Νεος CEO στην AMD

Με μια κίνηση που εξέπληξε, ως προς το timing, τους περισσότερους αναλυτές, η AMD ανακοίνωσε πως αντικαθιστά τον μέχρι σήμερα CEO, Rory Read, και τη θέση του αναλαμβάνει η Lisa Su, μέχρι πρότινος Chief Operating Officer της εταιρείας. Η Su ήταν το αδιαμφησβήτητο Νο2 στην AMD, γεγονός που είχε διαφανεί και από την αναβάθμισή της σε COO τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο σχεδόν κανείς δεν περίμενε αλλαγή ηγεσίας τόσο σύντομα καθώς ο Read είχε δώσει ενθαρρυντικά δείγματα διοίκησης.

Ο Read είχε αναλάβει τα ηνία της AMD το 2011 και στη διάρκεια της θητείας του κατόρθωσε να σταθεροποιήσει  την εταιρεία αλλά κυρίως να διαφοροποιηθεί από την κλασσική της αγορά – τα PCs – με αιχμή του δόρατος τα chips για το PS4 και το Xbox One, γεγονός που της επέτρεψε να σημειώσει καλά αποτελέσματα τα τελευταία τρίμηνα. Αναλυτές πιστώνουν επίσης στον Read την αλλαγή κουλτούρας που εμφύσησε στην εταιρεία, όσον αφορά την on time παράδοση νέων προϊόντων στους πελάτες, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στην περίπτωση των πολύπλοκων chips που προορίζονταν για τα PS 4 και Xbox One.

Από την άλλη, επισημαίνουν ότι η επιλογή της Su είναι απολύτως λογική αφού πρόκειται για στέλεχος με μακρά εμπειρία στο συγκεκριμένο business, που κατανοεί όσο λίγοι τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά των chips. H ΑMD κάνει μεγάλο αγώνα για να διαφοροποιηθεί από την παρακμάζουσα αγορά των PCs και προς την κατεύθυνση αυτή αναπτύσσει μια σειρά semi-custom επεξεργαστών και embedded chips για την αναδυόμενη αγορά του Internet of Things ενώ στις αρχές του 2015 αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτοι servers με ARM chips της AMD.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.