22.9 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Huawei: Aπόβαση στην Ευρώπη μέσω SAP

H Huawei έχει βάλει ως στόχο την εδραίωση της παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά του Εnterprise και στην προσπάθειά της αυτή βρήκε ως πολύτιμο σύμμαχο τη γερμανική SAP. Ανακοινώθηκε, λοιπόν, ότι η SAP πιστοποίησε τον Tecal RH5885 V2 server της Huawei για την in-memory πλατφόρμα HANA της γερμανικής εταιρείας. Τέτοιου είδους συμφωνίες και με άλλους παρόχους επιχειρηματικού λογισμικού θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου η Huawei να καταστεί υπολογίσιμη δύναμη στον τομέα του Enetrprise. Το πόσο σοβαρά παίρνει τη συγκεκριμένη αγορά η Huawei φάνηκε άλλωστε και από τη φετινή παρουσία της στη CeΒΙΤ, καθώς στο 900 τ.μ. περίπτερο της εταιρείας κυριαρχούσαν servers, λύσεις storage και εξοπλισμός networking.

Το άμεσο όφελος για την Huawei είναι ότι πλέον μπορεί να διαθέτει τα συστήματά της σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς η λύση HANA χρησιμοποιείται ευρέως. Το έμμεσο, και ίσως σημαντικότερο μακροπρόθεσμα, όφελος για την κινεζική εταιρεία είναι ότι πλέον τα προϊόντα της αποκτούν κύρος, καθώς αν τα εμπιστεύεται η γερμανική SAP τότε προφανώς μπορεί να τα εμπιστευθούν όλοι.

Η Huawei σήμερα κατέχει το 5% της αγοράς server στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ωστόσο το μερίδιό στην Ευρώπη-Μέση Ανατολή- Αφρική είναι μικρότερο από 1%, σύμφωνα με στοιχεία της Gartner. Το να εισέλθει στην συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ δύσκολο, ειδικά μάλιστα στην ευρωπαϊκή αγορά η οποία είναι ώριμη με καλά δομημένες συμμαχίες και τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές servers να μοιράζονται συνολικά το 75% του τζίρου. Η Huawei, αλλά και κάθε νεοεισερχόμενος κατασκευαστής, θα πρέπει αφενός να “στήσει” το κανάλι του αφετέρου να πείσει τους δυνητικούς πελάτες ότι έχει να προσφέρει κάτι που οι παραδοσιακοί κατασκευαστές δεν μπορούν. Αναλυτές συμφωνούν ότι η συμφωνία με την SAP είναι ένα καλό βήμα ωστόσο δεν είναι αρκετό. Η Huawei πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο, ένα οικοσύστημα αξιόπιστων συνεργατών αν θέλει να καθιερωθεί στην αγορά του Enterprise. Κλασσικό παράδειγμα επιτυχίας είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η Cisco η οποία ξεκίνησε με την VMware και σταδιακά επέκετινε τη συνεργασία της με τη  SAP, τη Microsoft and την Oracle, ενσωματώνοντας τα προϊόντα της γύρω από διαφορετικές πλατφόρμες λογισμικού.

Ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο τομέας του Enterprise της Huawei βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα καθώς ξεκίνησε τις δραστηριότητές του μόλις πριν δύο χρόνια, μεσούσης μάλιστα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Οπότε η μέχρι σήμερα εξέλιξή του μάλλον ως ελπιδοφόρα μπορεί να χαρακτηριστεί.
 

Σχετικά άρθρα

Η Targit χορηγός στο Hands on Business Finance

Kitriniaris

Η realme, στο Top 5 της ελληνικής αγοράς για το 4ο τετράμηνο του 2020

Giorgos Athanassiadis

Bronze διάκριση η Bewise στα Cyber Security Awards για τoν όμιλο Public 

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα