Δωρεαν cloud για παντα στο Oracle Academy

Στο πλαίσιο του Oracle OpenWorld (16-19 Σεπ, Σαν Φρανσίσκο) η Oracle ανακοίνωσε το Oracle Cloud Free Tier, που περιλαμβάνει νέες, δωρεάν για πάντα, υπηρεσίες ώστε να μπορέσουν όλοι να δοκιμάσουν την πρώτη παγκοσμίως αυτο-οδηγούμενη βάση δεδομένων και την υποδομή cloud δεύτερης γενιάς, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί από τα ιδρύματα-μέλη του Oracle Academy και οι σπουδαστές τους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες cloud καθώς και δωρεάν credits για το cloud μέσω ενός νέου προγράμματος του Oracle Academy. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικό υλικό εστιασμένο στην Oracle Autonomous Database για να μπορέσουν εκπαιδευτικοί και σπουδαστές να κατανοήσουν εις βάθος τη συγκεκριμένη τεχνολογία, να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στη χρήση της πρώτης και μοναδικής, παγκοσμίως, αυτο-οδηγούμενης βάσης δεδομένων.

 

Η Elizabeth Snyder, vice president, Oracle Human Resources and Philanthropy, δήλωσε: «Σχεδόν εννέα στις δέκα θέσεις εργασίας που απαιτούν δεξιότητες IT δεν εμπίπτουν πλέον στον παραδοσιακά οριζόμενο τεχνολογικό τομέα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Oracle Academy και την Burning Glass Technologies. Καθώς απαιτούνται από το προσωπικό όλο και περισσότερες τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες, η εκπαίδευση στην πληροφορική κρίνεται πλέον σημαντική για όλους τους σπουδαστές. Η παροχή στους εκπαιδευτικούς δωρεάν επιμορφώσεων και πρόσβασης στο cloud και σε καινοτόμες τεχνολογίες όπως η Oracle Autonomous Database, μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο επιτυχίας για τα εκατομμύρια σπουδαστών που συμμετέχουν στο Oracle Academy κάθε χρόνο
 

Oracle Cloud Free Tier για το Oracle Academy

Στις αρχές του 2020, το Oracle Academy θα προσφέρει στα ιδρύματα-μέλη του πρόσβαση στο νέο Oracle Cloud Free Tier, που παρέχει την Oracle Autonomous Database και την Oracle Cloud Infrastructure ως δωρεάν για πάντα υπηρεσίες, ώστε να μπορούν εκπαιδευτικοί και σπουδαστές να μάθουν, να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν. Η παροχή αυτή από το Oracle Academy είναι δωρεάν και προσαρμοσμένη στις ειδικές απαιτήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν, επίσης, πάνω στη διδασκαλία της Oracle Autonomous Database τεχνολογίας, η οποία προσφέρει πρωτόγνωρη διαθεσιμότητα, απόδοση και ασφάλεια, για ενίσχυση της καινοτομίας.

 

 

Για τα ιδρύματα-μέλη του Oracle Academy, η νέα προσφορά περιλαμβάνει τα εξής:

•  Βάσεις δεδομένων στο cloud και αντίστοιχη υποδομή, δωρεάν για πάντα: Πρόσβαση στην Oracle Autonomous Database και την Oracle Cloud Infrastructure, ανάπτυξη λογισμικού σε γλώσσες Oracle Application Express (APEX), Java, Node.js, Python και πολλές άλλες γλώσσες προγραμματισμού.

• Credits για δωρεάν δοκιμή: 300 $ ΗΠΑ σε δωρεάν credits για το cloud για ένα ολόκληρο έτος, ώστε εκπαιδευτικοί και σπουδαστές να μπορέσουν να δοκιμάσουν περισσότερες από 20 υπηρεσίες cloud για υποδομή, βάσεις δεδομένων, ανάπτυξη εφαρμογών, εργαλεία ανάλυσης, ενοποίηση, περιεχόμενο και εμπειρία, διαχείριση και ασφάλεια.

• Εκπαίδευση για την Autonomous Database: Δωρεάν εκπαίδευση για εκπαιδευτικούς και πλήρες εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία της Oracle Autonomous Database στους σπουδαστές.

• Εύκολη εγγραφή εκπαιδευτικών και σπουδαστών: Απλή διαδικασία εγγραφής για το Oracle Cloud Free Tier, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να δημιουργούν με ευκολία δωρεάν λογαριασμούς σπουδαστών.

 

Το πρόγραμμα των δωρεάν για πάντα υπηρεσιών περιλαμβάνει τα βασικά που χρειάζονται οι χρήστες για να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν εφαρμογές στο cloud: Oracle Autonomous Database, εικονικές μηχανές (VMs) για υπολογιστικά συστήματα, Block Volumes, πόρους αποθήκευσης αντικειμένων (Object Storage) και αρχειοθηκών (Archive Storage) και εξισορρόπηση φόρτου (Load Balancer). Στις προδιαγραφές περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

•  2 αυτόνομες βάσεις δεδομένων (Autonomous Data Warehouse ή Autonomous Transaction Processing), κάθε μία με 1 OCPU και 20 GB αποθηκευτικού χώρου

• 2 εικονικές μηχανές (VMs) για υπολογιστικά συστήματα, κάθε μία με 1/8 OCPU και 1 GB μνήμης

• 2 τμήματα τόμων (Block Volumes), 100 GB συνολικά, με έως 5 δωρεάν αντίγραφα ασφαλείας

• 10 GB Object Storage, 10 GB Archive Storage και 50.000/μήνα αιτήματα API

• 1 Load Balancer, εύρος ζώνης 10 Mbps

• 10 TB/μήνα για μεταφορά εξερχόμενων δεδομένων

• 500 εκατομμύρια σημεία δεδομένων εισαγωγής (ingestion) και 1 δισεκατομμύριο σημεία δεδομένων για την υπηρεσία παρακολούθησης

• 1 εκατομμύριο επιλογές παράδοσης ειδοποιήσεων ανά μήνα και 1000 emails ανά μήνα