13.5 C
Athens
18/04/2021
Biztech

Εξαιρετικά αποτελέσματα ανακοίνωσε η Dell Technologies

Εξαιρετικά ενθαρρυντικά και θετικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από την τελευταία δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Dell Technologies για το 3ο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021. Παρά το γεγονός ότι το έτος που κλείνει, σημαδεύτηκε από την απρόσμενη αναστάτωση της πανδημίας, η άμεση και μαζική στροφή των επιχειρήσεων στο μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας, και η επιτάχυνση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού, αύξησαν τις ανάγκες για λύσεις τεχνολογίας και έθεσαν τα θεμέλια για μια νέα περίοδο ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η Dell Technologies έκλεισε το τρίμηνο με μετρητά και επενδύσεις ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κατέβαλε χρέος $4,6 δις κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η εταιρεία είχε συνολικά αναβαλλόμενα έσοδα $28,7 δις από το τέλος του τριμήνου, μέχρι 11% από έτος σε έτος. Τα επαναλαμβανόμενα έσοδα, τα οποία περιλαμβάνουν την αναγνώριση προεισπραχθέντων εσόδων, εσόδων από μοντέλα πωλήσεων «ως υπηρεσία» (as-a-Service) και «εν είδει» δημόσιας υπηρεσίας (utility computing), διαμορφώθηκαν σε $6 δις στο τρίμηνο, αυξημένα κατά 13% από το προηγούμενο έτος.

Οι επιδόσεις της Dell ανά κλάδο

Οι επιμέρους τομείς της εταιρείας δείχνουν πιο αναλυτικά την επιτυχή εικόνα: καταρχάς ο τομέας λύσεων προσωπικών υπολογιστών – Client Solutions Group σημείωσε ρεκόρ ετήσιων εσόδων, ύψους $12,3 δις. Οι απευθείας πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών προς καταναλωτές αυξήθηκαν κατά 47% με τις online παραγγελίες να έχουν αυξηθεί κατά 62%. Επίσης, η εταιρεία είχε ισχυρή απόδοση με διψήφια αύξηση εσόδων στους φορητούς υπολογιστές Latitude και Precision και τριψήφια αύξηση εσόδων σε Chromebooks για επιχειρηματική χρήση. Ιδιαίτερη, δε επιτυχία είχε και η σειρά premium laptops Dell XPS, αλλά και οι υπολογιστές για video games, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της Alienware, με ισχυρή διψήφια αύξηση εσόδων τόσο για φορητούς όσο και για επιτραπέζιους (desktop) υπολογιστές.

Παρόμοια θετική εικόνα αντανακλούν τα αποτελέσματα και του τομέα λύσεων υποδομών ΙΤ – Infrastructure Solutions Group, τα έσοδα του οποίου για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε $8 δις, με τους πελάτες να συνεχίζουν να κατευθύνουν περισσότερες δαπάνες προς λύσεις απομακρυσμένης εργασίας και επιχειρησιακής συνέχειας. Τα έσοδα από συστήματα αποθήκευσης (storage) ήταν $3,9 δις, ενώ τα έσοδα από συστήματα server και δικτύωσης ήταν $4,2 δις. Τα λειτουργικά έσοδα ήταν $882 εκατ. για το τρίτο τρίμηνο.

Τα έσοδα της VMware εξάλλου, ανήλθαν σε $2,9 δις για το τρίτο τρίμηνο, με αύξηση 8% λόγω της μεγάλης απήχησης που έχει το ευρύ χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της.

Πρωτιές για τους επαγγελματικούς υπολογιστές και στην Ελληνική αγορά

Το θετικό πρόσημο των οικονομικών αποτελεσμάτων της Dell Technologies σε διεθνές επίπεδο επιβεβαιώνεται και στην τοπική αγορά, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις τοποθετούν τις λύσεις των επαγγελματικών συστημάτων client Dell σε κορυφαία θέση, διασφαλίζοντας την παραγωγικότητα των εργαζομένων και τον μετασχηματισμό του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Οι προκλήσεις του ανθρώπινου δυναμικού σήμερα απαιτούν υψηλή παραγωγικότητα με ασφάλεια σύμφωνη με τις εταιρικές ανάγκες και τεχνολογία που προσαρμόζεται στον προσωπικές επιλογές του εργαζόμενου. Τα παραπάνω 3 σημεία συγκλίνουν εξαιρετικά στις προτάσεις της Dell για επαγγελματικούς υπολογιστές οι οποίες περιλαμβάνουν τη νεότερη σειρά σταθμών εργασίας Dell Precision, φορητούς υπολογιστές Dell Latitude και desktop υπολογιστές Dell OptiPlex.

Η καινοτομία και τεχνολογική πρωτοπορία της Dell αντανακλάται στα αποτελέσματα πωλήσεων της εταιρείας και στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

  • Στον τομέα των workstations η εταιρεία ηγείται στην αγορά με ποσοστό μεγαλύτερο από 43%
  • Στον τομέα των επαγγελματικών υπολογιστών Desktop η εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 38%
  • Συνολικά στον τομέα των επαγγελματικών υπολογιστών (commercial clients) – η εταιρεία βρίσκεται στην 2η θέση με μερίδιο αγοράς 25%

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα επιλέγουν υπολογιστές Dell εκτιμώντας την ταχύτατη ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για κορυφαίες επιδόσεις, την υψηλή επεκτασιμότητα σε ό,τι αφορά στις επιλογές επεξεργασίας γραφικών και αποθηκευτικών δυνατοτήτων, την υψηλή αξιοπιστία και το σύνολο των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης που παρέχει η Dell Technologies.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο portfolio των νεότερων μοντέλων της εταιρείας ενσωματώνεται η τεχνολογία ΑΙ optimizer, η οποία βασίζεται σε αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και αντιλαμβάνεται τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του και αυτόματα πραγματοποιεί μια διαρκή βελτιστοποίηση ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του.

Σχετικά άρθρα

Networking Day από τον GRECA

Channel-Manager

Αποχωρεί από την Intracom Telecom ο Αλέξανδρος Μάνος

dmallas

Προ των πυλών ο διαγωνισμός για το ψηφιακό μέρισμα

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα