22.9 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Υποχώρηση πωλήσεων και κερδών για το Πλαίσιο

Πωλήσεις μειωμένες σε διψήφιο ποσοστό και συρρίκνωση καθαρών κερδών κατά σχεδόν 60% είναι τα στοιχεία που περιγράφουν το εννεάμηνο του 2015 για την Πλαίσιο Computers, μια περίοδο που όμοιά της δεν έχει ξαναγνωρίσει η εταιρεία τα τελευταία 45 χρόνια, όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Γεράρδος.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Γεράρδος τόνισε ότι “το τρίτο γ’ του 2015 υπήρξε μια αγορά που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί στα 45 χρόνια του Πλαισίου. Capital controls, κλειστές τράπεζες και τεράστια ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας η οποία έφερε «πάγωμα» της κατανάλωσης και άρα σημαντικές πτώσεις στις πωλήσεις”.

plaisio1

 

Πάντως ακόμα και σε αυτές τις κυριολεκτικά πολεμικές συνθήκες η εταιρεία κατόρθωσε να είναι κερδοφόρος. Ειδικότερα, τα  καθαρά κέρδη το φετινού εννεαμήνου έπεσαν στα €4,1 εκατ. έναντι €9,7εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ σε επίπεδο πωλήσεων αυτές μειώθηκαν στα €190,3 εκατ. έναντι €213,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

 

Ωστόσο ο κ. Γεράρδος εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, είδε το γ’ τρίμηνο του 2015 ως ένα ηχηρό stress test, στις ακραίες συνθήκες του οποίου, το Πλαίσιο ήταν κερδοφόρο, με €1,8 εκατ. καθαρά κέρδη. Μάλιστα δήλωσε ότι λειτουργώντας, πλέον, σε μια πιο σταθερή αγορά και έχοντας κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά στην εξασφάλιση επαρκών αποθεμάτων ώστε οι πελάτες να μην αντιμετωπίζουν προϊοντικές ελλείψεις εξ’ αιτίας των κεφαλαιακών ελέγχων, θα υπάρξει ένα πρόγραμμα κινήσεων ανάπτυξης που θα εκδηλωθούν στους επόμενους μήνες.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

HP Fortis: Νέα σειρά υπολογιστών για συνδυαστικά περιβάλλοντα μάθησης

Giorgos Athanassiadis

Performance Technologies: Βράβευση από την ΙΒΜ

Kitriniaris

Πλησιάζει η διεξαγωγή του Technology Forum

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα