ΗΠΑ υπερ Apple και κατα Samsung

Με μια απόφαση που προκάλεσε αίσθηση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έθεσε βέτο σε άλλη απόφαση της αμερικανικής επιτροπής διεθνούς εμπορίου, η οποία απαγόρευε την εισαγωγή συγκεκριμένων προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ επειδή αυτά παραβίαζαν μια πατέντα της Samsung. Με απλά λόγια η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδειξε ότι οι πολιτικές και οι διακηρύξεις περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων είναι καλές, αρκεί να μην βλάπτουν τις αμερικανικές εταιρείες. 

Ειδικότερα, η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε βέτο εναντίον της απαγόρευσης εισαγωγής προγενέστερων μοντέλων iPhone και iPad με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο προς το δημόσιο συμφέρον. Η απαγόρευση επιβλήθηκε όταν η κορεατική Samsung κατέφυγε σε αμερικανικά δικαστήρια ισχυριζόμενη ότι η Apple παραβιάζει μια πατέντα της.

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται στα δικαστήρια σε πολλές χώρες του κόσμου με εκατέρωθεν ισχυρισμούς περί παραβίασης διάφορων ευρεσιτεχνιών. Η δικαίωση της Samsung επί αμερικανικού εδάφους θα ήταν ένα ισχυρό χτύπημα στην Apple. Γι’ αυτό άλλωστε και υπήρξε παρέμβαση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.