14.4 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Public: Χρονιά λειτουργικής κερδοφορίας το 2015

Ως χρονιά ορόσημο μπορεί να χαρακτηριστεί το 2015 για την Public, με την εταιρεία να ξεπερνά τους στόχους που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς και μάλιστα υπό συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για τη χώρα, από τη στιγμή που τέθηκαν σε ισχύ τα capital controls το περασμένο καλοκαίρι. Έτσι, η αλυσίδα καταστημάτων Public το 2015 κατέγραψε, για πρώτη χρονιά, λειτουργική κερδοφορία ολοκληρώνοντας 10 χρόνια λειτουργίας.

 

Συγκεκριμένα,  τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων – EBITDA) της κλειόμενης χρήσης 2015 διαμορφώθηκαν κερδοφόρα και ανήλθαν στο ποσό των €146.285 έναντι ζημιών € –9.942.882 της χρήσης 2014.

 

Ο κύκλος εργασιών σημείωσε σημαντική αύξηση, της τάξης του 22,6%. Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της χρήσης 2015 ανήλθε στο ποσό των €222.538.358 έναντι €181.580.497 το 2014. Στα θετικά αποτελέσματα συνέβαλλε αποφασιστικά το δυνατό εμπορικό πλάνο της εταιρίας που επέφερε σημαντική ενίσχυση των μεριδίων σε όλες τις προϊόντικές κατηγορίες. Τα Public αναδείχτηκαν σε Νο1 retailer στις πωλήσεις συσκευών και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, action cameras & drones, βιβλίων, ταινιών, μουσικής και εισιτηρίων θεαμάτων. Σημαντική ήταν και η συμβολή των εποχικών κατηγοριών στην αύξηση των πωλήσεων παράλληλα με την ενίσχυση του μεριδίου των καταστημάτων Public σε όλες τις προϊόντικές κατηγορίες.

 

Σχολιάζοντας  τα οικονομικά αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Καλογεράκης, σημείωσε ότι παρά το ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον, το 2015 σηματοδοτήθηκε από την επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο κ. Καλογεράκης ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου του 2011 είχε προβλέψει ότι οι πωλήσεις  δεν θα έπεφταν ούτε ένα cent κάτω από τα €222 εκατ, ενώ στην ίδια συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου είχε δηλώσει αισιόδοξος για την κερδοφορία της εταιρείας, μη θέλοντας, όμως, να δεσμευτεί για τα τελικά αποτελέσματα. Όπως, όμως, φάνηκε στην πορεία, ο κ. Καλογεράκης επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Σχετικά άρθρα

Cashback από την Epson

CandiSign: Η Νο1 πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπογραφών DocuSign σε κάθε επιχείρηση

Giorgos Athanassiadis

Lenovo Tech World ’22: Τεχνολογικές καινοτομίες και το όραμα για το μέλλον

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα