19.4 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Business Tablets: Ανατροπή δεδομένων

Έχουµε µιλήσει πολλές φορές για τις νέες µορφές computing, που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω των tablets, τα οποία έχουν αλλάξει κατά κόρο τις συνήθειες των χρηστών, είτε αναφερόµαστε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε business χρήση.

Κακά τα ψέµατα, η αλλαγή αυτή προήλθε από µια εταιρεία, η οποία δεν µπορεί να χαρακτηριστεί ούτε κλασσικός κατασκευαστής PC, και που δεν διακρίνεται και για την καναλική της στρατηγική. Μιλάµε για την Apple βέβαια, η οποία µε την παρουσίαση του iPad κατάφερε να δηµιουργήσει ένα πραγµατικό νέο µοντέλο χρήσης, κυρίως λόγω του σχεδιασµού, της µπαταρίας, της διάρκειας ζωής της µπαταρίας, της απλότητας σε επίπεδο χρήσης, του περιεχοµένου και των εφαρµογών.

Το µοντέλο που ακολούθησε η Apple ήταν εξαιρετικά επιτυχηµένο. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να αρχίζει να µπαίνει και στο χώρο των επιχειρήσεων κυρίως λόγω των στελεχών, που ήθελαν να συνεχίζουν να χρησιµοποιούν τo iPad και για να έχουν πρόσβαση στους εταιρικούς πόρους. Τα πράγµατα βέβαια σε αυτό το κοµµάτι δεν είναι τόσο απλά, καθώς η διαχείριση του iPad και των Android tablets δεν είναι αντίστοιχη µε των PCs ή των notebooks µε αποτέλεσµα να δυσκολεύουν σε µεγάλο βαθµό το ρόλο των τµηµάτων IT. Εδώ δηµιουργείται µια πραγµατικά µεγάλη ευκαιρία για τη νέα γενιά tablets, που συνδυάζουν τα Windows 8 µε πλατφόρµες της Intel, και καλύπτουν µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τις προσωπικές ανάγκες των χρηστών όσο και τις επαγγελµατικές τους.

Αν πάρουµε όµως τα πράγµατα από την αρχή θα δούµε ότι το φαινόµενο tablet δεν είναι τόσο νέο για την επιχείρηση όσο τείνουµε να πιστεύουµε εξαιτίας της επιτυχίας του Apple iPad. Το πρώτο tablet µε Microsoft Windows είχε παρουσιαστεί το 1991 από την NCR. Ακολούθησαν αρκετές προσπάθειες µε συσκευές που στηρίζονταν στα Windows XP Tablet Edition, τα Windows Vista και τα Windows 7. Καµία από αυτές όµως δεν είχε κάποια σηµαντική επιτυχία – εκτός µερικών περιπτώσεων κάθετων αγορών. Ποιοι ήταν οι λόγοι όµως που οδήγησαν σε αυτό το σηµείο; Ας τους δούµε πιο αναλυτικά, κάτι που θα µας οδηγήσει στο συµπέρασµα ότι πλέον τα πράγµατα είναι τελείως διαφορετικά.

• Εµπειρία χρήσης: Από την πρώτη προσπάθεια για tablet µέχρι και τα Windows 7, το βασικό interface του λειτουργικού συστήµατος παρέµενε το ίδιο, ανεξάρτητα αν µιλάγαµε για κάποιο desktop σύστηµα ή για κάποιο tablet. Τα Windows ήταν σχεδιασµένα για χρήση µε πληκτρολόγιο και ποντίκι και όχι µε τα δάκτυλα. Από εκεί και ύστερα ακόµη και µε το ειδικό pen η χρήση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι τα µενού, αλλά και τα όποια εικονίδια ήταν εξαιρετικά µικρά εκ σχεδιασµού.

• Διαστάσεις και βάρος: Τα περισσότερα tablets µε Windows ήταν πιο παχιά και πολύ πιο βαριά σε σχέση µε το σύγχρονο iPad. Η µεταφορά εξαιτίας αυτών των ζητηµάτων πραγµατοποιούταν είτε µε λουριά είτε µε ειδικές θήκες. Σε κάθε περίπτωση ήταν αρκετά προβληµατική διαδικασία.

• Διάρκεια µπαταρίας: Η διάρκεια της µπαταρίας είναι περισσότερο σηµαντική στα tablets παρά στα notebooks. Ένα tablet θα χρησιµοποιηθεί σε ένα περιβάλλον εξυπηρέτησης περιβάλλοντος και το άδειασµα της µπαταρίας σε µια τέτοια περίπτωση µάλλον θα φανεί αρκετά άσχηµο, σε σηµείο που µιλάµε για χάσιµο της πώλησης.

• Ανθεκτικότητα: Τα tablets πρέπει να είναι πιο ανθεκτικά από τα notebooks, καθώς δεν είναι λίγες περιπτώσεις που χρησιµοποιούνται σε βιοµηχανικό  χώρο ή υπό άλλες δύσκολες συνθήκες. Η πιθανότητα πτώσης είναι εξαιρετικά σηµαντική καθώς οι χρήστες κρατούν συνεχώς τη συσκευή στα χέρια τους σε µεγάλο σχετικά ύψος από την επιφάνεια. Ο σχεδιασµός από µόνος του ήταν εξαιρετικά δύσκολος καθώς δεν υπήρχαν χαρακτηριστικά όπως το Gorilla Glass και µια πτώση ισοδυναµούσε µε πιθανή ολική καταστροφή.

• Τιµή: Το κόστος των tablets ήταν σηµαντικά µεγαλύτερο από αυτό των notebooks, κάτι που δικαιολογούταν από την ανάγκη χρήσης µικρότερων components, εξιδεικευµένων λύσεων ψύξης, οθόνης αφής και άλλων των χαρακτηριστικών.

Επιστροφή στο παρόν
Με όλα τα παραπάνω δεν είναι να απορεί κανείς γιατί το iPad κατάφερε να αλλάξει σηµαντικά τα δεδοµένα. Ήταν µια συσκευή που οποιοδήποτε στέλεχος θα ήθελε να έχει συνεχώς µαζί του. Το iPad δεν είχε κανένα σχεδόν από τα µειονεκτήµατα που είχαν τα παλιότερα Windows tablets. Διέθετε ένα λειτουργικό σύστηµα βελτιστοποιηµένο για χρήση µε την αφή όπως και τις απαραίτητες εφαρµογές, ήταν εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ, διέθετε µεγάλη διάρκεια µπαταρίας και το κόστος απόκτησης ήταν απολύτως λογικό.

Παρά το γεγονός ότι η Apple είναι παραδοσιακά εξαιρετικά µυστικοπαθής για την διοχέτευση πληροφοριών σχετικών µε τις πωλήσεις έγινε ξαφνικά εξαιρετικά οµιλητική σχετικά µε το πόσες επιχειρήσεις εξετάζουν ή υιοθετούν το iPad. Ο Tim Cook δεν σταµατά να αναφέρεται σε στοιχεία τα οποία δηµιουργούν την αίσθηση µιας εξαιρετικά ισχυρής παρουσίας αλλά τα πραγµατικά νούµερα δεν είναι γνωστά, οπότε κρατάµε και µικρό καλάθι. Ειδικότερα αν κάποιος δει από κοντά τις επιπλέον απαιτήσεις που είναι απαραίτητες για το deployment iPad στην επιχείρηση. Πιο συγκεκριµένα:

• Ασφάλεια: Σε ένα τυπικό περιβάλλον επιχείρησης µε συσκευές Windows, το τµήµα IT διαθέτει ήδη τα απαραίτητα εργαλεία για να κρυπτογραφήσει τον αποθηκευτικό χώρο µε το BitLocker, να περιορίσει τις δυνατότητες εγκατάστασης εφαρµογών και να παρέχει πρόσβαση υπό προϋποθέσεις σε εµπιστευτικά δεδοµένα µε πολιτικές οµάδων. Με την έλευση tablets όπως είναι το iPad ή και τα Android tablets, απαιτείται η αγορά επιπλέον υποδοµής (hardware κα software) για να υπάρξει το ίδιο αποτέλεσµα.

• Software: Όλες οι επιχειρηµατικές εφαρµογές που χρησιµοποιεί ένας χρήστης πρέπει να ξαναγραφτούν για να µπορέσουν να χρησιµοποιηθούν στο iPad ή στο Android, καθώς η πληθώρα τους είναι γραµµένη για Windows ή ακόµη και για DOS. Αν σε αυτές προσθέσουµε και το κοµµάτι της παραγωγικότητας τα πράγµατα γίνονται ακόµη πιο περίεργα καθώς το Microsoft Office αποτελεί το de facto στάνταρ για την επιχείρηση. Η πρόσβαση στην εν λόγω εφαρµογή από τα tablets (iOS και Android) είναι προβληµατική αν όχι αδύνατη. Οι περισσότερες συµβατές εφαρµογές έχουν σηµαντικά προβλήµατα απεικόνισης και διαχείρισης των αρχείων του Office.

• Συµβατότητα µε τα περιφερειακά: Η προσέγγιση της Apple µε το iPad είναι η απλότητα, κάτι που οδήγησε στην ανυπαρξία θυρών. Οι επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στην αγορά περιφερειακών σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν καµία ελπίδα. Συσκευές όπως laser εκτυπωτές, smart cards και άλλες δεν υποστηρίζονται σε µεγάλο βαθµό. Υπάρχουν εναλλακτικές για το iPad αλλά συνεπάγονται την αγορά κάποιου νέου περιφερειακού ή την χρήση κάποιου µην αποτελεσµατικού workaround.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουµε και τα ζητήµατα διαχείρισης των συσκευών όπως και επισκευής του σε περίπτωση βλάβης και τα πράγµατα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα.

Τεχνολογίες που αλλάζουν το τοπίο
Οι επιχειρήσεις σε πολλές περιπτώσεις προχώρησαν σε θυσίες για να µπορέσουν να υιοθετήσουν το iPad ή κάποιο Android tablet καθώς µέχρι σήµερα δεν υπήρχε κάποια σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Τα δεδοµένα όµως αλλάζουν άρδην από δυο τεχνολογίες. Από τη µια έχουµε τα Windows 8 της Microsoft και από την άλλη τον επεξεργαστή Atom Z2760 της Intel (µε την κωδική ονοµασία Clover Trail).

Microsoft Windows 8
Για τα Windows 8 έχουν γραφτεί πολλά (και από τις σελίδες αυτού του περιοδικού). Το βασικότερο όµως που θα έπρεπε να αναφέρουµε είναι η διατήρηση της συµβατότητας µε τις εφαρµογές που τρέχουν και σε περιβάλλον Windows 7, τις υπηρεσίες αλλά και τα hardware περιφερειακά. Έφεραν επιπλέον υποστήριξη για USB 3, Secure Boot µε UEFI και σαφώς ανανεωµένη λειτουργικότητα. Το µεγάλο τους ατού (για το οποίο βέβαια πολλοί τα έχουν κατηγορήσει) είναι το γεγονός ότι µπορεί να λειτουργήσουν εξίσου καλά τόσο σε tablet mode όσο και στο κλασικό desktop mode.

Intel Atom Processor Z2760
Όµως από µόνα τους τα Windows 8 δεν θα ήταν αρκετά. Εξίσου απαραίτητος ήταν και ένας επεξεργαστής, ο οποίος θα αποτελούσε τη βάση για tablets, τα οποία θα είχαν εξαιρετικά µικρό βάρος, µεγάλη διάρκεια µπαταρίας και πολύ καλή απόδοση. Ο επεξεργαστής αυτός δεν είναι άλλος από τον Atom Z2760, που στηρίζεται στον πυρήνα Penwell µε δυο πυρήνες και τέσσερα threads. Όπως αντιλαµβάνεται κανείς στηρίζεται στο σύνολο εντολών x86 παρέχοντας συµβατότητα τόσο µε τις εφαρµογές µέσα από το Windows Store όσο και µε τις ήδη υπάρχουσες εφαρµογές, λύνοντας µε αυτό τον τρόπο το µεγαλύτερο πρόβληµα των επιχειρήσεων, τη συµβατότητα. Εξίσου σηµαντικά είναι και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που φέρνει ο νέος Atom, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάµε το γεγονός ότι η διαχείριση των tablets που στηρίζονται στην πλατφόρµα αυτή µπορεί να πραγµατοποιηθεί µε τα ίδια εργαλεία που χρησιµοποιούνταν µέχρι σήµερα από τις επιχειρήσεις. Αντίστοιχα η εφαρµογή πολιτικών είναι εξαιρετικά απλή όπως ακριβώς συνέβαινε µέχρι σήµερα.

Τα επιπλέον σενάρια
Όµως οι δυνατότητες δεν σταµατούν µόνο στον Atom, αφού µε µικρές παραχωρήσεις στα θέµατα φορητότητας, οι χρήστες µπορούν να έχουν τις επιδόσεις και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών Intel Core σε µορφή tablet. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν ήδη δηµιουργήσει tablets µε µοντέλα µε τους  εν λόγω επεξεργαστές παρέχοντας ακόµη περισσότερα χαρακτηριστικά δύναµης, υστερώντας όπως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς σε θέµατα διάρκειας της µπαταρίας και βάρους. Αλλά είναι µια επιπλέον επιλογή για όποιον επιθυµεί να έχει σαφώς µεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ.

Τι θέλουν όµως οι χρήστες;
Σε θεωρητική βάση όλα αυτά έχουν το ενδιαφέρον τους, αλλά τι είναι αυτό που πραγµατικά ζητούν οι εταιρικοί χρήστες; Μια πρόσφατη έρευνα της Forrester δίνει µια εξαιρετικά ηχηρή απάντηση σε αυτό το ζήτηµα. Περί τα 200 εκατοµµύρια information workers θέλουν Windows tablets. Ναι καλά διαβάσατε αυτό είναι το συµπέρασµα που προκύπτει από την έρευνα της εταιρείας. Η έρευνα φτάνει στο συµπέρασµα ότι η Apple και η Microsoft θα πολεµήσουν άγρια για τους knowledge workers, οι οποίοι όπως έδειξε η έρευνα προτιµούν τα Windows από το iPad. Η έρευνα µάλιστα αναφέρεται και στη φθίνουσα πορεία της Blackberry. Το δείγµα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η έρευνα φτάνει τους 9.766 information workers, ένα εξαιρετικά µεγάλο δείγµα που σπάνια απαντάται σε έρευνες αυτού του τύπου. Σε γενικές γραµµές ένα τέτοιο δείγµα καταδεικνύει µια σαφέστατη τάση. Και αυτό που προκύπτει είναι ότι η ζήτηση για Windows tablets ξεπερνάει τη ζήτηση για tablet µε οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό. Παρά το γεγονός ότι τη στιγµή που διεξήχθη η έρευνα µόλις ένα 2% των ερωτηθέντων διέθετε tablet µε Windows ένα ποσοστό της τάξης του 32% θέλει Windows για το επόµενο του tablet. Αυτό ξεπερνά αρκετά το ποσοστό των information workers που θα προτιµούσαν ένα iPad που φτάνεις το 26% ως το επόµενο tablet τους και κατά πολύ το 12% που επιθυµεί ένα Android tablet. Αν σας δηµιουργείται τώρα απορία σχετικά µε το πώς προκύπτει το νούµερο των 200 εκατοµµυρίων χρηστών η απάντηση είναι και αυτή µέσα από την έρευνα της Forrester, η οποία προβλέπει ότι 615 εκατοµµύρια άνθρωποι θα είναι information workers µέσα στο 2013, κάτι που συνεπάγεται ότι εργάζονται part ή και full time και χρησιµοποιούν υπολογιστή ή άλλη συνδεδεµένη συσκευή τουλάχιστον µια ώρα τη µέρα για την εργασία τους.   Τα νούµερα µιλάνε από µόνα τους. Η ευκαιρία για το κανάλι είναι µπροστά και οι επιλογές είναι πολλές ώστε να καλύπτουν πέρα από τις ανάγκες των χρηστών και το προσωπικό τους γούστο. TCP

Άρθρο της Γιώτας Κασκαµπά
Lenovo tablets: Η απάντηση στο BYOD

Σύµφωνα µε µελέτη που διεξήχθη από την Intel, υπάρχουν πάνω από 5 δισεκατοµµύρια συνδεδεµένες συσκευές στον κόσµο σήµερα και ο αριθµός αυτός αναµένεται να αυξηθεί στα 15 δισ. (!) µέχρι το 2015. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να προκαλεί καµία έκπληξη ότι το BYOD («Φέρτε Τη Δική Σας Συσκευή») είναι η τελευταία λέξη του IT. Έχοντας καθηµερινή επαφή µε την αγορά βλέπουµε ολοένα και περισσότερες εταιρείες να ενθαρρύνουν αυτή την τάση, εισάγοντας ολοκληρωµένα προγράµµατα BYOD. Σίγουρα βλέπουµε και το αντίθετο, συνεργάτες µας να έχουν επιφυλάξεις, ωστόσο µε το σωστό έλεγχο και πλαίσιο ασφάλειας, το BYOD είναι βέβαιο ότι µπορεί να ωφελήσει πολλαπλά µια επιχείρηση.

Στη Lenovo έχουµε εργαστεί πάνω σε αυτή τη λογική και έχουµε αναπτύξει προϊόντα που ακολουθούν την έννοια της ευελιξίας, όπως αυτά της κατηγορίας των convertible της Lenovo που αλλάζουν τον τρόπο που χρησιµοποιούσαµε µέχρι τώρα τα PCs και θα επαναπροσδιορίσουν το µέλλον του mobile computing.

Προϊόντα όπως το ThinkPad Helix, το ThinkPad Tablet 2, το X1 Carbon µπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των χρηστών τόσο στην επαγγελµατική όσο και στην καθηµερινή τους δραστηριότητα, δηµιουργώντας υψηλής απόδοσης συνδυασµούς ultrabook και tablet, λεπτά και ελαφριά laptops που µπορούν να λειτουργήσουν και ως tablets, όλα σε µία συσκευή! Την ίδια στιγµή οι συνεργάτες µας έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν τα κατάλληλα προϊόντα στους πελάτες τους ώστε να αποφύγουν τυχόν προβλήµατα ασφάλειας.

Πιστεύουµε ότι το BYOD προσφέρει ευελιξία στους εργαζόµενους και τις επιχειρήσεις, αφού µία εταιρεία που δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους της να έχουν τις δικές του συσκευές και να τις χρησιµοποιούν στην εργασία, τους δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να εργαστούν οπουδήποτε, µε οποιοδήποτε τρόπο. Επιπλέον, έχοντας τη δική τους συσκευή, οι εργαζόµενοι µπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα τους, ακόµη και όταν βρίσκονται µακριά από το γραφείο τους.

Επίσης, κρίνοντας από τη δική µας εµπειρία, η ταχύτητα και οι δυνατότητες που προσφέρουν οι φορητές συσκευές ενισχύουν τις σχέσεις µε τους πελάτες και συνεργάτες, οι οποίοι γνωρίζουν ότι µπορούν να έχουν άµεση ανταπόκριση στα αιτήµατά τους, οποιαδήποτε στιγµή.

Όπως προανέφερα, οι πιο επιφυλακτικοί σκέφτονται τα ζητήµατα  ασφάλειας που µπορεί να εγείρει  το BYOD, ωστόσο µε ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας και την κατάλληλη επιλογή προϊόντων στο κοµµάτι του hardware το BYOD µπορεί να δώσει λύσεις στο ΙΤ  –και όχι να προκαλέσει προβλήµατα. H Lenovo µέσω της πλατφόρµας SCA (Secure Cloud Access) προσφέρει τη δυνατότητα αυτή.

Το BYOD είναι κάτι περισσότερο από µία τάση, είναι αναγκαιότητα. Είναι µια δυναµική που δίνει στους εργαζόµενους και τις επιχειρήσεις την ελευθερία και την ευελιξία που χρειάζονται, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και απελευθερώνοντας τα τµήµατα IT από οικονοµικούς και διαχειριστικούς πονοκεφάλους.

Άρθρο του Νίκου Παναγιωτίδη 
Καινοτοµία, αποτελεσµατικότητα και ασφάλεια στην επιχείρηση

Τα tablet έχουν αναµφισβήτητα µπει στην καθηµερινή ζωή µας, µε την εικόνα ενός χρήστη να χρησιµοποιεί την αφή στη συσκευή να είναι απόλυτα οικεία. Μαζί βέβαια µε την οικειότητα έρχεται συχνά και η εντύπωση ότι οποιοδήποτε tablet µπορεί να είναι κατάλληλο για επαγγελµατική χρήση… Mια τέτοια απόφαση θα µπορούσε υπό συνθήκες να οδηγήσει σε µια δυσάρεστη, µη αποδοτική εµπειρία χρήσης. Ας δούµε ποια σηµεία πρέπει να προσέξουµε ώστε η επιλογή µας να συνδυάζει την καινοτοµία µε την αποτελεσµατικότητα και ασφάλεια που απαιτείται από προϊόντα για επαγγελµατική χρήση.

Ποια είναι τα κίνητρα χρήσης των tablet σε επαγγελµατικό χώρο;

Η φορητότητα και η δυνατότητα οθόνης αφής, σε συνδυασµό όµως πάντοτε µε τη συµβατότητα µε εξοπλισµό απεικόνισης, δικτύωσης και εκτύπωσης µέσω τυποποιηµένων (HDMI, USB) και όχι κλειστών εξειδικευµένων interfaces. Σε συνδυασµό µε την ταχεία εξάπλωση των λύσεων cloud (ιδιωτικών, υβριδικών η δηµόσιων) τα tablet αποτελούν εύχρηστη και προσιτή λύση για τη διασφάλιση των δεδοµένων και την διασφάλιση disaster recovery αφού συνήθως η αποθήκευση των σηµαντικών δεδοµένων δε γίνεται τοπικά.

Αποτελεσµατικότερη χρήση του χρόνου εργαζοµένων υψηλής κινητικότητας όπου το βάρος, αυτονοµία και ευχρηστία των tablets είναι κρίσιµο. Εφαρµογές πωλήσεων, κλάδου υγείας, συνεργείων συντήρησης και µέτρησης είναι κάποιοι τοµείς µε προφανή θετικά αποτελέσµατα

Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης για την επιλογή µιας λύσης tablet που χρησιµοποιούν οι οργανισµοί ΙΤ;

Ο συνδυασµός αρχιτεκτονικής x86 και Windows έχει αρχίσει να αναδεικνύεται καθαρά σαν ο απόλυτα προτιµότερος στη λίστα προτίµησης των οργανισµών IT. Σε αυτό συντελούν:
• η σηµαντική επένδυση των οργανισµών ΙΤ σε ανθρώπινη τεχνογνωσία υποστήριξης x86-Windows σε περιβάλλοντα client.
• το πλούσιο οικοσύστηµα ήδη διαθέσιµων εφαρµογών µε εγγυηµένη συµβατότητα που είναι ήδη αγορασµένες, βελτιστοποιηµένες ή ακόµα και αναπτυγµένες εσωτερικά στον οργανισµό
• η συµβατότητα µε όλη την εγκατεστηµένη βάση υλικού εξοπλισµού µέσω απλών και τυποποιηµένων εξαρτηµάτων, περιφερειακών και οδηγών χρήσης
• η δυνατότητα της εγγενούς (native) συνεργασίας και ένταξης  ενός tablet αρχιτεκτονικής x86 σε λειτουργικές υποδοµές (domains, messaging κλπ) χωρίς την παραµικρή ανάγκη για επιπρόσθετες και κάθετες εφαρµογές (e.g. security encryption layers)

Η αρχιτεκτονική Intel® Atom™ σε υλοποιήσεις business tablet
Η αρχιτεκτονική Intel® Atom™  σε οποιαδήποτε προϊοντική γραµµή και αν υλοποιείται σηµατοδοτεί την αυξηµένη προτεραιότητα στη χαµηλή κατανάλωση ισχύος, χωρίς όµως να γίνονται αισθητές παραχωρήσεις στον τοµέα επιδόσεων.
Συγκεκριµενοποιώντας τη συζήτηση στο χώρο των business tablets, τα συστήµατα που βασίζονται στην οικογένεια Intel® Atom™ Z2760 παρέχουν:
• Σηµαντική µείωση τόσο στη µέσω κατανάλωση όσο και στην κατανάλωση αδρανούς κατάστασης (standby), επιτρέποντας αυτονοµία ακόµα και 10 ωρών (µια υπερπλήρης ηµέρα εργασίας…)
• Υψηλές επιδόσεις µε χρονισµός από 800MHz ως 2GHz
• Εξαιρετικές δυνατότητες στην πολυεπεξεργασία χάρη στις τεχνολογίες Intel® Hyper-Threading Technology και Enhanced Intel SpeedStep® Technology
• Επιτάχυνση ειδικών εφαρµογών µε χρήση των Streaming SIMD Extensions 3 (SSE3)
• Κρυπτογράφηση δεδοµένων (µε χρήση πρόσθετης ενσωµατωµένης µονάδας TPM) που διασφαλίζει την εµπιστευτικότητα των δεδοµένων σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της συσκευής.

Με περισσότερα από 10 µοντέλα πολλαπλών κατασκευαστών διαθέσιµα σήµερα στην Ελληνική αγορά, υπάρχει σίγουρα ένα επαγγελµατικής χρήσης tablet βασισµένο στην οικογένεια Intel® Atom™ Z2760 που ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις σας.
 

Σχετικά άρθρα

Ακόμη μία εταιρεία επιλέγει Office 365

Kitriniaris

Office Line: Πρωταγωνίστρια και φέτος στα ΔΕΗ Bite Awards 2023

Giorgos Athanassiadis

DaaS: Από την ιδιοκτησία στην υπηρεσία

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα