Ρεκορ τζιρου για την EMC το γ’ τριμηνο

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2014 παρουσίασε η EMC, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της περιόδου να ανέρχεται στα $6 δις, αυξημένος κατά 9% σε ετήσια βάση, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία. Τα καθαρά κέρδη της EMC ανήλθαν σε $587 εκατομμύρια και τα κέρδη ανά μετοχή σε $0,28, καταγράφοντας αύξηση 4% σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, η EMC Information Infrastructure κατέγραψε ενθσχυμένο κύκλο εργασιών κατά 6% σε ετήσια βάση. Το νέο high-end σύστημα storage, VMAX, τέθηκε σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας προς το τέλος του τρίτου τριμήνου, και οι πωλήσεις νέων συστημάτων κυμάνθηκαν σε επίπεδο ανάλογο των προσδοκιών. Τα έσοδα από προϊόντα Unified Storage και Backup & Recovery συνέχισαν αναπτύσσονται με ρυθμό 6%, σε ετήσια βάση. Τα έσοδα από τον κλάδο Emerging Storage αυξήθηκαν κατά 47% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων EMC XtremIO, EMC ViPR και EMC ScaleIO. Τα έσοδα από τις λύσεις EMC Isilon αυξήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα συγκεκριμένα προϊόντα ευνοούνται από τις νέες δυνατότητες ανάλυσης Big Data που εξασφαλίζει η ενσωμάτωση του πλαισίου Hadoop. Επίσης, ο κύκλος εργασιών της RSA αυξήθηκε 4%, σε ετήσια βάση, καθώς η ασφάλεια παραμένει προτεραιότητα για τους οργανισμούς που κτίζουν τώρα ένα hybrid cloud.

Η VMware παρέμεινε σε τροχιά ταχύτατης ανάπτυξης, με τα έσοδα της εντός EMC να διαμορφώνονται 17% πάνω από τα αντίστοιχα περυσινά, καθώς οι πελάτες συνεχίζουν να επενδύουν σε software-defined data center, σε λύσεις hybrid cloud και σε υλοποιήσεις end-user computing.

Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών της Pivotal αυξήθηκε 24% σε ετήσια βάση. Η Pivotal είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη δραστηριότητα της EMC, καθώς επωφελείται από τη μετάβαση των οργανισμών σε εφαρμογές επόμενης γενιάς.

Σε ενοποιημένη βάση, τα έσοδα της EMC από την αγορά της Β. Αμερικής αυξήθηκαν κατά 8%, σε ετήσια βάση, αντιπροσωπεύοντας το 55% των ενοποιημένων εσόδων της περιόδου. Τα έσοδα από δραστηριότητες της EMC στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική ενισχύθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση, από την αγορά Ασίας-Ειρηνικού και Ιαπωνίας κατά 4% και από την αγορά της Λατινικής Αμερικής κατά 1% (yoy). Τέλος, η αύξηση των εσόδων από τις χώρες BRIC και 13 άλλες αγορές εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 9% σε ετήσια βάση.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.
 

Related Posts