Αυξηση πωλησεων και κερδων για τη Cyta

Ανοδικά κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Cyta Ελλάδος, για το 2014, κόντρα στο ευρύτερο οικονομικό κλίμα, με την εταιρεία να καταγράφει αναπτυξιακή πορεία, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην κινητή τηλεφωνία, αυξάνοντας σημαντικά τη λειτουργική της κερδοφορία, αλλά και διευρύνοντας τη βάση πελατών της. Επιπλέον, οι ζημίες σημείωσαν και το 2014 διψήφια πτωτική πορεία.

 

Ειδικότερα, ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρείας έκλεισε στα €90,5 εκατ., καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 2013, ενώ το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα €29,4 εκατ. (ποσοστό 32,53% επί του κύκλου εργασιών), έναντι €26,3 εκατ. (ποσοστό 29,23% επί του κύκλου εργασιών) για τη χρήση του 2013. Παράλληλα, οι ζημίες προ φόρων, σημείωσαν ποσοστιαία μείωση 15,21%, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EΒITDA) αυξήθηκε ουσιαστικά και διαμορφώθηκε στα €2,1 εκατ., σε σχέση με το οριακό περσινό αποτέλεσμα.

 

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η συνδρομητική βάση ενεργών πελατών στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας/Internet η οποία αυξήθηκε κατά 3,78%. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 3,5 μήνες από την έναρξη ευρείας διάθεσης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας οι ενεργοί πελάτες κινητής διαμορφώθηκαν στο τέλος του έτους σε 12.695, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων, σημειώνεται, ότι επέλεξε συνδυασμό με υπηρεσίες σταθερής.

 

Μετά την προσθήκη των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στο χαρτοφυλάκιό της, η θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, προσφέρει τετραπλές υπηρεσίες (4play) Σταθερής-Κινητής-Internet-Τηλεόρασης, με ενιαίο συμβόλαιο.