16.8 C
Athens
18/04/2021
Biztech

Επενδύσεις ΑΙ στην Ελλάδα με Κινεζική υποστήριξη

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να επενδύσει με κινεζική υποστήριξη σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση της ψηφιακής μετάβασης της οικονομίας της που θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Το συνέδριο «One Belt, One Road: Chinese AI landing in Greece» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου στο Ζάππειο Μέγαρο από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Hellenic Trade Council (HETCO) ανέδειξε νέους δρόμους συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), ειδικότερα στον τομέα των μεταφορών και των εφαρμογών smart cities.

 

Η ανάγκη να επεκταθεί ο σύγχρονος «Δρόμος του Μεταξιού» και στον τομέα της καινοτομίας μεταξύ Ελλάδας – Κίνας, τονίστηκε σχεδόν από το σύνολο των ομιλητών. Για την Ελλάδα, η οποία επιχειρεί να διασφαλίσει ξανά συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας μετά την κρίση, η αξιοποίηση της τεχνολογικής προόδου και της καινοτομίας αναδεικνύεται σε απαραίτητο στρατηγικό μοχλό ανάπτυξης.

 

Η DeepBlue Technology στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ανακοινώθηκε η είσοδος στην ελληνική αγορά του κορυφαίου κινεζικού ομίλου AI τεχνολογίας, DeepBlue Technology, μέσω της Amani Swiss, αποκλειστικού αντιπροσώπου της DeepBlue σε Ελλάδα, Κύπρο και Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και η συνεργασία του κινεζικού κολοσσού με τη Σχολή Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα της έρευνας.

Με την δυναμική είσοδό της στην ελληνική αγορά η DeepBlue Technology επιδιώκει να προσφέρει ΑΙ τεχνολογίες και εφαρμογές που θα αλλάξουν ριζικά τις δημόσιες μεταφορές, τις πληρωμές, το λιανικό εμπόριο και συνολικά το σύγχρονο αστικό περιβάλλον.

 

Στο συνέδριο συμμετείχαν πλήθος ειδικών μεταξύ των οποίων ο Dr Alex Zhang, επικεφαλής του AI Brain Science Institute της Σαγκάης, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη νέων διεθνών συνεργασιών που θα ηγηθούν στην προώθηση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εφαρμογών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. «Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να μην ήταν ιδανική. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η επένδυση της DeepBlue θα φέρει νέα έσοδα, θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για την χώρα», τόνισε ο Dr.Zhang.

Ενώ, και ο Πρόεδρος της Κινεζικής Ακαδημίας Βιολογικών Επιστημών, Dr. Kun Tang, σημείωσε ότι «η DeepBlue επέλεξε την Ελλάδα για την προώθηση ΑΙ τεχνολογιών γιατί έχει ένα σημαντικό γεωγραφικό πλεονέκτημα, συνδέει την Ασία και την Ευρώπη. «Η Ελλάδα έχει όλες τις απαιτούμενες δυνατότητες να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό ‘θερμοκήπιο’ ανάπτυξης ΑΙ τεχνολογίας και εφαρμογών. Υπάρχει πλούσιο ταλέντο και ένας εξαιρετικός μηχανισμός κατάρτισης στον τομέα της πληροφορικής, οπότε δεν υπάρχει όριο για τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της DeepBlue και της Ελλάδας».

 

Anderson Chen Haibo, CEO της DeepBlue Technology

 

Από ελληνικής πλευράς ο ΓΓ Βιομηχανίας, κ. Απόστολος Μακρυκώστας, χαιρέτησε την επιλογή της DeepBlue Technology να επενδύσει στην Ελλάδα και τόνισε ότι  η ψηφιακή οικονομία της Ελλάδας με την υποστήριξη και τη δύναμη της DeepBlue θα επενδύσει περισσότερα κεφάλαια και πόρους σε έρευνα και ανάπτυξη, που θα εξασφαλίσει την μελλοντική ανάπτυξη της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος έκανε λόγο για σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης στις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στον τομέα των μεταφορών ως απόρροια της εξέλιξης της τεχνολογίας και της καινοτομίας, επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών αναπτύσσονται ταχύτατα την τελευταία δεκαετία, σε πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο, με τους τομείς της ναυτιλίας και των ναυπηγοεπισκευών, των μεταφορών, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού, να βρίσκονται στο επίκεντρο γόνιμων συνεργασιών.

 

Τέλος, σε ειδική τελετή βραβεύτηκαν τρεις ομάδες startups (owiwi, InAccel και Nanometrisis), οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας που διοργανώνει η DeepBlue Technology τον προσεχή Αύγουστο στο World AI Conference της Σαγκάης.

Σχετικά άρθρα

Τραπεζικές συναλλαγές μέσα από το Soft1 Series 5

Λύσεις για εταιρείες προώθησης προϊόντων με τη σφραγίδα της Epson

Channel-Manager

Cisco: Iδού η ιδανική πλατφόρμα συνεργασίας

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα