19.7 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Χέρι – χέρι Windows και detachables

Καθώς όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές αναγνωρίζουν ότι οι παραδοσιακοί υπολογιστές θα αντικατασταθούν τελικά από detachables μέσα στα επόμενα χρόνια, η αγορά θα αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό ενώ η μετάβαση αυτή θα έχει έναν ξεκάθαρο νικητή: τα Windows 10. Τάδε έφη IDC στο πιο πρόσφατο σχετικό report της.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις προβλέψεις της IDC η παγκόσμια αγορά tablets θα συρρικνωθεί κατά 5,9%, με τις συνολικές πωλήσεις να περιορίζονται στα 195 εκατομμύρια τεμάχια. Ωστόσο θα επανέλθει σε μικρή, μονοψήφια ανάπτυξη το 2017, ωθούμενη από τις πωλήσεις στην κατηγορία των detachables. Μέσα στο 2016 η IDC πιστεύει ότι θα αρχίζει να ξεχωρίζει το «αφεντικό» των detachables, το οποίο σύμφωνα με την IDC θα είναι ξεκάθαρα η Microsoft με τα Windows 10. Συγκεκριμένα, το 2016 οι Windows-based συσκευές θα αντιστοιχούν στο 53,3% των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση μεριδίου κατά 73% μέσα σε έναν μόλις χρόνο, σύμφωνα με την IDC.

idc1

To πόσο σημαντικό είναι αυτό το αποκαλύπτει μια άλλη πρόβλεψη της IDC. Σύμφωνα με αυτή ενώ η κατηγορία των detachables κατέγραψε 16,6 εκατ. τεμάχια ή το 8% της συνολικής αγοράς το 2015, μέχρι το 2020 θα έχει φτάσει τα 63,8 εκατ. δηλαδή περίπου το 30% της συνολικής αγοράς tablets.

 

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η τάση για στροφή προς τα detachables καταγράφηκε και στο πρόσφατο MWC, στη διάρκεια του οποίου αρκετοί vendors οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν παρουσία μόνο στο mobility, διεύρυναν το χαρτοφυλάκιό τους παρουσιάζοντας για πρώτη φορά detachables τα οποία βασίζονται στα Windows 10.

Σχετικά άρθρα

Η AOC επεκτείνει τις οθόνες P2 series με 10 νέα μοντέλα

Giorgos Athanassiadis

D-Link: Νέα λύση, νέα έσοδα για τους συνεργάτες

Kitriniaris

Η Pylones Hellas στο Infocom World 2019

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα