15.7 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Έρικ Σμιντ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Μέκκα της τεχνολογίας

“Εξαλείψτε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας”. Η φράση αυτή του Έρικ Σμιντ, εκτελεστικού προέδρου της Google, συμπυκνώνει σε μεγάλο βαθμό το κεντρικό μήνυμα που προσπάθησε να περάσει ένα από τα πιο γνωστά στελέχη της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών, στη σημερινή του ομιλία (10/10/2013) στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε ο κ. Σμιντ και στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σμιντ χαρακτήρισε την κρίση ως ευκαιρία προκειμένου να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές κυρίως σε θεσμικό επίπεδο. Κατά την άποψη του κ. Σμιντ, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα είναι μονόδρομος για την έξοδο από την οικονομική κρίση και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και θα μπορούσε να αποτελέσει την έδρα πολλών νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων. “Είναι εφικτό να μετατρέψετε την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Αθήνα σε μία Μέκκα της τεχνολογίας” δήλωσε ο κ. Σμιντ, o οποίος δεν παρέλειψε να δηλώσει εντυπωσιασμένος από το σθένος των Ελλήνων. “Δεν είμαι βέβαιος τι θα γινόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες αν είμασταν σε μία αντίστοιχη κατάσταση” τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google. “Τα κακά νέα για την Ελλάδα είναι πίσω, τα καλά έρχονται” ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του κ. Σμιντ.

O εκτελεστικός πρόεδρος της Google τόνισε ότι τα παραδείγματα από το εξωτερικό, και ιδίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνουν ότι οι νέες θέσεις εργασίας έρχονται από νέες, καινοτόμες επιχειρήσεις και υποστήριξε ότι η απάλειψη όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων προκειμένου αυτές οι προσπάθειες να προωθηθούν είναι η μόνη λύση για να φύγει τόσο η Ελλάδα όσο και άλλες χώρες από την κρίση.

Ερωτώμενος αν το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας, στο οποίο αναφερόταν συνεχώς, είναι ένας λόγος προκειμένου να επενδύσει η Google στην Ελλάδα. “Τα συζητάμε όλα” ήταν η απάντηση του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό υπήρξε αναφορά στο ενδεχόμενο δημιουργίας στην Αθήνα ενός Google Campus, ήτοι έναν χώρο όπου μπορεί να φιλοξενήσει νεοφυείς επιχειρήσεις (τα αποκαλούμενα startups), τα οποία στο εξωτερικό αποτελούν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης των οικονομιών. Τέτοιου είδους χώροι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο και το Τελ Αβίβ, και αποτελούν βασικό κομμάτι της στρατηγικής της Google.

Πάντως, οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σμιντ συζήτησε με τον κ. Σαμαρά και για τα θέματα που υπάρχουν αυτή την περίοδο στις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Google, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2014.

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται η θετική πορεία του ομίλου Quest στο A΄ εξάμηνο 2022

Giorgos Athanassiadis

IDC: Σταθερή η ελληνική αγορά πληροφορικής

Kitriniaris

Ιntel: Chips για μια ετικέτα ως ένα data center

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα