15.4 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Τα desktops “τραγουδάνε” ακόμα

Ναι είναι αλήθεια πως οι πωλήσεις τους έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια. Είναι επίσης αλήθεια ότι δεν προβλέπεται να ανακάμψουν πριν το 2017, σύμφωνα με την Gartner. Ωστόσο τα desktops δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, τουλάχιστον στην αγορά των business users.

 

Πρόσφατη έρευνα της IDC αποκάλυψε ότι παρά την επέλαση του mobility και την μετάβαση  σε ultraslim notebooks, convertibles και tablets, τα desktop PCs παραμένουν το κυρίαρχο PC form factor για τις επιχειρήσεις. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 600 στελεχών από μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις σε Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία. Το 84% των στελεχών αυτών δήλωσε απερίφραστα πως θα προχωρούσε σε ανανέωση των desktop PCs της εταιρείας του.

 

Tα κύρια πλεονεκτήματα της αγοράς ενός desktop PC είναι οι υψηλότερες επιδόσεις, η ανθεκτικότητα, ο μεγαλύτερος κύκλος ζωής και το χαμηλότερο κόστος κτήσης, σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα.idc1 Συγκεκριμένα, ο μέσος κύκλος ζωής ενός desktop είναι κατά έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο ενός laptop, τουλάχιστον όπως υποστήριξαν οι ερωτηθέντες, γεγονός που αν συνδυαστεί και με το χαμηλότερο κόστος κτήσης οδηγεί σε μια σημαντικότατη εξοικονόμηση πόρων, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες χρειάζονται εκατοντάδες PCs. Παράλληλα, οι ερωτηθέντες τόνισαν ότι τα desktops προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από άλλα PCs, στοιχείο που θεωρείται απαραίτητο για επιχειρήσεις του ασφαλιστικού, τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα.

 

Οι επιχειρήσεις φάνηκαν επίσης πρόθυμες να περάσουν σύντομα στα Windows 10 αφού πιστεύουν πως το νέο λειτουργικό της Microsoft θα ενισχύσει σημαντικά την παραγωγικότητά τους. Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα Windows 10 θα είναι το νέο τους λειτουργικό σύστημα εντός του επόμενου χρόνου, ενώ η μετάβαση στο νέο OS κρίνεται επιτακτική από πολλές επιχειρήσεις που προτίμησαν να παραμείνουν στα Windows 7, προσπερνώντας τα Windows 8. H μετάβαση αυτή έχει συνδυαστεί για πολλές επιχειρήσεις με την έλευση του πολυαναμενόμενου chip της Intel, Skylake. Ο συνδυασμός Windows 10 και Skylake θεωρείται πως θα προσφέρει στους business users μια σειρά από πλεονεκτήματα, από την αύξηση της παραγωγικότητας μέχρι την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, και η IDC εκτιμά πως θα φέρει ένα σχετικό κύμα ανανέωσης των desktops στις επιχειρήσεις, ήδη από τις αρχές του 2016.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

e-shops: Η νέα ευκαιρία για το κανάλι και ο σωστός τρόπος υλοποίησης

Giorgos Athanassiadis

Smartphones και tablets το καύσιμο της ελληνικής αγοράς

Kitriniaris

Samsung, Intel, Dell ισχύς εν τη ενώσει για το ΙοΤ

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα