21.8 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Intel: Κέρδη ελέω data center και ΙοΤ

Αρκετά καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών έκλεισε το γ’ τρίμηνο για την Intel, με την εταιρεία να ανακοινώνει αύξηση κερδών και σταθεροποίηση εσόδων. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι τομείς οι οποίοι έσπρωξαν την Intel κατά το συγκεκριμένο τρίμηνο.

 

Ειδικότερα, η Intel ανακοίνωσε κέρδη ύψους $3,1 δις και τζίρο $14,5 δις με κύριους μοχλούς ανάπτυξης τα data center και Internet of Things groups. Αντιθέτως, το client computing σημείωσε πτώση, ακολουθώντας αναπόφευκτα την τάση ολόκληρης της αγοράς.

 

Το data center group είδε τον κύκλο εργασιών του στο γ΄ τρίμηνο να ανέρχεται στα $ 4,1 δις, μια αύξηση της τάξης του 12% σε ετήσια βάση. Αντίστοιχα, το Internet of Things group πέτυχε πωλήσεις $581 εκατ., δηλαδή κατά 10% περισσότερες σε σύγκριση με πέρυσι.  Το κομμάτι του software and services παρέμεινε σταθερό με τζίρο $556 εκατομμύρια.

 

Το client computing, το οποίο και ασχολείται με τα PCs, ανακοίνωσε πωλήσεις $8,5 δις, οι οποίες ήταν 13% περισσότερες από εκείνες του β’ τριμήνου, αλλά 7% λιγότερες από αυτές του γ’ τριμήνου του 2014.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Εγκρίθηκε το έργο για το rural broadband

Kitriniaris

Ξεκινά η παγκόσμια διάθεση του LG G2

Kitriniaris

Αύξηση κερδών και πωλήσεων για την MLS

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα