13.5 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Τι θα δούμε στο Microsoft Summit

Λίγες μέρες πριν το 3ο Microsoft Summit που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοικητική ομάδα της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας παρουσίασε, στο πλαίσιο συνάντησης με εκπροσώπους των ΜΜΕ, τους στόχους και τη δομή του συνεδρίου και μίλησε για το παγκόσμιο όραμα της εταιρείας, ανοίγοντας την συζήτηση σχετικά με το μέλλον και την ψηφιακή εποχή.

 

«Η συζήτηση για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες, έχει ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας διεθνώς, η Microsoft ανοίγει και στην Ελλάδα το διάλογο γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις σήμερα, παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες και αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ευθύνη που φέρει, ώστε να εξασφαλίσει την αξιοποίησή της τεχνολογίας προς όφελος του κάθε ανθρώπου, οργανισμού και χώρας» σημείωσε η κα. Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα.

 

Κάνοντας μια αναδρομή στην χρονιά που διανύουμε, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας αναφέρθηκε σε τρεις σημαντικές στιγμές, ξεκινώντας από το πρόσφατο σύμφωνο συνεργασίας που η εταιρεία υπέγραψε με την κυβέρνηση της Μάλτας, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του ψηφιακού οράματος της χώρας. Στη συνέχεια η κα. Αντωνάκου αναφέρθηκε στα πολύ θετικά αποτελέσματα της εταιρείας με έμφαση στις πωλήσεις λύσεις cloud,  ως την καλύτερη απόδειξη ότι οι ελληνικές εταιρίες έχουν κατανοήσει πως, αξιοποιώντας τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία, μπορούν να αναπτυχθούν και να μετασχηματιστούν ψηφιακά παραμένοντας ανταγωνιστικές. Μάλιστα η Ελλάδα κατατάσσεται στο Top 5 των Ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τις πωλήσεις του cloud. Τέλος, η κα. Αντωνάκου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Start, ένα πρόγραμμα για τους πολίτες της Αθήνας  σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Social Innov που στόχο έχει την μείωση του ψηφιακού χάσματος και την ψηφιακή εκπαίδευση.

 

Στη συνέχεια, η κα. Πέγκυ Αντωνάκου μίλησε για τα τρία μεγάλα «στοιχήματα» που  η εταιρεία έχει θέσει για την επόμενη χρονιά, με πρώτο την εισαγωγή της έννοιας της τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα μας με κύριο άξονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την χρήση του cloud.

 

Αμέσως μετά, ο κ. Βαγγέλης Μόρφης, διευθυντής marketing & operations της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, αναφέρθηκε αναλυτικά στο Microsoft Summit ως ένα παράθυρο προς το μέλλον, συνδεδεμένο άρρηκτα με την ευρύτερη στρατηγική και τον ηγετικό ρόλο της εταιρείας. «Το 3ο Microsoft Summit με θέμα “Empower3: Countries, Organizations, People” έχει στόχο να εμπνεύσει, να παρουσιάσει την μεγάλη εικόνα, και να αναδείξει το πώς η δύναμη της τεχνολογίας υποστηρίζει χώρες, οργανισμούς και πολίτες να εκπληρώσουν το δυναμικό τους», σημείωσε.

 

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσω Skype, έναν από τους ομιλητές του 3ου Microsoft Summit, τον Dr. Dimitri Amira παίρνοντας μια πρώτη γεύση από τα όσα εξαιρετικά ενδιαφέροντα θα μοιραστεί με το κοινό του Summit την ερχόμενη Τρίτη. O ελληνικής καταγωγής ακτινολόγος και Consultant Musculoskeletal Radiologist στο Imperial College Healthcare NHS Trust, πραγματοποίησε με την ομάδα του την πρώτη επανορθωτική χειρουργική επέμβαση με τη βοήθεια συσκευής μεικτής πραγματικότητας, HoloLens της Microsoft.

 

Τέλος, με αφορμή τη συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας και την επερχόμενη εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), η κα. Αντιγόνη Παπανικολάου, διευθύντρια νομικών & εταιρικών υποθέσεων για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, αναφέρθηκε, εν συντομία, στο πώς η Microsoft  μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν και να προστατεύσουν τους πελάτες αλλά και την ίδια την επιχείρησή τους.

Σχετικά άρθρα

Philips 242B1V: Για τα μάτια σας μόνο… κυριολεκτικά!

Giorgos Athanassiadis

Panasonic Lumix GH6: Η επόμενη γενιά Lumix είναι εδώ!

digital economy forum 2021: Επιχειρήσεις 2.0 – αναβαθμίζοντας την ανταγωνιστικότητα

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα