14.4 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Τελευταία στην Ευρώπη η Ελλάδα στην Ψηφιακή Ετοιμότητα

Στην 70ή θέση μεταξύ 139 χωρών και την τελευταία μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ των 28 βρίσκεται η Ελλάδα στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας 2016 (Networked Readiness Index 2016), σύμφωνα με την έκθεση Global Information Technology Report 2016 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Πρόκειται για ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει την διαχρονική έλλειψη οποιασδήποτε οργανωμένης στρατηγικής εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας για την ανάπτυξη ενός τομέα, ο οποίος οδηγεί την οικονομία άλλων χωρών.

 

Ο εν λόγω δείκτης αξιολογεί την ετοιμότητα μιας χώρας να καρπωθεί τα οφέλη των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και να κεφαλαιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τη ψηφιακή επανάσταση.

 

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, ο οποίος και δημοσίευσε τη σχετική έκθεση, ο γενικός Δείκτης περιλαμβάνει επιμέρους δείκτες σε τέσσερα πεδία: Περιβάλλον (πολιτικό, κανονιστικό, επιχειρηματικό, καινοτομικό), Ετοιμότητα (υποδομές, οικονομική προσιτότητα, δεξιότητες), Χρήση (προσωπική, επαγγελματική, κυβερνητική) και Επιπτώσεις (οικονομικές, κοινωνικές).

 

Οι πρώτες θέσεις είναι σχεδόν μονίμως… κατειλημμένες από τους συνήθεις “υπόπτους”. Έτσι και φέτος την πρώτη δεκάδα απαρτίζουν κατά σειρά οι Σιγκαπούρη, Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Ελβετία, Μ. Βρετανία, Λουξεμβούργο και Ιαπωνία.

 

Η Ελλάδα το 2015 είχε βρεθεί στην 66η θέση μεταξύ 143 χωρών, το 2014 στην 74η θέση ανάμεσα σε 148 χώρες και το 2013 την 64η θέση μεταξύ 144 κρατών.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Το Office 365 στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Kitriniaris

Lenovo: Βελτίωση εσόδων και κερδοφορίας για ένατο τρίμηνο στη σειρά

Giorgos Athanassiadis

Nokia – Alcatel: Εξαγορά μαμούθ

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα