11.1 C
Athens
25/02/2021
Biztech

Αναλώσιμα εκτυπωτών: Μια αγορά σε άνοδο!

Είναι γεγονός πως η business αγορά του printing εμφανίζει σαφή σημάδια ανόδου, καθώς η ανάγκη για σύγχρονες εκτυπωτικές μηχανές που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων για in-house εκτυπώσεις επαγγελματικού επιπέδου με ποιότητα, ταχύτητα και οικονομία είναι αυξημένη όσο ποτέ. Τα νέα ανθεκτικά μελάνια, οι νέες τεχνολογίες εκτύπωσης σε μια μεγάλη ποικιλία μέσων, οι υιοθέτηση τεχνολογιών όπως cloud και mobile printing έχουν εξελίξει την πολυλειτουργική εκτυπωτική συσκευή από απλό περιφερειακό, σε μια συσκευή που παίζει καίριο ρόλο μέσα στην επιχείρηση.

Η αυξημένη αυτή ανάγκη, δίνει μεγάλη ώθηση σε μια σειρά από παράλληλες αγορές, όπως αυτή των αναλωσίμων. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η παγκόσμια αγορά αναλωσίμων για εκτυπωτές προβλέπεται να σημειώσει ανάπτυξη και μέχρι το 2020 θα φθάσει σε αξία άνω των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

 


 

Ο κλάδος των αναλωσίμων εκτυπωτών έχει περάσει τα τελευταία χρόνια σε ένα εξαιρετικά ώριμο στάδιο, δεδομένου πως οι κατασκευαστές/ προμηθευτές εργάζονται συνεχώς προκειμένου να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες και καινοτομίες που θα κρατήσουν την αγορά και το ενδιαφέρον ακμαία. Συγκεκριμένα, οι κατασκευαστές αναζητούν τις παραμέτρους εκείνες που θα βοηθήσουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τα workflows, να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα, να μειώσουν τις δαπάνες, ενώ ταυτόχρονα τα αναλώσιμα θα παραμείνουν περιβαλλοντικά βιώσιμα.

Μια πρώτη συνέπεια είναι πως οι εταιρείες διανομής αναλωσίμων καλούνται να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στο νέο αυτό τοπίο που διαμορφώνεται, καλύπτοντας τις πολύπλευρες ανάγκες των επιχειρήσεων ανάλογα με τον κλάδο που δραστηριοποιούνται. Υπάρχουν πολύ εξειδικευμένες επιχειρήσεις που το βασικό τους business είναι το printing και, φυσικά, άλλες που χρησιμοποιούν την εκτύπωση στο πλαίσιο της καθημερινότητάς τους. Για παράδειγμα, ένα print shop έχει διαφορετικές ανάγκες σε αναλώσιμα από ένα αρχιτεκτονικό γραφείο που στηρίζεται σε large format μηχανές και αντίστοιχα από μια επιχείρηση που εκτυπώνει τιμολόγια, συμβόλαια και γενικά έγγραφα σε μέγεθος Α4 και Α3. Ας ξεκινήσουμε όμως, εξετάζοντας τις τάσεις στην αγορά αναλωσίμων μελανιών που επικρατούν προς το παρόν.

 

Οι τάσεις στον κλάδο των αναλωσίμων εκτυπωτών

Στη λογική των παραπάνω, έχουν αναδειχθεί κάποιες τάσεις που επηρεάζουν τα μελάνια ως τεχνολογία και ως αναλώσιμα και διαμορφώνουν γενικότερα το «τοπίο» του print, εδραιώνοντας το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και των καταναλωτών όταν φτάνει η στιγμή να προμηθευτούν αναλώσιμα για τις συσκευές τους. Ας δούμε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις.

 

Τεχνολογία CISS

Αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα disruptions της παραδοσιακής αγοράς μελανιών. Οι συσκευές Continuous Ink Supply System (CISS) βρίσκονται εδώ και καιρό κοντά μας, αλλά τελευταία έχουν κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει εκτυπώσεις δίχως χρήση cartridges, με refillable ink tanks που είναι ενσωματωμένα στη συσκευή. Βέβαια, το αρχικό κόστος απόκτησης είναι υψηλότερο, μιας και οι συσκευές συνοδεύονται από δύο ετών μελάνια στη συσκευασία. Αυτό σημαίνει πως ο πελάτης δεν θα χρειαστεί να ανησυχεί για ανανέωση, παρά μόνο όταν έχουν περάσει δύο χρόνια από την αγορά του hardware. Επιπλέον, τα αναλώσιμα του τύπου αυτού αποδεικνύονται σε βάθος χρόνου πιο οικονομικά σε σχέση με τα παραδοσιακά cartridges μελανιών, προσφέροντας χαμηλότερο μακροπρόθεσμο κόστος εκτύπωσης και μειωμένο TCO για την επιχείρηση.

Όσον αφορά την τεχνολογία αυτή, η Epson είναι η πρώτη που κυκλοφόρησε desktop εκτυπωτές με τεχνολογία CISS με τη σειρά InkTank (πλέον EcoTank) και ακολούθησε και η Canon με τους PIXMA G-Series Megatank εκτυπωτές. Στον «χορό» αυτόν έχει μπει η Brother και η HP, οι οποίες πωλούν βασισμένες στο CISS συσκευές παγκοσμίως.

 

Ο κλάδος των αναλωσίμων εκτυπωτών έχει περάσει τα τελευταία χρόνια σε ένα εξαιρετικά ώριμο στάδιο, δεδομένου πως οι κατασκευαστές/ προμηθευτές εργάζονται συνεχώς προκειμένου να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες και καινοτομίες που θα κρατήσουν την αγορά και το ενδιαφέρον ακμαία.

 

Προγράμματα συνδρομής / συμβολαίου αναπλήρωσης αναλωσίμων

Τα πρόσφατα χρόνια, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις έχουν γίνει πολύ πιο ευαίσθητοι σχετικά με το κόστος αντικατάστασης αναλωσίμων. Ως αποτέλεσμα, οι κατασκευαστές και οι retailers έχουν αναπτύξει πληθώρα προγραμμάτων που αντιμετωπίζουν τα ζητήματα αυτά, τα οποία ταυτόχρονα έχουν ως αποτέλεσμα να ωθήσουν τους καταναλωτές στην αγορά γνήσιων OEM μελανιών σε σταθερή βάση.

Κάποια από τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν μια βασική μηνιαία συνδρομή, οπότε οι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των αναλωσίμων στον χώρο τους βάσει των ιδιαίτερων αναγκών τους. Ένα διαφορετικού τύπου πρόγραμμα είναι εκείνο που προσφέρει η HP, το Instant Ink, χάρη στο οποίο οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν τις προμήθειες σε μελάνι βάσει του αριθμού εκτυπώσεών τους. Το αποτέλεσμα στην περίπτωση αυτή είναι το μειωμένο μηνιαίο κόστος, σε σύγκριση με την αγορά μεμονωμένων cartridges. Επιπλέον, το πρόγραμμα αυτό ελέγχει αυτόματα τα επίπεδα μελανιού και αναλαμβάνει την αποστολή στην επιχείρηση των cartridges όποτε τα χρειάζεται.

Πολύ πιο μπροστά βρίσκεται η Kyocera ενσωματώνοντας την τεχνολογία Amazon Dash σε συγκεκριμένα μοντέλα εκτυπωτών. Συγκεκριμένα, σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία οι έξυπνες εκτυπωτές και MFPs της Kyocera, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να παραγγείλουν αυτόματα τα αναλώσιμα από το Amazon όταν η στάθμη της μελάνης χαμηλώσει, χωρίς καμία επέμβαση από πλευράς χρήστη.

 

Σε κάθε περίπτωση, τα προγράμματα αυτά έχουν κάτι κοινό: Είναι σχεδιασμένα να βοηθήσουν τους πελάτες τους να διαχειριστούν τις προμήθειές τους, σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσουν τις ανάγκες σε αναλώσιμα, με τον απαιτούμενο χρόνο και το κόστος. Ταυτόχρονα, η τάση αυτή έχει βοηθήσει τους κατασκευαστές και τους μεταπωλητές να βελτιώσουν την κερδοφορία τους, διασφαλίζοντας πως οι πελάτες θα συνεχίζουν να παραγγέλνουν τις προμήθειές τους σε τακτική βάση.

Επίσης, θα αποτρέψει τους πελάτες από το να αγοράζουν μη αυθεντικά αναλώσιμα από τρίτους, κάτι που πλήττει οικονομικά τους κατασκευαστές εκτυπωτών και έχει και επιπτώσεις σε θέματα ποιότητας, όπως θα δούμε αναλυτικότερα στη συνέχεια. Η τάση προγραμμάτων συνδρομής/ συμβολαίου φαίνεται πως κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο στην εταιρική στρατηγική, μιας και η πλειονότητα των καταναλωτών και των επιχειρήσεων αγοράζουν τα αναλώσιμά τους σε μεγάλο ποσοστό online.

 

Άρθρο του Λουκά Μενελάου

Ειδικά αυθεντικά αναλώσιμα Brother με εξοικονόμηση κόστους έως 45%

Λουκάς Μενελάου, τεχνικός διευθυντής της SiliconBlue

H SiliconBlue (www.brother-hellas.gr), ως επίσημος αντιπρόσωπος για Ελλάδα και Κύπρο των Brother μηχανών γραφείου (www.brother.com) και με έναρξη της συνεργασίας της με την Brother από το 2003, έχει την δυνατότητα – με βάση την γκάμα των προϊόντων – και την ικανότητα – με βάση τις τεχνικές γνώσεις – να καλύπτει όλες τις ανάγκες των συνεργατών και τελικών πελατών για εξειδικευμένες λύσεις και προϊόντα όπως τα ειδικά αυθεντικά αναλώσιμα για εξοικονόμηση κόστους έως 45% και σταθερή τιμή για 3 χρόνια.

 

Πλεονεκτήματα για συνεργάτες και πελάτες

Η πρόταση της SiliconBlue για ειδικά αυθεντικά αναλώσιμα εξοικονόμησης κόστους (π.χ. P Toners, P Drums κ.ά.) απευθύνεται σε μια μεγάλη γκάμα μηχανών Brother και προσφέρει ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:

1. Τα ειδικά αναλώσιμα παρέχονται στον συνεργά τη σε οικονομικότερη τιμή έως 45%, κάτι το οποίο επωφελείται και ο τελικός πελάτης.

2. Τα ειδικά αναλώσιμα παρέχονται στον συνεργάτη με σταθερή τιμή για 3 χρόνια, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της SiliconBlue και του συνεργάτη, κάτι το οποίο επωφελείται και ο τελικός πελάτης

3. Τα ειδικά αναλώσιμα δεν διατίθενται ελεύθερα στο Internet, αλλά παρέχονται για τα συγκεκριμένα μηχανήματα των πελατών που έχουν αγοραστεί. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται, για τον συνεργάτη και τον τελικό πελάτη του, η ανταγωνιστικά χαμηλή σταθερή τιμή για 3 χρόνια, στο πλαίσιο συμφωνίας.

4. Τα ειδικά αναλώσιμα παρέχονται για μεγάλη γκάμα εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων τόσο laser όσο και inkjet.

 

Συνολικά, οι διεθνώς βραβευμένες μηχανές γραφείου Brother καλύπτουν όλες τις ανάγκες στον τομέα της εκτύπωσης και η SiliconBlue, που τις αντιπροσωπεύει επίσημα στην Ελλάδα και Κύπρο, προσφέρει υψηλού επιπέδου λύσεις, με στόχο να αποτελέσουν την πρώτη επιλογή στο χώρο της εκτύπωσης.

 

Επαναγεμιζόμενα μελάνια

Η αγορά του refill έχει περάσει αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια των παρελθόντων ετών, αλλά η λογική παραμένει σταθερή όσον αφορά τον παγκόσμιο κλάδο προμήθειας αναλωσίμων. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει στους πελάτες μια χαμηλού κόστους επιλογή, αλλά όπως θα δούμε στη συνέχεια, όχι και τόσο αξιόπιστη, αποδοτική, ενώ μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται και αντι-οικονομική, ιδίως για τις επιχειρήσεις. Μπορεί για μεμονωμένους καταναλωτές το refilling να παραμένει μια δημοφιλής μέθοδος, αλλά σταδιακά τείνει να περιοριστεί, καθότι τα μειονεκτήματά της σε βάθος χρόνου είναι σαφώς περισσότερα σε σχέση με το πρόσκαιρο όφελος.

 

 

Αυθεντικά vs συμβατά cartridges

Πρόκειται για μια «μάχη» που συνεχίζεται αέναα μεταξύ των γνήσιων και των συμβατών ή επαναγεμιζόμενων μελανιών (generic ή third party). Η αλήθεια είναι πως έχουν ειπωθεί και γραφτεί τόσα πράγματα επάνω στο αντικείμενο και ακόμα ο καταναλωτής και κατ’ επέκταση η επιχείρηση δείχνουν συχνά αναποφάσιστοι σχετικά με το τι να προτιμήσουν από πλευράς ποιότητας, συνολικού κόστους, αλλά και ασφάλειας για τις πολύτιμες συσκευές τους.

 

Τα αυθεντικά μελάνια είναι γνωστά και ως ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer). Θα πρέπει να γνωρίζουμε δε, πως οι τιμές των αυθεντικών μελανιών είναι καθορισμένες από τους κατασκευαστές τους.

Ένα συμβατό ή generic μελάνι είναι ουσιαστικά ένα αντίγραφο του αυθεντικού cartridge, το οποίο έχει φτιαχτεί από τρίτο κατασκευαστή. Οι βασικοί προβληματισμοί σχετικά με τα generic cartridges είναι η συμβατότητα, η ποιότητα εκτύπωσης, η απόδοση και η ουσιαστική ποιότητα έγχυσης του cartridge. Εφόσον κάποια ή περισσότερες από τις προαναφερόμενες ποιότητες δεν υπάρχει, τότε ένα ή περισσότερα προβλήματα θα προκύψουν. Στα προβλήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται η διαρροή μελανιού, η φτωχή ποιότητα εκτύπωσης, κολλήματα πάσης φύσεως του hardware, προβληματική τοποθέτηση και εφαρμογή, αλλά και αδυναμία αναγνώρισης των cartridges.

Όσον αφορά την τρίτη κατηγορία, των λεγόμενων remanufactured μελανιών, η λογική είναι η εξής: Τα χρησιμοποιημένα cartridges συλλέγονται από τους κατασκευαστές μελανιών, καθαρίζονται, επεξεργάζονται και ξαναγεμίζουν με μελάνι ή toner. Πρόκειται κατά βάση για οικονομική εναλλακτική λύση, που έχει απήχηση κυρίως σε μεμονωμένους καταναλωτές.

 

Οι εταιρείες διανομής αναλωσίμων καλούνται να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, καλύπτοντας τις πολύπλευρες ανάγκες των επιχειρήσεων ανάλογα με τον κλάδο που δραστηριοποιούνται.

 

Άρθρο της Αγγελίνας Καρατερζίδου

100% απόδοση μόνο με τα αυθεντικά αναλώσιμα HP & Samsung

Αγγελίνα Καρατερζίδου, supplies sales specialist Greece & Cyprus της HP Hellas

Τα αυθεντικά αναλώσιμα HP είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την τεχνολογία εκτύπωσης της HP. Οι εκτυπωτές HP και τα δοχεία αναλωσίμων είναι σχεδιασμένα ως ένα εννιαίο εκτυπωτικό σύστημα, που δουλεύει από την πρώτη φορά, κάθε φορά. Έχοντας ενισχύσει πλεόν το χαρτοφυλάκιο μας και με την προσθήκη των Samsung αναλωσίμων, στοχεύουμε πάντα στο να δημιουργούμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

 

Εγγύηση για συνεργάτες και πελάτες

Από τη μία πλευρά, οι επίσημοι μεταπωλητές μας, επιλέγοντας να προσφέρουν αυθεντικά HP και Samsung αναλώσιμα παρέχουν την καλύτερη συνολική αξία στους πελάτες τους ενώ έχουν απέναντί τους έναν έμπιστο στρατηγικό συνεργάτη,ο οποίος θα συνεχίσει να παρέχει την απόδοση στην οποία βασίζονται οι ίδιοι και οι πελάτες τους.

Από την άλλη πλευρά, οι πελάτες μας μπορούν να αισθανθούν ασφάλεια γνωρίζοντας ότι η τεχνολογία που βρίσκεται μέσα στα Αυθεντικά HP αναλωσίμα παρέχει τις καλύτερες λύσεις εκτύπωσης και απεικόνισης, εγγυόμενη μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας του εκτυπωτή, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

 

Τα αυθεντικά δοχεία HP Laserjet και Inkjet είναι σχεδιασμένα, κατασκευασμένα και ελεγμένα για να λειτουργούν με τους HP εκτυπωτές. Αυτό το υψηλό επίπεδο συμβατότητας διασφαλίζει την σταθερή απόδοση και την σχεδόν απόλυτα απρόσκοπτη λειτουργία. Αντίστοιχα, ο αυθεντικός γραφίτης Samsung αποδίδει πάντα στο 100% της αναφερόμενης χωρητικότητας, καθώς αντιστοιχεί με ακρίβεια στον εκτυπωτή, και έτσι παρέχει ευκρινείς, καθαρές εκτυπώσεις.

Στην πραγματικότητα, έως 70% της τεχνολογίας εκτύπωσης βρίσκεται μέσα στο δοχείο αναλωσίμων, το οποίο περιέχει πολλά περισσότερα από απλή μελάνη ή γραφίτη. Η τεχνολογία που συνθέτει την μελάνη είναι μάλιστα τόσο προηγμένη  που ένας συνήθης κύκλος ελέγχου περιλαμβάνει έως και 1000 πειραματισμούς με πρωτότυπα ενώ χρειάζονται από 3 έως 5 χρόνια για να τελειοποιηθεί κάθε νέο δοχείο μελάνης – επιπλέον, όλες οι μελάνες HP υπόκεινται σε παραπάνω από 20 διαφορετικά τεστ καθαρότητας και πάνω από 50 τεστ ελέγχου ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Γι΄αυτό το λόγο επενδύουμε εκατομμύρια δολλάρια κάθε χρόνο σε έρευνα και ανάπτυξη για τα εκτυπωτικά μας συστήματα, έχοντας περισσότερες από 13,000 πατέντες παγκοσμίως για την τεχνολογία εκτύπωσης και απεικόνισής – χάρη σε αυτή την επένδυση, έχουμε εισάγει στην αγορά τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από 100 διαφορετικούς τύπους μελάνης για να ανταποκριθούμε στις μοναδικές ανάγκες των πελατών μας.

 

HP Planet Partners

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε όμως εδώ ότι εκτός από την εκτεταμένη έρευνα που λαμβάνει χώρα για την δημιουργία ενός νέου δοχείου για τη διασφάλιση της ποιότητας που εγγυόμαστε στους πελάτες μας, επενδύουμε αντίστοιχα στην διαχείριση του κάθε δοχείου καθ’ όλο τον κύκλο ζωής του, φροντίζοντας για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση του υλικού και συμβάλοντας σημαντικά στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εκτύπωσης. Μάλιστα, είμαστε μία από τις πρώτες επιχειρήσεις παγκοσμίως που έχουν επιτύχει πιστοποίηση ISO 14001 για τις κατασκευαστικές της λειτουργίες (manufacturing operations) σε όλο το εύρος της εταιρείας, μια πιστοποίηση που αποτελεί διεθνές πρότυπο για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

 

Η προσπάθεια αυτή λαμβάνει χώρα μέσα από το πρόγραμμα HP Planet Partners, το οποίο παρέχει στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες έναν βολικό και περιβαλλοντικά υπέυθυνο τρόπο να επιστρέφουν και να ανακυκλώνουν τα άδεια HP & Samsung δοχεία αναλωσίμων – χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

Από το 2013, οι πελάτες μας έχουν ανακυκλώσει πάνω από 566 εκατομμύρια δοχεία μελάνης και γραφίτη HP παγκοσμίως μέσω των συνεργατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η κλειστού τύπου διαδικασία ανακύκλωσης των δοχείων χρησιμοποιεί πλαστικό από τα ανακυλωμένα HP δοχεία σαν πρώτη ύλη για την κατασκευή νέων αυθεντικών δοχείων αναλωσίμων HP. Ποτέ κανένα δοχείο HP που έχει επιστραφεί μέσω του προγράμματος HP δεν έχει σταλεί σε χώρο απόθεσης απορριμμάτων (η διαθεσιμότητα του προγράμματος ποικίλει, αλλά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο hp.com/recycle).

 

Εν κατακλείδι, η επιλογή ενός πελάτη να χρησιμοποιεί αυθεντικά HP & Samsung αναλωσίμα περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από την συνάρτηση κόστους/απόδοσης σελίδων. Σχεδιάζοντας τους HP εκτυπωτές και τα αναλώσιμα ως ένα εννιαίο εκτυπωτικό σύστημα, μπορούμε να υποσχεθούμε ότι τα HP αναλώσιμα θα διατηρήσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των HP εκτυπωτών, παρέχοντας εξαιρετικά εκτυπωτικά αποτελέσματα: κάθε μία εκτύπωση είναι επαγγελματικής ποιότητας, και βοηθά την επιχείρηση να εκτελεί με ευκολία τις καθημερινές της εργασίες.

 

Η υπεροχή των γνήσιων μελανιών

Οι μικρομεσαίες και οι μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εκτυπωτικές συσκευές για τις ανάγκες τους, θα πρέπει να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες αναλωσίμων κάθε χρόνο. Είναι σίγουρα δελεαστική η δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων, μέσω της αγοράς συμβατών toner cartridges για τις συσκευές. Αλλά σε βάθος χρόνου, αυτή η προοπτική μπορεί να μην είναι η καλύτερη για τις ανάγκες της επιχείρησης. Αντ’ αυτού, η χρήση αυθεντικών μελανιών αποτελεί τη βέλτιστη λύση, για μια ποικιλία λόγων που αξίζει να αναφέρουμε.

 

Συμβατότητα συσκευών/ μελανιών: Τα αυθεντικά ΟΕΜ μελάνια και toners είναι κατασκευασμένα από την ίδια εταιρεία που έχει φτιάξει τον εκτυπωτή. Η χρήση των μελανιών αυτών θα έχουν ως αποτέλεσμα την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Τα generic μελάνια, ως εναλλακτική λύση, είναι φτιαγμένα από τρίτους κατασκευαστές ώστε να είναι συμβατά με τους εκτυπωτές που υποστηρίζουν. Αν και μπορεί να είναι καλής ποιότητας, είναι απίθανο να διαθέτουν την ίδια ακρίβεια, όπως εκείνα που είναι σχεδιασμένα από τον κατασκευαστή των συσκευών που διαθέτει η επιχείρηση για χρήση σε αυτά ακριβώς τα μηχανήματα.

 

Χρωματική ποιότητα εκτυπώσεων: Κάποιες εκτυπώσεις, ιδίως οι φωτογραφικού επιπέδου (banners, διαφημιστικά φυλλάδια, παρουσιάσεις κ.ο.κ.) απαιτούν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, μιας και σε διαφορετική περίπτωση οι ατέλειες στο τελικό αποτέλεσμα θα γίνουν εμφανείς. Η χρωματική ποιότητα είναι σαφώς ανώτερη και πιο αξιόπιστη όταν χρησιμοποιούνται αυθεντικά μελάνια ή toners που προτείνονται από τον κατασκευαστή του εκτυπωτή.

 

Συνολική ποιότητα εκτυπώσεων: Τα αυθεντικά μελάνια και toners από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησής τους ως το τέλος της διάρκειας ζωής τους, προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης και αξιόπιστες επιδόσεις, ενώ αναδεικνύονται σε οικονομική λύση μεσοπρόθεσμα. Και αυτό γιατί τα συμβατά μελάνια, σε βάθος χρόνου, θα αυξήσουν τις δαπάνες εκτύπωσης, μιας και τα αποτελέσματα θα είναι φτωχά, με συνέπεια απώλεια σε χαρτί. Εφόσον η επιχείρηση στοχεύει στο ποιοτικό αποτέλεσμα, τα high-yield cartridges προσφέρουν μεγαλύτερη αξία, μιας και δεν χρειάζεται να αλλάζουν τόσο συχνά. Από την άλλη πλευρά, εφόσον οι εκτυπωτικές ανάγκες είναι μικρότερες, τότε ίσως είναι προτιμότερη η επιλογή low-yield toner cartridges.

 

Απόδοση μελανιών: Σύμφωνα με έρευνες ανεξάρτητων αναλυτών, τα αυθεντικά μελάνια εκτυπώνουν, κατά μέσο όρο, 50% περισσότερες σελίδες από τα επαναγεμιζόμενα, τα καινούργια αλλά και τα ανακατασκευασμένα cartridges άλλων εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα, έχει υπολογιστεί πως εφόσον μια επιχείρηση επιθυμεί να εκτυπώσει τον ίδιο αριθμό σελίδων που παράγουν 4 αυθεντικά cartridges μιας εταιρείας, θα πρέπει να αγοράσει και να χρησιμοποιήσει 6 μη αυθεντικά κάποιου τρίτου κατασκευαστή.

 

Ανακυκλώσιμα αυθεντικά μελάνια

Δεδομένου πως οι μεγάλοι κατασκευαστές υπολείπονταν σε αυτό το θέμα κατά το παρελθόν, έχουν γίνει εσχάτως κινήσεις να ανταποκριθούν στις σύγχρονες περιβαλλοντικές ανησυχίες, με προγράμματα ανακύκλωσης που συνεισφέρουν σημαντικά σε αυτό. Η ανακύκλωση των toner cartridges, μετά το πέρας της χρήσης τους είναι σαφώς ευεργετική για το περιβάλλον.

Από την άλλη, μπορεί η επαναχρησιμοποίηση να είναι μια καλή πρακτική, αλλά η ανακύκλωση είναι ακόμα καλύτερη. Γι’ αυτό, τα ανακατασκευασμένα και επαναγεμιζόμενα δοχεία μελάνης δεν είναι τόσο φιλικά προς το περιβάλλον όσο φαίνεται εξαρχής. Μιας και τα επαναχρησιμοποιημένα δοχεία δεν έχουν πάντα την ίδια απόδοση, πολλές εταιρείες έχουν ξεκινήσει κάποια προγράμματα επιστροφής και ανακύκλωσης, τα οποία προσφέρουν μια απλή και πρακτική διαδικασία ανακύκλωσης των αυθεντικών αναλώσιμων.

 

Άρθρο της Γιώτας Κασκαμπά

Ποιότητα και οικονομία μόνο με αυθεντικά αναλώσιμα KYOCERA

Γιώτα Κασκαμπά, product manager της Kyocera Hellas

Χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά αναλώσιμα KYOCERA, εξοικονομείτε χρήματα, ενώ επιμηκύνετε την ζωή χρήσης του μηχανήματος.

Οι αυθεντικοί γραφίτες KYOCERA περιέχουν κεραμικά φίλτρα καθαρισμού, τα οποία είναι απαραίτητα για να διασφαλιστούν ότι το τύμπανο του εκτυπωτή είναι καθαρό και χωρίς σωματίδια.

Τα αυθεντικά αναλώσιμα δοκιμάζονται εκτεταμένα για να αποδώσουν συγκεκριμένο αριθμό σελίδων εκτύπωσης και η KYOCERA εγγυάται, ότι η κάθε κασέτα γραφίτη, θα αποδώσει τον μέγιστο όγκο των εκτυπώσεων που περιμένετε, βάσει των προδιαγραφών του εκάστοτε μηχανήματος.

 

Τα λιγότερα απόβλητα από κάθε κατασκευαστή:

Για περισσότερα από 20 χρόνια, τα προϊόντα της KYOCERA χαρακτηρίζονται από μεγάλης διάρκειας μέρη, γεγονός που προσδίδουν μεγαλύτερη αξιοπιστία κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ενώ, ανάλογα με το μοντέλο, οι συμβατικοί εκτυπωτές μπορούν να αποδώσουν από 15 έως 20 φορές τον όγκο τους σε αναλώσιμα κατά τη διάρκεια χρήσης τους, τα αναλώσιμα KYOCERA παράγουν σημαντικά λιγότερα απορρίμματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στους εκτυπωτές και στα πολυμηχανήματα ECOSYS δεν απαιτείται η αντικατάσταση του τυμπάνου τελειώσει ο γραφίτης. Με αυτό τον τρόπο, τα απόβλητα μειώνονται σημαντικά: ο κάθε γραφίτης μη KYOCERA περιλαμβάνει 60 ξεχωριστά εξαρτήματα, ενώ μια αυθεντική κασέτα γραφίτη KYOCERA περιλαμβάνει μόλις τέσσερα.

 

Νέο KYOCERA tonner: Οικολογία και οικονομία με κορυφαία ποιότητα εκτύπωσης

Το νέο tonner της KYOCERA κατάφερε να συνδυάσει οικολογία, ποιότητα και οικονομία. Πρόκειται για ένα επαναστατικό προϊόν το οποίο χάρη στην προηγμένη μέθοδο κατασκευής, προσφέρει κορυφαία ποιότητα εκτυπώσεων, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας η οποία μπορεί να φτάσει έως και 50% σε σχέση με τον συμβατικό γραφίτη.

 

Εξοικονόμηση ενέργειας: Ο νέος γραφίτης της KYOCERA κατασκευάζεται με μια μοναδική μέθοδο παραγωγής. Ο γραφίτης είναι δομημένος με ένα λεπτό κέλυφος γύρω από τον πυρήνα τήξης. Το γεγονός αυτό επιτρέπει τόσο τη χαμηλή θερμοκρασία τήξης όσο και τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία τήξης του γραφίτη είναι υπεύθυνη για το 70% περίπου της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας ενός εκτυπωτή ή πολυλειτουργική συσκευή. Ο νέος γραφίτης της KYOCERA απαιτεί 30 λιγότερη θερμοκρασία. Σαν αποτέλεσμα, η συνολική κατανάλωση ενέργειας θα μπορούσε να μειωθεί μέχρι και το ήμισυ σε σύγκριση με τα συμβατικά προϊόντα.

 

Νέα οικολογική μέθοδος παραγωγής: Ο νέος γραφίτης της KYOCERA διαθέτει ένα εξωτερικό στρώμα λεπτού κελύφους που κατασκευάζεται από μια μοναδική διαδικασία χημικής παραγωγής. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κατά τη διαδικασία δεν χρησιμοποιούνται καθόλου οργανικοί διαλύτες παρά μόνο ελάχιστη ποσότητα νερού. Έτσι, η KYOCERA ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη διαδικασία παραγωγής μέχρι το χώρο του πελάτη.

 

Εκτυπώσεις με ζωντανά χρώματα όσο ποτέ πριν: Χάρη στην ομοιόμορφη διαμόρφωση του στρώματος του γραφίτη επάνω στο χαρτί επιτυγχάνονται ζωντανά χρώματα με ομαλή μετάβαση από τη μία απόχρωση στην άλλη, χωρίς ορατές εναλλαγές χρωμάτων.

 

Θέματα εγγύησης και δυσλειτουργίας

Ορισμένα συμβατά μελάνια είναι δυνατόν να φράξουν τις κεφαλές εκτύπωσης κατά τη διάρκεια της χρήσης, με αποτέλεσμα οι εκτυπωτές να τεθούν εκτός λειτουργίας λόγω σοβαρών ελαττωμάτων στην ποιότητα εκτύπωσης. Μάλιστα, τα προβλήματα αυτά δεν είναι συχνά δυνατό να αποκατασταθούν, ακόμα και μετά την εκτέλεση επανειλημμένων διαδικασιών καθαρισμού των κεφαλών εκτύπωσης με χρήση αυθεντικών δοχείων μελάνης. Το συμπέρασμα είναι πως οι εκτυπωτές που χρησιμοποιούν μη αυθεντικά μελάνια είναι δυνατόν να παρουσίασουν μόνιμη βλάβη εξαιτίας της χρήσης δοχείων μελάνης άλλων εταιρειών, και αυτό μεταφράζεται σε καθυστερήσεις και έξοδα.

Τα αυθεντικά μελάνια έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργούν σε συνδυασμό με συγκεκριμένους εκτυπωτές. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρηση θα απολαμβάνει αξιόπιστη απόδοση, ενώ θα είναι βέβαιη πως οι συσκευές της δεν θα παρουσιάσουν κανένα πρόβλημα. Η χρήση συμβατών, ανεπίσημων αναλωσίμων είναι πάντα πιθανό να προκαλέσει ζημιά στις συσκευές, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εγγύηση του προϊόντος.

 

Εξοικονόμηση πόρων: Η αγορά του σωστού εξοπλισμού εξαρχής σημαίνει πως η επιχείρηση τελικά θα εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο από το να πρέπει να αντικαταστήσει τα χαμηλότερης ποιότητας cartridges που έχει αγοράσει, εφόσον δεν ανταποκρίνονται στα υψηλής ποιότητας πρότυπα που έχει θέσει. Η αγορά των ποιοτικών αυθεντικών μελανιών θα εξαλείψει τις όποιες δυσκολίες πιθανόν να προκύψουν. Τα αυθεντικά μελάνια είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν ιδανικά στον εκτυπωτή σας, προσφέροντας τα καλύτερα αποτελέσματα. Διάφορες ανεξάρτητες έρευνες δείχνουν πως τα καινούργια συμβατά μελάνια παρουσιάζουν περισσότερες πιθανότητες αποτυχίας σε σχέση με τα αυθεντικά. Αυτό συνεπάγεται περισσότερο χρόνο downtime για τα εκτυπωτικά συστήματα, δυσφορία στο προσωπικό και πρόσθετες δαπάνες για την επιχείρηση.

 

ISO Standard: Τα περισσότερα αυθεντικά μελάνια και toners ακολουθούν αυστηρά standards δοκιμών. Τα συμβατά ή επαναγεμιζόμενα αναλώσιμα δεν είναι συμβατά με τα ISO πρότυπα, με συνέπεια να μην έχουν την ίδια απόδοση στις εκτυπώσεις.

 

Αυθεντικά ή όχι; Πώς τα ξεχωρίζουμε;

Να τονίσουμε εδώ πως οι κατασκευαστές έχουν διάφορες μεθόδους για να βοηθήσουν τους συνεργάτες και τους πελάτες τους να ξεχωρίσουν τα αυθεντικά προϊόντα από τα αντίγραφα. Η πλειονότητά τους τοποθετεί ολογράμματα και σειριακούς αριθμούς στα προϊόντα αλλά και στη συσκευασία. Αυτό συνεπάγεται πως με λίγη εκπαίδευση, θα μπορούν όλοι να αναγνωρίζουν τις διαφορές όταν τις βλέπουν.

Ακόμα και έτσι πάντως, η διαδικασία διαχωρισμού μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η προσπάθεια αντιγραφής γίνεται ολοένα και καλύτερη και πιθανώς να είναι πραγματικά ελάχιστες οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του αυθεντικού και μη προϊόντος. Πάντα το κανάλι θα πρέπει να είναι υποψιασμένο, ώστε να προσφέρει και στους πελάτες την τεχνογνωσία του στο ευαίσθητο αυτό θέμα.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η παγκόσμια αγορά αναλωσίμων για εκτυπωτές προβλέπεται να σημειώσει ανάπτυξη και μέχρι το 2020 θα φθάσει σε αξία άνω των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Άρθρο της Βάγγυς Ράλλη

Τα αναλώσιμα της Xerox αυξάνουν την παραγωγικότητα

Βάγγυ Ράλλη, υπεύθυνη αναλωσίμων της Xerox Hellas

Ως ιδιοκτήτες ή μάνατζερ επιχειρήσεων, καλείστε καθημερινά να λάβετε δύσκολες αποφάσεις. Γι’ αυτό είναι ανακουφιστικό όταν διαπιστώνετε ότι, κάποιες φορές, υπάρχει μια απόφαση που είναι εύκολο να ληφθεί. H απόφαση αυτή αφορά στην επιλογή που θα κάνετε για τα αναλώσιμα των εκτυπωτών σας.

Τα αναλώσιμα που επιλέγετε για τους εκτυπωτές σας είναι εξίσου σημαντικά για την παραγωγικότητα του γραφείου σας και για την εξοικονόμηση κόστους, όσο και ο εξοπλισμός σας. Έχοντας εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, έγιναν πιο εύχρηστα και λιγότερο δαπανηρά. Ας δούμε πώς η επιλογή των σωστών αναλωσίμων σάς βοηθά να εργαστείτε πιο εύκολα και πιο αποδοτικά.

 

1. Εξοικονόμηση κόστους

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στο σχεδιασμό γραφίτη έχουν οδηγήσει σε βελτιωμένα, λιγότερο ακριβά και ασφαλέστερα υλικά. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι ο γραφίτης EA (Emulsion Aggregation) από την Xerox. Επειδή τα τόνερ EA λιώνουν σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τα υπόλοιπα, προσκολλώνται καλύτερα στο χαρτί, προσφέροντας σταθερά αξιόπιστη εκτύπωση. Η χαμηλότερη θερμοκρασία οδηγεί επίσης σε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, εξοικονομώντας κατά μέσο όρο 20% από το ενεργειακό σας κόστος. Επιπλέον, το τόνερ EA της Xerox χρησιμοποιεί λιγότερο μελάνι για κάθε εργασία εκτύπωσης, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη οικονομία και λιγότερα απόβλητα.

 

2. Καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης

Η ποιότητα των εκτυπωσεών σας είναι σημαντική για την καθημερινή ροή της εργασίας σας. Το προηγμένο τόνερ EA της Xerox προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα εκτύπωσης, χάρη στη μοναδική του σύσταση που περιέχει μικρότερα σωματίδια γραφίτη.

Μικρότερα σωματίδια σημαίνουν λεπτότερες γραμμές και πολύ πιο καθαρή εκτύπωση. Σε συγκριτικές δοκιμές που έγιναν από το έγκριτο Ινστιτούτο Buyers Lab (BLI) διαπίστώθηκε ότι τα αναλώσιμα της Xerox πετυχαίνουν μεγαλύτερο αριθμό εκτυπωμένων σελίδων, καλύτερη ποιότητα εικόνας και υψηλότερη αξιοπιστία σε σύγκριση με τα μη γνήσια αναλώσιμα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η αγορά μη γνήσιων αναλωσίμων που κοστίζουν λιγότερο, σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται πιο δαπανηρή, λόγω της συχνής αντικατάστασής τους που προκαλείται από κατασκευαστικά ελαττώματα ή από διαρροές.

Το αποτέλεσμα είναι διακοπή της λειτουργίας της μηχανής για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αστοχίες των μονάδων τήξης και των μονάδων απεικόνισης και απώλεια παραγωγικότητας.

 

3. Αυτόματη αναπλήρωση αναλωσίμων

Όλοι σίγουρα, σε κάποια εκτύπωσή σας, έτυχε να διαπιστώσετε ότι το τόνερ τελείωσε και ότι δε μπορείτε να εκτυπώσετε. Με την επιλογή της αυτόματης αναπλήρωσης αναλωσίμων που προσφέρει η Xerox για μηχανές που είναι σε συμβόλαιο, η παραγωγικότητα του γραφείου σας μπορεί να εκτιναχθεί. Δε χρειάζεται πλέον να βασίζεστε στους υπαλλήλους σας για να παραγγείλετε αναλώσιμα. Τέλος οι φόρμες παραγγελίας και οι τηλεφωνικές κλήσεις. Και το καλύτερο από όλα, δε θα ξεμείνετε ποτέ ξανά από τόνερ.

 

4. Εύκολη αντικατάσταση

Ίσως η αλλαγή μιας κασέτας γραφίτη να μην μοιάζει με ένα μνημειώδες έργο, αλλά σίγουρα είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν βιάζεστε. Τα νέα τόνερ της Xerox αντικαθίστανται σε δευτερόλεπτα και σας βοηθούν να κάνετε ακόμη ένα βήμα προς ένα πιο παραγωγικό περιβάλλον εργασίας.

 

Είστε έτοιμοι να κάνετε τη μετάβαση σε ένα αποδοτικό, υψηλής ποιότητας τόνερ;

Η καινοτόμα τεχνολογία της Xerox σας προσφέρει την πιο αξιόπιστη λύση!

 

Η παγκόσμια αγορά αναλωσίμων

Ας δούμε τώρα τι γίνεται στην αγορά των αναλωσίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οδηγημένη από την αυξημένη ζήτηση inkjet και ασύρματων εκτυπωτών, η παγκόσμια αγορά αναλωσίμων αναμένεται να αγγίξει σε αξία τα 33 δις δολάρια ως το 2020, σύμφωνα με τη διεθνή εταιρεία ερευνών Techavio.

Στην έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία αποκαλύπτεται πως το ΟΕΜ segment κυριαρχεί στην αγορά, με μερίδιο που αντιστοιχούσε στο 82% μέσα στο 2016. Παράγοντες όπως η ολοένα και περισσότερο διευρυμένη αντίληψη και παραδοχή των επιχειρήσεων και των χρηστών πως τα ΟΕΜ αναλώσιμα είναι αξιόπιστα, ανθεκτικά και υψηλής ποιότητας, έχουν ως συνέπεια το OEM segment να συνεχίσει να οδηγεί την αγορά για πολλά ακόμα χρόνια.

Από γεωγραφικής πλευράς, η Βόρεια Αμερική συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά των αναλωσίμων, κυρίως χάρη στο γεγονός τής ολοένα και αυξανόμενης απαίτησης για inkjet και laser εκτυπωτές στην περιοχή. Οι ασύρματοι εκτυπωτές βρίσκονται επίσης υψηλά σε ζήτηση, εξαιτίας των ταχύτατων τεχνολογικών εξελίξεων και της αυξανόμενης ζήτησης από επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Η έρευνα της Techavio παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα, τα οποία όμως διαφοροποιούνται σε σχέση με εκείνα άλλων εταιρειών που ορίζουν την αξία του κλάδου των αναλωσίμων να υπερβαίνει κατά πολύ τα 33 δις δολάρια, αγγίζοντας ακόμα και τα 80 δις. Επιπλέον, άλλοι ερευνητές, πιστεύουν πως το μερίδιο ΟΕΜ της αγοράς αναλωσίμων είναι υψηλότερο του 90% στα έγχρωμα, αλλά και μικρότερο από 75% στα μονόχρωμα μελάνια.

 

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την αμερικανική Grand View Research, υπολόγισε την παγκόσμια αγορά αναλωσίμων για εκτυπωτές στα 17 δις μέσα στο 2017. Η αγορά αυτή βασίζεται σε εφαρμογές όπως το commercial printing, οι εκδόσεις, οι συσκευασίες και άλλα και σε συνδυασμό με την ανάγκη των χρηστών για οικολογικές λύσεις έχουν οδηγήσει στην αύξηση της παγκόσμιας απαίτησης για μελάνια.

Οι ανώτερες ιδιότητες των συστατικών των μελανιών όπως οι χρωστικές ουσίες, τα συνδετικά μέσα, τα διαλυτικά μέσα και τα πρόσθετα για την παραγωγή κειμένου, σχεδίου ή εικόνων, παράλληλα με την αυξανόμενη ζήτηση από τον τομέα συσκευασίας, το commercial printing και τις αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών, έχουν ως αποτέλεσμα οι λύσεις αυτές να έχουν αυξανόμενη ζήτηση στο άμεσο μέλλον. Η συσκευασία και τα publishing/commercial printing είναι τα δύο μεγάλα application segments της αγοράς αυτής.

Οι τρεις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες διαδικασίες παραγωγής περιλαμβάνουν τη φλεξογραφία, τη βαθυτυπία και τη λιθογραφία, τα οποία αντιπροσωπεύουν σημαντικό μερίδιο στον κλάδο. Η διαδικασία λιθογραφίας κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο (περίπου 28%), λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ανώτερης ποιότητας εκτύπωσης, με σχετικά χαμηλό κόστος. Η φωτολιθογραφία είναι μια διαδικασία υψηλού κόστους και υψηλής ταχύτητας και χρησιμοποιείται συχνά, καθώς αναπαράγει πολύ μικρές λεπτομέρειες.

Μια αναδυόμενη τάση στα προϊόντα μελάνης περιλαμβάνει την ψηφιακή και ηλεκτροστατική εκτύπωση. Η ψηφιακή διαδικασία είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο segment αυτής της αγοράς. Ο ανταγωνιστικός χώρος των ψηφιακών λύσεων εκτύπωσης διαφέρει αισθητά από τις παραδοσιακές διαδικασίες και είναι οικονομικά αποδοτικός βραχυπρόθεσμα, σε συνδυασμό με το πρόσθετο πλεονέκτημα της συμμόρφωσής του με το κανονιστικό πλαίσιο και την προτίμηση των καταναλωτών.

 

Ο υπό ανάπτυξη κλάδος της συσκευασίας, συμπεριλαμβανομένων των κυματοειδών χαρτονιών και των πτυσσόμενων χαρτοκιβωτίων, οφείλει την επιτυχία του στην αυξημένη χρήση βαθυτυπίας, φλεξογραφίας και ψηφιακών λύσεων. Η χρήση φλεξογραφικών τόνερ για εύκαμπτες συσκευασίες, οι ψηφιακές λύσεις για εκτύπωση κλωστοϋφαντουργικών και κεραμικών, οι αγώγιμες μελάνες για τυπωμένα ηλεκτρονικά και τα μελάνια ωρίμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία για βιοδιασπώμενες εναλλακτικές λύσεις συνιστούν βασικές παραμέτρους επιτυχίας για τον κλάδο αυτόν.

Οι συσκευασίες και οι ετικέτες είναι το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο segment, το οποίο αντιστοιχεί στο 45% και επάνω επί των συνολικών κερδών. Την ανάπτυξη του κλάδου αυτού μπορούμε να την κατανοήσουμε καλύτερα σε συνδυασμό με ένα ανερχόμενο trend τα τελευταία πέντε χρόνια, το οποίο οφείλεται στους εξής παράγοντες: Στην αύξηση της μεσαίας τάξης σε ανερχόμενες οικονομίες όπως η Ινδία και η Ταϊλάνδη, την αλλαγή στις καταναλωτικές προτιμήσεις όσον αφορά τις συσκευασίες φαγητού, καθώς και τη λιανική πώληση με εκτεταμένη διείσδυση του Internet, αλλά, τέλος, και την απαίτηση για βιοδιασπώμενα προϊόντα.

 

Όσον αφορά τα άλλα δημοφιλή segments, στα οποία περιλαμβάνονται το commercial printing και οι εκδόσεις, διαφαίνεται μια πτωτική τάση, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Grand View Research, χάρη στη συνεχώς αυξανόμενη ψηφιοποίηση και στο Internet Of Things. Ο άλλος σημαντικός λόγος για την πτώση αυτή είναι πιθανότατα η αύξηση στη ζήτηση για εκτυπώσεις σε υφάσματα, κεραμική εκτύπωση, τυπωμένα ηλεκτρονικά και χαρτοκιβώτια/χαρτόνια, για το segment των συσκευασιών. Οι τάσεις για τις εφαρμογές αυτές ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή. Για παράδειγμα, η κεραμική εκτύπωση είναι μια ευρέως αναπτυσσόμενη αγορά στην Κίνα, δεδομένου πως στηρίζεται στη μεγάλη παραγωγή σε κεραμικά πλακάκια. Επιπρόσθετα, το segment των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων επεκτείνεται σταδιακά χώρες της Ασίας όπως η Ταϊλάνδη, στις οποίες παρουσιάζεται ιδιαίτερη ανάπτυξη στον κλάδο των ηλεκτρονικών.

 

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού καθοδηγεί την παγκόσμια αγορά με επάνω από 5,4 δις δολάρια συνολικών εσόδων εντός του 2016. Στους μεγάλους «παίκτες» περιλαμβάνεται η Κίνα και η Ιαπωνία, οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικά στην αυξανόμενη αγορά μελανιών. Τα segments συσκευασίας, κεραμικής και εκτύπωσης σε υφάσματα είναι μεταξύ εκείνων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Κίνα.

Ειδικότερα για την Κίνα πρέπει να γίνει ειδική μνεία, καθότι διαθέτει μια ακμάζουσα και εξαιρετικά σταθερή αγορά στον κλάδο των μελανιών, με τις ξένες επιχειρήσεις να κατέχουν ακόμα το μεγαλύτερο μερίδιο. Εντούτοις, μιας και μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις αναλωσίμων «ξεφυτρώνουν» σε όλη τη χώρα, σταδιακά εκμεταλλεύονται την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά τους, αναπτύσσοντας το business τους σε όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα είναι πως η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει καταγράψει εξ αυτού του λόγου τον υψηλότερο ετήσιο μέσο όρο ανάπτυξης, εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων της Κίνας.

Η Ινδία, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και η Ινδονησία είναι κάποιες από τις άλλες περιοχές που έχουν δει σημαντική ανάπτυξη στον κλάδο. Η Βόρεια Αμερική είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, με τις ΗΠΑ να αποτελούν τον σημαντικότερο «παίκτη», εξαιτίας της ακμαίας αγοράς συσκευασιών και των υπαρχουσών υποδομών.

Σχετικά άρθρα

Στα $19 τρις η αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι το 2024

H Logicom γίνεται Oracle Cloud MSP

CPI: Ασύρματη προβολή με τη σφραγίδα της BenQ

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα