22.9 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Την πρώτη βάση δεδομένων με ΑΙ ανακοίνωσε η Oracle

Το AΙ είναι η νέα μεγάλη “επανάσταση” στη σύγχρονη τεχνολογία. Όπως είδαμε στο πρόσφατο event της Google, η εταιρεία σκοπεύει να το ενσωματώσει σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, ενώ στο Oracle Open World 2017, η Oracle ανακοίνωσε μια σειρά από εργαλεία AI που θα ενσωματώνονται στις cloud υπηρεσίες της.

 

Η τάση αυτή του AI και του machine learning εμφανίζεται σε όλους σχεδόν τους cloud vendors, ωστόσο η Oracle το πάει ακόμα πιο πέρα. Στο συνέδριο του Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε το Oracle Autonomous Database Cloud, η οποία βασίζεται στην 18c και χαρακτηρίζεται ως η πρώτη αυτόνομη βάση δεδομένων.

Ο Larry Ellison στην παρουσίασή του ανέφερε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, ότι πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα που δεν κάνει κανένας άλλος. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: “πρόκειται για το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό”.

 

Τι σημαίνει όμως αυτό; Με απλά λόγια η βάση δεδομένων μπορεί να τρέχει από μόνη της και να αυτορυθμίζεται, μειώνοντας (μηδενίζοντας θεωρητικά) κατά πολύ το χρόνο ενασχόλησης του ΙΤ, πράγμα που συνεπάγεται μείωση κόστους και ελαχιστοποίηση του ανθρώπινου λάθους. Επιπλέον η βάση διαθέτει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ασφαλείας, το οποίο εντοπίζει τις ανωμαλίες και τις διορθώνει από μόνο του.

Ο Elisson ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η δική μας προσέγγιση στην αποτροπή υποκλοπών είναι περισσότερος αυτοματισμός” καταλήγοντας “εγγυόμαστε διαθεσιμότητα 99,995% και λιγότερο από 30 λεπτά downtime”.

 

Το Oracle Autonomous Database Cloud, χειρίζεται πολλά διαφορετικά στυλ φόρτου εργασίας, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών, μικτών φόρτων εργασίας, data warehouses, graph analytics, αποθήκες δεδομένων και IoT.

 

 

Όλα στο cloud

 

O Mark Hurd, διευθύνων σύμβουλος της Oracle στην παρουσίασή του ανέλυσε τη συνεχιζόμενη στρατηγική της Oracle για πλήρη μετάβαση στο cloud. Ο αρχικός στόχος ήταν πρώτα οι εφαρμογές. Ως επόμενη προτεραιότητα η Oracle έχει θέση το ξαναγράψιμο της πλατφόρμας από την αρχή για το cloud, προκειμένου οι πελάτες να μεταβούν απρόσκοπτα ή να ξεκινήσουν από την αρχή στο cloud.

 

Επίσης, αναφέρθηκε ότι η επένδυση που έκανε πέρυσι εξαγοράζοντας τη NetSuite προς 9,3 δις συνεχίζεται, βοηθώντας την εταιρία να επεκταθεί και να ενισχύσει τις προσφορές προϊόντων της.

Όπως ανέφερε ο Elisson και οι άλλοι ομιλητές, η εταιρεία ενημέρωσε τις εφαρμογές του cloud, κυρίως με δυνατότητες “προσαρμοστικής νοημοσύνης”.

Σχετικά άρθρα

HP: Φέρνει το 3D printing για όλους

Kitriniaris

To smartphone ως εργαλείο shopping

Kitriniaris

Ideal και Fourlis ήρθαν σε συμφωνία

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα