16.1 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Όταν οι servers… ROK-άρουν!

Η HPE σε συνεργασία με τη Microsoft, προσφέρουν μία εξαιρετική ευκαιρία στο δίκτυο συνεργατών τους, τόσο σε ό,τι αφορά τη διαφοροποίηση που όλοι αναζητούν, όσο και στην προσφορά μίας ολοκληρωμένης λύσης, ειδικά σχεδιασμένης ώστε να είναι πιο οικονομική αλλά και πλήρως παραμετροποιημένη στα μέτρα των HPE ProLiant servers.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

 

ROK: Όπως λέμε, νέες δυνατότητες μεταπώλησης

Η HPE προσφέρει τη δυνατότητα μεταπώλησης των ProLiant servers της, με λειτουργικό Microsoft Windows Server, το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “ROK” (Reseller Option Kit). Το ROK είναι η απάντηση στην ανάγκη των πελατών για μία customized λύση, η οποία θα συνδυάζει hardware, software, πόρους και υποστήριξη σε ένα ενιαίο πακέτο, το οποίο παράλληλα θα είναι βελτιστοποιημένο ειδικά για τους HPE ProLiant servers.

 

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Σημαίνει ότι οι άδειες των Windows Server που αποκτάτε μέσω του ROK, είναι ειδικά ρυθμισμένες για τους ProLiant servers (οπότε αντίστοιχα, δεν μεταφέρονται σε τρίτους), λαμβάνοντας υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και φυσικά τις δυνατότητες των servers της HPE.

 

Πέρα από αυτό, οι λύσεις HPE ProLiant servers μέσω της πρωτοβουλίας ROK, είναι έτοιμοι για παραγωγική λειτουργία από την πρώτη στιγμή, γεγονός που μειώνει θεαματικά τον χρόνο του deployment νέων εφαρμογών και όχι μόνο.

HPE-datacenter

 

Ταχύ deployment με το HPE IP

Προς αυτήν τη λογική κινείται και το εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο της HPE, Intelligent Provisioning (HPE IP), μέσω του οποίου επιταχύνεται δραστικά το deployment νέων servers, αφού στην πραγματικότητα ο τελικός χρήστης δεν ασχολείται με την πολυπλοκότητα της διαδικασίας που κρύβεται από πίσω. Για παράδειγμα, ο system admin δεν ασχολείται με drivers και εργαλεία software, αφού όλα είναι προφορτωμένα και προρυθμισμένα, χωρίς να απαιτείται καν κάποιο CD. Παράλληλα, το HPE IP μειώνει κατά 45% τη διαδικασία configuration και επιταχύνει το deployment έως και 3 φορές, αναγνωρίζοντας το software που χρειάζεται αναβάθμιση και κατεβάζοντας αυτόματα όποια updates απαιτούνται.

 

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε κατά πόσον ο Windows Server των HPE ROK είναι διαφορετικός, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά. Απλά, η ΟΕΜ συμφωνία της HPE με τη Microsoft, έδωσε τη δυνατότητα customization του λειτουργικού, ειδικά για τους ProLiant servers, με το BIOS του συστήματος να είναι κλειδωμένο με το λειτουργικό.

HPE-RACK

 

Πλεονεκτήματα του HPE ROK για τους πελάτες

Το HPE ROK δεν είναι απλά ένας διαφορετικός τρόπος μεταπώλησης του Windows Server. Σίγουρα έχει πλεονεκτήματα ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, καθώς προσφέρει μία πιο προσιτή λύση στον τελικό πελάτη, αλλά η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην ίδια τη λύση που υποστηρίζει. HPE_MS_24x32cmΈχοντας ένα σύστημα έτοιμο για εργασία από την πρώτη στιγμή, ο πελάτης κερδίζει χρόνο (κάτι που σχεδόν πάντοτε μεταφράζεται και σε χρήμα), έχει το «κεφάλι του ήσυχο» λόγω του σωστού και αυτοματοποιημένου setup (επομένως, έχετε έναν ευχαριστημένο πελάτη), εξοικονομεί επιπλέον χρόνο και κόστος σε θέματα αναβάθμισης (που στην πραγματικότητα είναι συνδεδεμένα και με το θέμα της ασφάλειας), ενώ μπορεί εύκολα και γρήγορα να κάνει deployment νέων servers χωρίς να ανησυχεί για το πότε θα είναι όλα έτοιμα. Αυτό το γρήγορο deployment είναι εξαιρετικά σημαντικό στην εποχή του cloud και του ανταγωνισμού, αφού το time-to-market για νέες υπηρεσίες και εφαρμογές είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό – είναι απολύτως απαραίτητο.

 

 

Σχετικά άρθρα

Ευκαιρίες ανάπτυξης εν μέσω πανδημίας για το κανάλι

Giorgos Athanassiadis

Η Lenovo γιορτάζει τα 25 χρόνια του ThinkPad

Η Dell εξαγοράζει την EMC;

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα