες print, copy, scan και fax. Κάποια σύγχρονα MFPs περιλαμβάνουν στα χαρακτηριστικά τους το single pass scanning, mobile συνδεσιμότητα και τροποποιημένα workflows. Επίσης παρέχουν επιπρόσθετες δυνατότητες όπως το σκανάρισμα μιας στοίβας σελίδων από το feeder, το σκανάρισμα και διπλής όψης εκτύπωση, καθώς και λειτουργίες scan to email, staple, hole-punch και collate. Τέλος, τα σύγχρονα MFPs είναι συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο και στο Internet, έχοντας τη δυνατότητα να εκτυπώνουν από οποιαδήποτε συσκευή (συμπεριλαμβανομένων των mobile συσκευών), να δημιουργούν PDFs και emails, να αποστέλλουν faxes και να εκτελούν αυτοματοποιημένα workflows.

 

Έλεγχος δαπανών με παρακολούθηση εκτύπωσης

Πολλά από τα σύγχρονα MFPs διαθέτουν εφαρμογές για την παρακολούθηση του τι ακριβώς εκτυπώνουν οι χρήστες. Το να έχει η επιχείρηση πλήρη διαφάνεια του όγκου εκτύπωσης στο σύνολο των συσκευών θα τη βοηθήσει να κατανοήσει τις πιθανές αλλαγές που μπορεί να απαιτηθούν για την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων. Τα insights που προσφέρει η εξελιγμένη τεχνολογία των MFPs συνεπάγεται πως μπορείτε να προβλέψετε πότε ακριβώς θα χρειαστείτε toner, ώστε να παραγγείλετε προτού εξαντληθεί.

 

Εξοικονόμηση χώρου

Η απόκτηση ενός Α4 MFP σημαίνει πως έχετε μια συσκευή που αναλαμβάνει όλες τις εργασίες printing, copying, scanning και faxing. Αντί λοιπόν να αναζητάτε χώρο για έστω και μία επιπλέον συσκευή, μπορείτε να έχετε όλες τις λειτουργίες συγκεντρωμένες σε ένα και μόνο MFP. Για μια SMB το να συγκεντρώνει σε ένα σύστημα τις λειτουργίες τεσσάρων σημαίνει πως μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσει τον χώρο που ήταν μέχρι πρότινος αποθηκευμένο το scanner για άλλους σκοπούς.

 

Περικοπή δαπανών

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των MFPs είναι οι σημαντικές περικοπές δαπανών, χάρη σε μια συσκευή που εκτελεί πολλαπλές λειτουργίες. Αν και η τιμή αγοράς ενός MFP υπερβαίνει εκείνη ενός παραδοσιακού εκτυπωτή, το συνολικό κόστος είναι μικρότερο από εκείνο της αγοράς παραπάνω από μίας συσκευής. Αυτό σημαίνει πως η επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από την αυξημένη λειτουργικότητα, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει για τα επιπλέον επιμέρους features. Σε σχέση με την εξοικονόμηση που σχετίζεται με την αρχική τιμή αγοράς, η συντήρηση μιας συσκευής σίγουρα κοστίζει λιγότερο από εκείνη πολλαπλών συσκευών. Εφόσον μάλιστα όλες οι συσκευές παρέχονται από έναν κατασκευαστή ή vendor, θα μπορεί η επιχείρηση να εξοικονομήσει χρήματα από υπηρεσίες, επιδιορθώσεις και αναλώσιμα (για παράδειγμα, toner).

 

Ας μην ξεχνάμε πως για τις SMBs, κάθε λεπτό που χάνεται, κάθε ευρώ που σπαταλιέται άσκοπα, αλλά και κάθε εκατοστό μη εκμεταλλεύσιμου χώρου είναι πολύτιμα. Εφόσον η μικρομεσαία επιχείρηση δεν έχει ακόμα αποφασίσει την αγορά ενός MFP, καλό θα είναι να αναβαθμιστεί εξορθολογίζοντας τις διεργασίες της, βελτιώνοντας την παραγωγικότητά της, μειώνοντας τις δαπάνες της και απελευθερώνοντας πολύτιμους πόρους και την παραγωγικότητα των στελεχών της.

 

Άρθρο του Γιώργου Πανδή

Το γραφείο αλλάζει με τους «βοηθούς εργασίας» της Xerox

Γιώργος Πανδής, Entry Category Product Manager, Xerox Hellas

Οι A4 laser πολυλειτουργικοί εκτυπωτές της Xerox είναι σχεδιασμένοι αποκλειστικά για μικρές ομάδες εργασίας. Εξοικονομούν χώρο λόγω του μικρού όγκου τους, προσφέρουν υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, μειώνουν τα κόστη, έχουν δυνατότητα ασύρματης συνδεσιμότητας και προστατεύουν αποτελεσματικά τα δεδομένα.

Σε ένα περιβάλλον όμως που εξελίσσεται ραγδαία, τα νέα, έξυπνα A4 MFPs της Xerox πηγαίνουν πολύ πιο πέρα από τις standard λειτουργίες της αντιγραφής, της εκτύπωσης, της σάρωσης και του φαξ. Ζούμε σε μια εποχή όπου οι μετατοπίσεις στην τεχνολογία είναι καταλυτικές.

 

Παράλληλα, τα δημογραφικά στοιχεία στον χώρο εργασίας αλλάζουν, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται τα στενά όρια του γραφείου διευρύνονται συνεχώς. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι πρέπει να διαχειρίζονται ένα πραγματικό «πληροφοριακό χάος», σε πολλές μορφές – φυσικές και ψηφιακές. Η αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας της πλοήγησης σε αυτό το χάος είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς τα δεδομένα και οι πληροφορίες στον σημερινό κόσμο εκρήγνυνται και αναμένεται να διπλασιάζονται κάθε δύο χρόνια.

 

Η συζήτηση για το paperless office έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το φυσικό και το ψηφιακό περιεχόμενο συνυπάρχουν – και θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν στον χώρο εργασίας. Με τη Xerox μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα μπορείτε να διαχειριστείτε με επιτυχία και τις δύο αυτές μορφές περιεχομένου.

Η τεχνολογία ConnectKey της Xerox που είναι ενσωματωμένη μέσα σε κάθε νέο μας Α4 πολυλειτουργικό εκτυπωτή, επιτρέπει σε μεμονωμένους χρήστες και μικρές ομάδες εργασίας να υποστηρίζουν ταυτόχρονα τον κόσμο των έντυπων και των ψηφιακών εγγράφων με ευκολία, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Όλα τα νέα μας A4 MFPs δεν υποστηρίζουν απλά τις γνωστές λειτουργίες (copy, print, scan, fax) αλλά μετατρέπονται σε πραγματικούς «βοηθούς εργασίας» που αυξάνουν την παραγωγικότητα μέσω εφαρμογών που βασίζονται στο cloud. Aπό το Easy Translator app (που μεταφράζει αυτόματα το περιεχόμενο εγγράφων, σε περισσότερες από 45 γλώσσες), ως τις εφαρμογές που συνδέουν τους χρήστες με δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το Salesforce ή το Concour, απευθείας από τους εκτυπωτές τους, οι Α4 πολυλειτουργικοί εκτυπωτές της Xerox γίνονται οι σύμμαχοί σας σε ένα περιβάλλον που παρουσιάζει σύνθετες προκλήσεις.

 

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την εξελιγμένη εμπειρία χρήσης με οθόνες που μοιάζουν με αυτή ενός tablet και την αυτοματοποιημένη αποστολή μέσω email, γίνεται σαφές ότι πολλά χαρακτηριστικά που παλιότερα ήταν διαθέσιμα μόνο σε μεγαλύτερα και πολύ πιο ακριβά Α3 μοντέλα, μπορεί πλέον κάποιος να τα βρει και σε μικρότερα και πολύ προσιτά Α4 μοντέλα της Xerox.

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι πολλά από τα Α4 πολυλειτουργικά μοντέλα μας, είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης, Xerox Warranty+, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επεκτείνει την αρχική εγγύηση έως 5 χρόνια, με δωρεάν επισκευή και επίσκεψη τεχνικού στο χώρο εργασίας του, με μόνη προϋπόθεση την αγορά γνήσιων αναλωσίμων Xerox. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης Xerox Warranty+ στη διεύθυνση xerox.gr/warrantyplus.

Σχετικά άρθρα

Globo: Το Enterprise Mobility και οι mobile εφαρμογές μεταμορφώνουν την επιχείρηση

Kitriniaris

Το μέλλον της ψηφιακής διασκέδασης από τη Sony στη CES 2019

Giorgos Athanassiadis

Ηγέτης στην αποτροπή επιθέσεων DDoS η Arbor Networks

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα