17.9 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Χρυσό τρίμηνο για τα smartphones

To δεύτερο καλύτερο τρίμηνο της ιστορίας της κατέγραψε η αγορά των smartphones κατά το γ’ τρίμηνο του 2015 με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 355,2 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 6,8% σε ετήσια βάση. Μέχρι τώρα το τρίμηνο με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν το δ’ τρίμηνο του 2014 με συνολικές πωλήσεις 377,6 εκατομμυρίων συσκευών.

 

Οι παραπάνω αριθμοί είναι κατά τι μικρότεροι από τις αρχικές προβλέψεις της IDC, γεγονός που οφείλεται στις ελαφρώς λιγότερες πωλήσεις iPhones και high-end Android smartphones τις οποίες ανέμενε η IDC. H πίεση ήταν πιο έντονη για τους κατασκευαστές Android, επισημαίνει η IDC.

idc1

H Samsung ήταν για μια ακόμη φορά ο αδιαμφησβήτητος ηγέτης της αγοράς με πωλήσεις 84,5 εκατομμυρίων smartphones, μια αύξηση 6% από πέρυσι. Ειδικά ο Σεπτέμβριος εήταν ένας πολύ καλός μήνας για την κορεατική εταιρεία καθώς σύμφωνα με την IDC τα νέα iPhones ήρθαν στην αγορά προς το τέλος του μηνός, αφήνοντας πρακτικά τη Samsung να παίζει «μπάλα» μόνη της στα ρετιρέ των καταναλωτών. Ωστόσο η Apple πούλησε 48 εκατομμύρια iPhones, μια άνοδος 22% σε σύγκριση με πέρυσι.

 

Μεγάλος κερδισμένος του τριμήνου θα πρέπει να θεωρείται η κινεζική Huawei η οποία πλέον σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση των κατασκευαστών.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Ντεμπούτο για τη Microsoft στα wearables

Kitriniaris

Pylones Hellas και Okta αλλάζουν το τοπίο του identity access management

Giorgos Athanassiadis

H HP ενισχύει τη δημιουργική συνεργασία με τη νέα σειρά Z workstations

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα