Ερχονται τα πρωτα εξυπνα κοσμηματα με δυνατοτητα πληρωμων

Η Visa και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Follie Follie και τη Links of London ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοσμημάτων με δυνατότητα πληρωμής. Τα πρωτότυπα προϊόντα της σειράς παρουσιάστηκαν στο περίπτερο της Visa και στο χώρο Visa Everywhere Garden κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2018.

Η σειρά έξυπνων κοσμημάτων περιλαμβάνει δαχτυλίδια και βραχιόλια με ενσωματωμένη τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών, τα οποία θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να ολοκληρώνουν τις πληρωμές τους εύκολα και με ασφάλεια, σε οποιοδήποτε τερματικό με τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών.

Η σειρά κοσμημάτων, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στη φετινή χρονιά, θα είναι αρχικά διαθέσιμη στους Έλληνες καταναλωτές. Το έργο συντονίζει η εταιρεία QIVOS η οποία έχει αναλάβει τη συνολική διαχείριση και υλοποίησή του.

 

 

Τα συγκεκριμένα κοσμήματα βασίζονται στην τεχνολογία NFC και το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να «συνδέσει» μια υφιστάμενη κάρτα της Εθνικής Τράπεζας. Από εκεί και πέρα αντί για την κάρτα, ο χρήστης απλά περνά το δαχτυλίδι ή το βραχιόλι του πάνω από το ασύρματο τερματικό POS.