Κινητικοτητα και ενδιαφερον στην Intracom Telecom

Πληθαίνουν εκ νέου οι φήμες τις τελευταίες εβδομάδες ότι κάτι κινείται στην IntracomTelecom και ότι θα έχουμε εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα της μετοχικής σύνθεσης. Ως γνωστόν, η Intracom Holdings που έχει το 49% συζητά με τη ρωσική Sitronics που έχει το 48% για την πώληση ποσοστού (μέρους ή όλου) της πρώτης στη δεύτερη. Οι συζητήσεις διαρκούν εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι ουσιαστικό.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε, όμως, είναι πως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχει και άλλος ενδιαφερόμενος. Στην αρχή, κάτι είχε ακουστεί για κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από την ανατολική Ασία, μετά ακούσαμε και για από Ευρώπη μεριά, αλλά τίποτε δεν επιβεβαιώνεται. Ίσως, επειδή συζητήσεις υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό. Πάντως, οι Ρώσοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πουλούσαν και οι ίδιοι όλο το ποσοστό τους.

Πάντως, στους ενδιαφερόμενους μάλλον δεν περιλαμβάνεται η κινεζική Huawei, η οποία κάποια στιγμή έφθασε πολύ κοντά στο να πάρει το 80% της Intracom Telecom. Αλλά, το σχέδιο ναυάγησε. Και το μόνο που απέμεινε είναι το 3% της RhydraTrading, η οποία, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι κινεζικών συμφερόντων εταιρεία και όχι ρωσικών, όπως ήταν η γενική αίσθηση που υπήρχε.

Related Posts