19.8 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Το 1/3 των IT επενδύσεων αφορά το cloud

Με ισχυρό, διψήφιο ποσοστό αυξήθηκαν οι επενδύσεις επιχειρήσεων και οργανισμών σε υποδομές cloud (servers, storage και Ethernet switches) το γ’ τρίμηνο του 2015, και πλέον αντιστοιχούν στο 33,8% των συνολικών επενδύσεων σε υποδομές IT. Αυτό αποκάλυψε στο τελευταίο σχετικό report της η IDC, τονίζοντας παράλληλα ότι οι επιχειρήσεις δείχνουν να προτιμούν τις λύσεις public cloud έναντι του private cloud.

 

Σύμφωνα με την IDC, οι δαπάνες για υποδομές cloud ανήλθαν σε $7,6 δις, σημειώνοντας άνοδο 23% σε ετήσια βάση. Τα συστήματα private cloud κατέγραψαν άνοδο 18,8% στα $2,9 δις ενώ οι πωλήσεις λύσεων που αφορούν υποδομές public cloud αυξήθηκαν κατά 25,9% στα $4,6 δις. Αντίθετη ήταν η πορεία των παραδοσιακών ΙΤ συστημάτων, οι πωλήσεις των οποίων συρρικνώθηκαν κατά -3,2% σε ετήσια βάση, με τη συρρίκνωση να αφορά και τις τρεις αγορές που εξετάζει η IDC (servers, storage και Ethernet switches).

idc-cloud

H IDC εκτιμά ότι η αγορά των cloud υποδομών θα συνεχίσει να δίνει διψήφια ποσοστά ανάπτυξης καθώς επιχειρήσεις και οργανισμοί εκσυγχρονίζονται με στόχο να παρακολουθήσουν την σημερινή εξέλιξη του ΙΤ. Προς το παρόν στηρίζονται στη λογική του συνδυασμού as-a-service offerings και παραδοσιακών υποδομών ΙΤ, ωστόσο η IDC προβλέπει ότι καθώς το ζήτημα της ασφάλειας δείχνει να επιλύεται, ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί θα κατευθυνθούν προς το public cloud.

Σχετικά άρθρα

Τα αυθεντικά αναλώσιμα εκτύπωσης της HP κάνουν τη διαφορά. Αποκτήστε τα από τη Logicom

Νέο έργο για την Infolex

Kitriniaris

Ericsson Mobility Report: Η διεθνής ανάπτυξη του 5G εν μέσω μακροοικονομικών προκλήσεων

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα