15.8 C
Athens
05/03/2021
Biztech

Ακυρώθηκε η φετινή MWC Barcelona 2020

Στις 12 Φεβρουαρίου και έπειτα από το «μπαράζ» ακυρώσεων σημαντικών εκθετών εξαιτίας της συνεχιζόμενης επιδημίας του ιού Covid-19 ο οργανισμός GSM Association (GSMA) που διοργανώνει τη μεγαλύτερη έκθεση mobile τεχνολογίας στον κόσμο αποφάσισε τελικά να την ακυρώσει. Στην ανακοίνωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της GSMA John Hoffman δήλωσε ότι η επιδημία κορωναϊού έχει καταστήσει αδύνατη τη διεξαγωγή του event το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου.

 

«Λαμβάνοντας υπόψη το ασφαλές και υγιές περιβάλλον της Βαρκελώνης και τη χώρα υποδοχής της έκθεσης, η GSMA ακύρωσε την MWC Barcelona 2020, επειδή η παγκόσμια ανησυχία σχετικά με την επιδημία του κορωναϊού, καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή της από την GSMA. Οι αρχές της πόλης υποδοχής σέβονται και κατανοούν αυτή την απόφαση, ενώ από κοινού με την GSMA θα συνεχίσουν να εργάζονται για την MWC Barcelona 2021 και τις μελλοντικές διοργανώσεις. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε εκείνους που έχουν πληγεί στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο».

 

Ο οργανισμός GSMA αντιπροσωπεύει περισσότερες από 1.200 εταιρείες σε όλο τον κόσμο στο χώρο του mobile οικοσυστήματος και η ετήσια έκθεση MWC είναι η ευκαιρία τους να παρουσιάσουν τις νέες λύσεις τους στο χώρο. Η MWC πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη από το 2006 και έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία με έσοδα γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δημιουργεί 14.000 θέσεις προσωρινής απασχόλησης. Πέρυσι, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν την MWC, πολλοί από τους οποίους είτε προέρχονται από την Κίνα, είτε εργάζονται σε κινεζικές εταιρείες.

 

Οι ακυρώσεις που προηγήθηκαν

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στη φετινή MWC 2020 οι μεγάλοι κατασκευαστές θα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα με έμφαση το «intelligent connectivity» πού ήταν και το moto για φέτος. Ωστόσο, στις αρχές του μήνα, η LG ακύρωσε τη συμμετοχή της, ακολουθούμενη από τη ZTE. Η Ericsson, ένας από τους μεγαλύτερους εκθέτες της MWC, επίσης ακύρωσε τη συμμετοχή της, όπως επίσης και οι μεγάλοι πάροχοι Deutsche Telecom, Vodafone και Orange, ακολουθούμενοι από τους μεγάλους Αμερικανούς εκθέτες Intel, Amazon, Cisco και Nvidia. Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα ακύρωσαν οι Sony, Vivo, NTT Docomo Nokia, BT και HMD, ενώ ελάχιστες ώρες πριν την επίσημη απόφαση της GSMA για ακύρωση της έκθεσης η Intracom Telecom με δελτίο τύπου ανακοίνωσε την αποχώρησή της.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο απώτερος στόχος αυτής της κίνησης είναι να αποφευχθεί ο κίνδυνος έκθεσης των εργαζομένων της, καθώς και των συνεργατών της σε ένα επισφαλές και επιδεινούμενο περιβάλλον, μιας και στις 30 Ιανουαρίου 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον κοροναϊό ως παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία.

 

Ο κ. Mohamed Ahmed, διευθύνων σύμβουλος της Intracom Telecom, υπογραμμίζει: «Οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες και οι πελάτες της Intracom Telecom έχουν πρωταρχική σημασία για την εταιρεία και αποτελούν κύρια προτεραιότητά μας. Σας διαβεβαιώνω ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη, καθώς το MWC Barcelona είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κλάδο που δραστηριοποιούμαστε. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε βέβαιοι ότι ακολουθούμε την πλέον ορθή και υπεύθυνη οδό για όλους».

 

Εκκλήσεις για ψυχραιμία

Η GSMA είχε ανακοινώσει αρχικά μια σειρά μέτρων για την προστασία των επισκεπτών και των εκθετών, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης όσων θα ταξιδέψουν από την επαρχία της Κίνας όπου ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά και την εγκατάσταση θερμικών καμερών στους χώρους της έκθεσης.

Μάλιστα, η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Ada Colau, είχε δηλώσει ότι ήθελε να στείλει ένα «μήνυμα ψυχραιμίας», επιμένοντας ότι η πόλη ήταν έτοιμη να φιλοξενήσει την εκδήλωση, ενώ αξιωματούχοι των ισπανικών υγειονομικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί η MWC.

 

Στο ίδιο πνεύμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ζητήσει να επικρατήσει ψυχραιμία.

«Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει εξάπλωση του ιού εκτός της Κίνας, οπότε ο ΠΟΥ δεν συνιστά να ακυρώνονται οι μεγάλες εκθέσεις», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Tarik Jasarevic στο Reuters.

 

Παρόλα αυτά, οι μεγάλοι εκθέτες της MWC 2020 δεν πείστηκαν ότι οι προφυλάξεις και οι διαβεβαιώσεις των αρχών επαρκούν για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού, ο οποίος έχει ήδη βγει από τα σύνορα της Κίνας.

 

Κάπως έτσι, η MWC 2020 αποτελεί ήδη παρελθόν πριν καν ανοίξει τις πύλες της.

Ραντεβού το 2021…

Σχετικά άρθρα

30% πάνω οι LED projectors της ViewSonic

Giorgos Athanassiadis

Νέα μοντέλα NAS από την CPI

Kitriniaris

The Wall: Η πρώτη αρθρωτή τηλεόραση MicroLED από τη Samsung

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα