19/04/2024
Biztech

Έρευνα: Πόσο ασφαλής είναι η επιχείρησή σας;

Δεδομένων των απειλών ασφαλείας που βιώνουν παγκοσμίως, οι επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους αναπροσαρμόζουν και αυστηροποιούν τις πολιτικές ασφαλείας του ΙΤ τους.

Προκειμένου να έχουμε μια συνολική εικόνα για το πώς αντιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις το ζήτημα της ασφάλειας συσκευών και υπολογιστών, καθώς επίσης και του τι συνεπάγονται για αυτές από πλευράς κόστους τα όποια κενά ασφαλείας, η Penton Research διεξήγαγε μια έρευνα σε 468.863 μέλη των Penton brands, στοχεύοντας ιδιαίτερα εκείνους που κατέχουν τίτλο σχετικό με executive management ή IT.

 

Η έρευνα που δημοσίευσε η IDC (2015 IT Security), βρήκε πως η πλειονότητα (64%) όσων ανταποκρίθηκαν θεωρούν πως η ασφάλεια αποτελεί βασική προτεραιότητα για το ΙΤ της εταιρείας.

Επιπλέον, αποκάλυψαν τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις επηρεάζονται αρνητικά από τα κενά ασφαλείας. Συνολικά, το 8% των συμμετεχόντων βίωσαν τουλάχιστον ένα πρόβλημα ασφαλείας στο hardware εντός δύο ετών. Αντίστοιχα, το ποσοστό για το software ανέρχεται στο 16% για την περίοδο των δύο ετών, ενώ το 19% ανέφερε ζήτημα κλοπής δεδομένων και το 27% παύση εργασιών εξαιτίας των κενών ασφαλείας.

 

Οι συμμετέχοντες αποκάλυψαν τους βαθύτερους… ΙΤ φόβους τους, με το 25% να θεωρεί την απώλεια δεδομένων των πελατών ως το μεγαλύτερο, το 19% τις επιπτώσεις στις διεργασίες και την παραγωγικότητα, και το 15% την απώλεια των εταιρικών δεδομένων. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ποιους vendors θεωρούν τους πλέον αξιόπιστους όταν αναζητούν ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας, με την πλειονότητα να επιλέγει την HP (41%), ακολουθούμενη από τις Dell και Lenovo.

 

Τα καλά νέα είναι πως οι επιχειρήσεις δίνουν πλέον προτεραιότητα στην ασφάλεια του ΙΤ, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που συνεπάγεται η αποτυχία για το business τους, υλοποιώντας λύσεις hardware και software. Για το σκοπό αυτόν, είναι σημαντικό να ελέγχουν σε τακτά διαστήματα τις πολιτικές ασφαλείας του ΙΤ τους και να ενθαρρύνουν το συνεχή διάλογο σχετικά με τους νέους τρόπους με τους οποίους οι τρέχουσες πολιτικές θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συνεχώς εξελισσόμενων τεχνολογιών και απειλών ασφαλείας.

 

Αν και οι μεγάλες επιχειρήσεις φαίνεται να παίρνουν πιο σοβαρά τους κινδύνους και τις απειλές για το ΙΤ από τις SMBs, και οι δύο αναγνωρίζουν τον αρνητικό τους αντίκτυπο. Οι SMBs επιβάλλεται να υλοποιήσουν πολιτικές ασφαλείας, επιλέγοντας μεταξύ συστημάτων διαχείρισης mobile συσκευών που προσφέρουν κρυπτογράφηση, διαχείρισης password, αλλά και διανομής software που θα εκπαιδεύει τους εργαζομένους σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα πτυχή είναι εκείνη σχετικά με τις επιπτώσεις των επιθέσεων, όχι μόνο στα έσοδα και στην παραγωγικότητα, αλλά στην ίδια την ακεραιότητα και στη φήμη της επιχείρησης – εφόσον υποστεί πλήγμα, απαιτούνται χρόνια προκειμένου να επανέλθει. Προφανώς, οι προληπτικές πολιτικές και η δέσμευση σε αποτρεπτικά μέτρα αποτελούν τα πρώτα βήματα ελαχιστοποίησης των κινδύνων και προάσπισης του “καλού ονόματος” της επιχείρησης.

Στην ίδια λογική εντάσσεται και η υποχρεωτική πλέον εκπαίδευση όλων των εργαζομένων σχετικά με τις επιπτώσεις και τη σοβαρότητα των ολισθημάτων στο θέμα της ασφάλειας. Εφόσον πάλι οι επιχειρήσεις δεν είναι ικανοποιημένες από τις ήδη υπάρχουσες λύσεις ασφαλείας τους, θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις και να απευθυνθούν σε εκείνους τους vendors που είναι αξιόπιστοι, όπως η HP που εξάλλου κατέχει και την 1η θέση στις προτιμήσεις των επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα