15.7 C
Athens
25/02/2021
Biztech

Δωρεά αξίας 500.000 Ευρώ από τον όμιλο Quest

O όμιλος Quest, έχοντας ενεργή παρουσία και συμβολή επί 40 περίπου χρόνια στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, τη δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού πληροφορικής συνολικής αξίας €500.000 στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα με την δωρεά, στα σχολεία παρέχεται εκπαίδευση και υποστήριξη για την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού προγράμματος διδασκαλίας με το σύστημα και τα εργαλεία της Apple.

 

Συγκεκριμένα ο όμιλος Quest διαθέτει 1.000 iPad 4G στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για άμεση αξιοποίηση από δημοτικά σχολεία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και για την πλήρη αξιοποίηση των συσκευών αργότερα για την εισαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος ψηφιακής διδασκαλίας μέσω των iPad. Με τη δωρεά του αυτή παρέχεται η δυνατότητα ολοκληρωμένης διδασκαλίας και δημιουργικής εμπειρίας μάθησης σε 1.000 μαθητές μέσα από τα πρωτοπόρα και καινοτόμα εργαλεία της Apple, ειδικά σχεδιασμένα για την εκπαίδευση. Ο όμιλος αναλαμβάνει, επίσης, την ευθύνη αποστολής των iPad στους διευθυντές των εκπαιδευτικών δομών που θα υποδείξει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και την εκπαίδευση και υποστήριξη στο εκπαιδευτικό προσωπικό που θα κληθεί να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, η Quest προχωρά στη δωρεά εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας – 120 φορητούς και σταθερούς υπολογιστές και 15 πολυμηχανήματα – στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), διευκολύνοντας την άμεση παρακολούθηση των εξελίξεων στη μάχη κατά του Covid-19, καθώς επίσης τη μελέτη των δεδομένων και τον συντονισμό των υπηρεσιών δημόσιας υγείας σε όλη την Ελλάδα.

 

Όσον αφορά ανάγκες σε ιατρικό υλικό, έχουν προσφερθεί δύο (2) συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου (αναπνευστήρες) και σχετικά αναλώσιμα στη Β’ Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝ Αττικόν.

 

Οι δωρεές του Ομίλου Quest, πραγματοποιούνται με τη συμβολή των θυγατρικών εταιρειών iSquare, Info Quest Technologies, Uni Systems, ACS, Cardlink και Quest Energy και την ισχυρή πεποίθηση της Διοίκησης και των εργαζομένων του ότι η κρίση θα ξεπεραστεί σύντομα και η επόμενη ημέρα θα βρει όλους τους Έλληνες πιο δυνατούς και έτοιμους για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε.

 

Πρόγραμμα «Καινοτομία στην Εκπαίδευση»

Σχετικά με το πρόγραμμα “Καινοτομία στην Εκπαίδευση“, σημειώνεται ότι η iSquare, εταιρεία του ομίλου Quest και επίσημος διανομέας της Apple για την Ελλάδα & Κύπρο, υλοποιεί από το 2010 την ομώνυμη δράση, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, στην εισαγωγή της Ψηφιακής Τεχνολογίας στη διδασκαλία, στη δημιουργία και τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού περιεχομένου, καθώς και στη διδασκαλία κώδικα προγραμματισμού στα σχολεία, επιδιώκοντας συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς που επιζητούν την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η δράση λαμβάνει υπόψη την οδηγία της UNESCO, σύμφωνα με την οποία η χρήση κινητών υπολογιστικών συσκευών πρέπει να ενθαρρύνεται και να προωθείται σε όλο και περισσότερες δομές της εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό να κατοχυρωθεί επίσημα η χρήση τους σε όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου.

 

Η iSquare, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς έρευνες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τα οφέλη από την αξιοποίηση του iPad ως εκπαιδευτικού εργαλείου, τα τελευταία χρόνια συμβάλλει στην εισαγωγή του στις σχολικές τάξεις, με στόχο κάθε μαθητής να χρησιμοποιεί ένα iPad. Το εν λόγω πρόγραμμα ονομάζεται «iPad 1:1». Το iPad προσφέρει ασυναγώνιστες δυνατότητες παραγωγικότητας και δημιουργικότητας αφενός στους μαθητές, αφετέρου στους παιδαγωγούς. Η διαδραστική διδασκαλία, οι χιλιάδες εκπληκτικές εφαρμογές και οι λειτουργίες προσβασιμότητας αναδεικνύει με το καλύτερο τρόπο πώς η τεχνολογία μπορεί να συνδράμει καθοριστικά στη διαδικασία της μάθησης. Περισσότερα από 35 σχολεία και 5.000 μαθητές χρησιμοποιούν ήδη στη χώρα μας το οικοσύστημα της Apple και τα iPad στην καθημερινή διδασκαλία και εκπαιδευτική διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν υιοθετήσει το εκπαιδευτικό μοντέλο με τη χρήση των iPad, ήταν έτοιμα αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων να εφαρμόσουν αποτελεσματικά διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

Η iSquare συνεργάστηκε με το ΙΤΥΕ Διόφαντος του Υπουργείου Παιδείας για την ψηφιοποίηση διαδραστικών εμπλουτισμένων βιβλίων. Με την ψηφιοποίηση των Σχολικών Βιβλίων, η πλοήγηση στην εκπαιδευτική ύλη είναι ευχάριστη, καθώς συνδυάζει κείμενο, εικόνες, ήχους, βίντεο και εφαρμογές και η διαδικασία της διδασκαλίας και της μάθησης γίνεται φιλική και διαδραστική. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν σε συσκευή iPad το ψηφιοποιημένο και εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό υλικό, από τον ιστότοπο ebooks.edu.gr.

 

Ως ένα επιπλέον όχημα ενίσχυσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, διατίθεται, επίσης, η εκπαιδευτική πλατφόρμα edupad.gr. Η πλατφόρμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της iSquare και μιας ομάδας επίλεκτων εκπαιδευτικών με ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία στη χρήση ψηφιακών εργαλείων εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα σύνολο εκπαιδευτικών εφαρμογών και ψηφιοποιημένων βιβλίων, ταξινομημένων ανά είδος, εκπαιδευτική βαθμίδα και γνωστικό πεδίο, οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιμες από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο. Σκοπός είναι να βοηθήσει κάθε εμπλεκόμενο στην εκπαιδευτική διαδικασία να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά και να αξιοποιεί τις εκπαιδευτικές εφαρμογές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2016-2017 η iSquare υλοποίησε μία ερευνητική μελέτη σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού – CoSyLLab (Computer Supported Learning Engineering Lab) του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αναφορικά με τα αποτελέσματα της χρήσης iPad από τους μαθητές. Τα συμπεράσματα της μελέτης καταγράφηκαν με τη μορφή ενός οδηγού καλής χρήσης με σκοπό να αποτελέσουν εφαλτήριο γόνιμης αξιοποίησης των iPad στην εκπαιδευτική πραγματικότητα.

 

Για να κατεβάσετε την έρευνα, κάντε κλικ εδώ.

 

Σχετικά άρθρα

Αποδοτική εργασία από το σπίτι με τεχνολογία AI της LG

Το δεύτερο Dell Exclusive Store άνοιξε στη Θεσσαλονίκη

Giorgos Athanassiadis

Νέα εθελουσία στην Cosmote

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα