13.1 C
Athens
16/04/2021
Biztech

Εκπαίδευση και έξυπνο βιβλίο στο Future Book Forum

Πάνω από 380 εκπροσώπους από 32 χώρες καλωσόρισε η Canon Europe στο Future Book Forum 2017, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Customer Experience Centre της εταιρείας, κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας.

 

Το Future Book Forum 2017 αποτελεί την πέμπτη κατά σειρά διοργάνωση αυτού του είδους και είναι μια πρωτοβουλία της Canon, που ξεκίνησε με σκοπό να συσπειρώσει την κοινότητα των εκδοτών και παραγωγών βιβλίου από όλον τον κόσμο. Το Forum έχει ως στόχο του τη διερεύνηση των μελλοντικών τάσεων στο χώρο των εκδόσεων και τη δημιουργία λύσεων, οι οποίες ανταποκρίνονται στις διαρκώς εξελισσόμενες καταναλωτικές ανάγκες.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά συμπεράσματα της εκδήλωσης του 2016,  το Future Book Forum 2017 ανέπτυξε τη θεματολογία του γύρω από το “Έξυπνο Βιβλίο”, εξετάζοντας τους τρόπους με τους οποίους οι εκδότες μπορούν να προσαρμόσουν εκ των προτέρων το περιεχόμενο που παράγουν βασιζόμενοι στις προτιμήσεις των χρηστών και να το διοχετεύσουν στη συνέχεια σε πολλαπλές πλατφόρμες μέσων. Αυτό το θέμα υπήρξε αντικείμενο διαβούλευσης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο μέλλον της εκπαίδευσης, η οποία θεωρείται ότι έχει περάσει στο 4ο στάδιο (Education 4.0), και η οποία χαρακτηρίζεται από άτομα πολλαπλών γενιών που βρίσκονται σε κατάσταση διά βίου μάθησης, και χρειάζονται εκπαιδευτικό υλικό που να ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες και προκλήσεις τους.

 

 

Κάτω από την καθοδήγηση του Peter Fisk, διανοούμενου του επιχειρείν και καθηγητή στρατηγικής και καινοτομίας στο IE Business School, το πρόγραμμα Future Book Forum 2017 είχε ως προσκεκλημένους διακεκριμένους ομιλητές από το χώρο των εκδόσεων, του marketing και της τεχνολογίας.

Ο Sven Fund (fullstopp) περιέγραψε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενώ ο Δρ. Wolfgang Merkle (University of Applied Sciences Europe) παρουσίασε τον τρόπο που το Γερμανικό καταναλωτικό omnichannel brand Tchibo, τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο της καινοτομίας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Η ειδικός προϊόντων Michaela Philipzen (Ullstein Verlag) και ο ειδικός της ψηφιοποίησης Alexander Markowetz παρουσίασαν το όραμά τους για μια μεγαλύτερη συνένωση και τυποποίηση του εκδοτικού περιβάλλοντος, ως βάση για έναν θετικό ψηφιακό μετασχηματισμό. Η Kirsti Lonka (University of Helsinki) μοιράστηκε τις τελευταίες ακαδημαϊκές εξελίξεις για το “Education 4.0”, ενώ ο Peter Revsbech και η Whitney Jorgenson (Ordsbogen) περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο οι καινοτομικές πλατφόρμες τους, οι οποίες βασίζονται πάνω στο περιεχόμενο δεδομένων, φέρνουν την επανάσταση στην εκπαίδευση στη Δανία.

 

Μέσα από μια σειρά από συνεργατικά workshops, “εργαστήρια δράσης” και συντονισμένες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να εντρυφύσουν περισσότερο σε αυτά τα θέματα, βάζοντας σε προτεραιότητα τις ιδιότητες του “έξυπνου βιβλίου” και εξετάζοντας το ρόλο των εμπλουτισμένων και εξατομικευμένων τύπων περιεχομένων στο πλαίσιο της αποτελεσματικής εκμάθησης.

 

Η Canon Europe σχεδιάζει να φιλοξενήσει το έκτο Future Book Forum το Νοέμβριο του 2018.

Σχετικά άρθρα

LG G2: Με στόχο την premium κατηγορία της ελληνικής αγοράς

Kitriniaris

«SAP Recognized Expertise» η GVision

Giorgos Athanassiadis

H Samsung στην 6η θέση των καλύτερων brands του 2017

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα